Menu

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα υποτροφιών της Πρωτοβουλίας για τους νέους διατλαντικούς πρωτοπόρους καινοτόμων πρωτοβουλιών του 2019 (YTILI) ανοίγει στις 15 Νοεμβρίου 2018 και λήγει στις 4 Ιανουαρίου 2019.

Η YTILI ενδυναμώνει τους νέους ευρωπαίους επιχειρηματίες και τους καινοτόμους με τα εργαλεία, τα δίκτυα και τους πόρους που χρειάζονται για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους και να συμβάλουν πληρέστερα στην οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ασφάλεια και τη χρηστή διακυβέρνηση στην περιοχή. Το YTILI είναι επίσης ένα όχημα για την οικοδόμηση ενός διατλαντικού δικτύου καινοτόμων που μπορεί να συμβάλει σε έναν συνεχή πολιτικό διάλογο που ενισχύει τις διατλαντικές σχέσεις.

 

Στο πλαίσιο των εορτασμών της ΔΕΘ όπου τιμώμενη χώρα είναι η Αμερική, το Found.ation διοργανώνει, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, μια σειρά από προγράμματα και εκδηλώσεις που προβάλλουν την καινοτομία, την τεχνολογία και δημιουργικότητα. Σύμφωνα με το θέμα του Αμερικανικού Pavilion στο TIF, "Η αξιοποίηση της δύναμης της καινοτομίας και της δημιουργικότητας", η ομάδα του Found.ation οργανώνει: ένα Κέντρο Καινοτομίας που προσφέρει εργαστήρια, συνομιλίες και ευκαιρίες δικτύωσης. τη διάσκεψη κορυφής Tech Olympus, η οποία αναδεικνύει τις σχέσεις μεταξύ των καινοτόμων πνευμάτων και των πολιτισμών που βρίσκονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. και ένα Bootcamp καινοτομίας για να εμπνεύσει και να ενεργοποιήσει την ταλαντούχα start-up κοινότητα της Θεσσαλονίκης.

Ο πιο προηγμένος υπερυπολογιστής στον κόσμο ονομάζεται Summit και πρόσφατα μπήκε σε λειτουργία σε ομοσπονδιακό εργαστήριο στο Τενεσί. μια ομάδα από το Εθνικό Εργαστήριο Oak Ridge του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ και τις αμερικανικές εταιρείες IBM και Nvidia Corporation.

"Η ιδιοκτησία μιας επιχείρησης στην Αμερική είναι το καλύτερο μέρος για να γίνει κάποιος", δήλωσε ο Thakkar, ο οποίος ήρθε στις ΗΠΑ από την Ινδία για να παρακολουθήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Κέντ Κρατικό Πανεπιστήμιο του Οχάιου το 1981. Έλαβε Ph.D. στη χημεία το 1985 και έγινε Αμερικανός πολίτης το 1991.

Η Ελλάδα έχει ονομάσει την πόλη Τρικάλα ως το πρώτο δήμο της χώρας με ασύρματη τεχνολογία 5G.

Ένα Startup Weekend αφιερωμένο στη λήψη του ταξιδιού Επιχειρηματικότητας στην Καινοτομία του Creative Business και του Storytelling θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 27 Απριλίου στο Impact Hub της Αθήνας.

Η Tesla του Elon Musk, ο Αμερικανός γίγαντας που ειδικεύεται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στην αποθήκευση ενέργειας και στην κατασκευή ηλιακών συλλεκτών, δημιούργησε την Tesla Greece, η οποία θα οδηγούσε στην ίδρυση ενός κέντρου έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα.

Ο Robert Dilts, κορυφαίος σύμβουλος, ειδήμων στη μελέτη του Genius Thinking και δημιουργός του παγκόσμια αναγνωρισμένου Success Factor Modelling SFM™, θα παρουσιάσει την καινοτόμο προσέγγισή του για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 7 και 8 Φεβρουαρίου, σε ένα ειδική διημερίδα η οποία πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών/ Αίθουσα Φίλων Μουσικής «Λίλιαν Βουδούρη»

Δεκέμβριος 2018 > <
Σ 1 Κ 2 Δ 3 Τ 4 Τ 5 Π 6 Π 7 Σ 8 Κ 9 Δ 10 Τ 11 Τ 12 Π 13 Π 14 Σ 15 Κ 16 Δ 17 Τ 18 Τ 19 Π 20 Π 21 Σ 22 Κ 23 Δ 24 Τ 25 Τ 26 Π 27 Π 28 Σ 29 Κ 30 Δ 31
OUR VIDEOS
Education Unites: From Camp to Camputs
U.S. Ambassador Pyatt's interview with ERT

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK