Menu
    	3    

Ο Πάνος Ν. Πατατούκας, καθηγητής στο Haas School of Business του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια -3o στη γενική κατάταξη πανεπιστημίων παγκοσμίως- αναδείχθηκε φέτος καθηγητής της χρονιάς στην κοινότητα του U.C. Berkeley. Η διάκριση αυτή δε φανερώνει μονάχα την αναγνώρισή του από τους συναδέλφους του στο πανεπιστήμιο, αλλά αποτυπώνει και τη δημοφιλία του ανάμεσα στους φοιτητές, ορισμένοι από τους οποίους είναι μεγαλύτεροί σε ηλικία από εκείνον και κατέχουν υψηλές θέσεις στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Η τελευταία στάση του καλοκαιριού για το Docs on Wheels δεν είναι άλλη από τη, γνώριμη πλέον, Ξάνθη, έναν από τους αγαπημένους μας προορισμούς του 2016. Αυτή τη φορά, οι δράσεις θα έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια, αφού οι προβολές μας, το «Σαλάμ Γείτονα» και το «Τραγούδι της Λαχόρης» θα προβληθούν στο φιλόξενο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, ενώ το κινηματογραφικό εργαστήριο «Έξυπνες Ιστορίες με Έξυπνα Κινητά» θα γίνει στο Xanthi TechLab.

Ο πιο προηγμένος υπερυπολογιστής στον κόσμο ονομάζεται Summit και πρόσφατα μπήκε σε λειτουργία σε ομοσπονδιακό εργαστήριο στο Τενεσί. μια ομάδα από το Εθνικό Εργαστήριο Oak Ridge του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ και τις αμερικανικές εταιρείες IBM και Nvidia Corporation.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα φιλοξενήσει από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου το Αμερικανικό Θέατρο Χορού Alvin Ailey, ένα από τα κορυφαία σύνολα των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο ιδρύθηκε από τον σπουδαίο χορογράφο το 1958 και αποτέλεσε τη διαμόρφωση της σύγχρονης χορευτικής σκηνής της χώρας.

Η Αμερικανική Πρεσβεία Αθηνών συνεργάστηκε με το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης - Kολλέγιο Ανατόλια, το Deree - το American College of Greece Events και το Κολλέγιο Perrotis - Αμερικανική Αγροτική Σχολή, για την παροχή υποτροφιών ανώτερης εκπαίδευσης σε 141 πρόσφυγες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

 

Ο διεθνής, μη κερδοσκοπικός οργανισμόςThe  HOME Project, o  οποίος προσφέρει καταφύγιο και εργασία για παιδιά και νέους πρόσφυγες στην Ελλάδα, οι Σχολές Αμερικανικής Παροικίας στην Αθήνα (ΑCS)  και το Ίδρυμα Shapiro (www.theshapirofoundation.org), ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν 18 υποτροφίες ACS Athens σε παιδιά του The Home Project.

 

Ένα μεγάλο Πολιτιστικό γεγονός στη Θεσσαλία – Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Δωματίου, θα πραγματοποιηθεί από τις 17 μέχρι και τις 28 Ιουνίου 2018, σε τέσσερις πόλεις της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στη Λάρισα , τον Βόλο , τα Τρίκαλα καθώς και στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Τα χειρόγραφα, η προσωπική αλληλογραφία, η μουσική, τα σημειωματάρια και οι φωτογραφίες του εμβληματικού ποιητή και στιχουργού Νίκου Γκάτσου κατέχει πλέον η Βιβλιοθήκη του Χάρβαρντ, στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέττης, σύμφωνα με ανακοίνωση που ανέβασε το ίδρυμα στην ιστοσελίδα του, αναφέροντας: 

«Ο Νίκος Γκάτσος (1911-1992) είχε βαθιά επίδραση στη μεταπολεμική γενιά των Ελλήνων ποιητών. Γράφοντας τόσο για την απώλεια όσο και την ελπίδα, ο μοναδικός συνδυασμός του σουρεαλισμού, του συμβολισμού και του λαϊκού τραγουδιού στο έργο του, δημιούργησε έντονο θαυμασμό και εξασφάλισε τη θέση του Γκάτσου στους μεγάλους ποιητές του 20ου αιώνα, ανάμεσα στους φίλους του, νικητές των Νόμπελ, Οδυσσέα Ελύτη και Γιώργο Σεφέρη».

 

Ιούλιος 2018 > <
Κ 1 Δ 2 Τ 3 Τ 4 Π 5 Π 6 Σ 7 Κ 8 Δ 9 Τ 10 Τ 11 Π 12 Π 13 Σ 14 Κ 15 Δ 16 Τ 17 Τ 18 Π 19 Π 20 Σ 21 Κ 22 Δ 23 Τ 24 Τ 25 Π 26 Π 27 Σ 28 Κ 29 Δ 30 Τ 31
OUR VIDEOS
Education Unites: From Camp to Camputs
U.S. Ambassador Pyatt's interview with ERT

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK