Menu

Το Corn Studio είναι ένα ελληνικό δημιουργικό γραφείο, το οποίο με αφορμή τo λανσάρισμα του Netflix στην Ελλάδα, επιλέχθηκε να σχεδιάσει έναν μεγάλο αριθμό λογοτύπων των τίτλων ταινιών και σειρών προσαρμοσμένους για τη χώρα μας.

Η ιστορία του ξεκινά το 2012, όταν η Βάσια Καλοζούμη, ο Δήμος Στάθης και ο Ανδρέας Ξενούλης, με κοινά σημεία αναφοράς την αγάπη τους για το design και γενικότερα για την οπτική επικοινωνία, αποφασίζουν να δημιουργήσουν το δικό τους ανεξάρτητο δημιουργικό γραφείο. Η συνεργασία τους με το Netflix τους έβαλε στο κέντρο των εξελίξεων και τους προσφέρει την απαραίτητη ώθηση για νέα projects.

Η Behavioral Signals, η εταιρεία που ίδρυσαν το 2016 δύο άνθρωποι που προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο, ο Αλέξανδρος Ποταμιάνος –αναπληρωτής καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει στις ΗΠΑ– και ο Shri Narayanan, αναπτύσσει εφαρμογές που μετατρέπουν τα «σήματα» από τα ανθρώπινα συναισθήματα και συμπεριφορές σε χρήσιμη πληροφορία και στοχεύει να καλύψει αυτό το σημαντικό «κενό» με τον αλγόριθμο που ανέπτυξε.

Το τεχνικό τμήμα των προγραμματιστών βρίσκεται στην Ελλάδα, ενώ το εμπορικό τμήμα βρίσκεται στο Λος Αντζελες.

Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό SciCo, διοργανώνουν το διαγωνισμό STEM STARS GREECE, ο οποίος πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα, με σκοπό να υποστηρίξει, να αναδείξει και να επιβραβεύσει μαθητές και μαθήτριες 14 έως 18 χρονών, με ιδιαίτερη κλίση και ταλέντο στις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική ή τα μαθηματικά (STEM). Οι νικητές και νικήτριες του διαγωνισμού θα κερδίσουν σημαντικά βραβεία, όπως το να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα  στον διεθνή διαγωνισμό “International Science and Engineering Fair” (ISEF), τον μεγαλύτερο διεθνή διαγωνισμό επιστημών, που θα πραγματοποιηθεί στο Anaheim της Καλιφόρνιας των H.Π.Α. από τις 10 έως τις 15 Μαΐου 2020.  Ο διαγωνισμός τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο Έλληνας ερευνητής Yannis Assael μαζί με συναδέλφους του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της Deep Mind, δημιούργησαν την "Πυθία". Η “Πυθία» είναι ένας τύπος αλγορίθμου που βοηθά τους ιστορικούς στην αποκρυπτογράφηση διαβρωμένων κειμένων στις αρχαίες ελληνικές επιγραφές. Η Πυθία έμαθε να αναγνωρίζει τέτοια μοτίβα σε περίπου 35.000 επιγραφές από το 7ο αι. Π.Χ. έως τον 5ο αιώνα μ.Χ. (1.500 έως 2.700 ετών).

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, η Social Hackers Academy δημιούργησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα διαρκέσει επτά μήνες στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου η SHA θα έχει φυσική παρουσία με την Ομάδα Διαχείρισης Έργων και εθελοντές

Το πρόγραμμα αποκαλείται "De-Code Integration" και στοχεύει στην ενδυνάμωση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (προσφύγων / μεταναστών / ανέργων) που διαμένουν στο Ηράκλειο Κρήτης, ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητές (hard & soft skills) που θα τους βοηθήσουν στην εύρεση εργασίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα 7μηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με 2 βασικούς πυλώνες:

1ος πυλώνας: Κατάρτιση / Εκπαίδευση
2ος πυλώνας: Απασχολησιμότητα / πρόσληψη αποφοίτων

Η Ελληνική ομάδα διαστημικής White Noise του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) σημείωσε μεγάλη επιτυχία, στον ετήσιο εκπαιδευτικό διαγωνισμό προσομοίωσης πραγματικών δορυφόρων CanSat. Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, στις 14-17 Ιουνίου, από το Astronautical Society(AAS) με την υποστήριξη της NASA και του Goddard Space Flight Center. Η ομάδα White Noise είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που καταφέρνει να πάρει το εισιτήριο συμμετοχής στα τελικά του CanSat στις ΗΠΑ., όπου συμμετέχουν κάθε χρόνο οι καλύτερες φοιτητικές ομάδες αεροδιαστημικής των κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου. Το σκορ που σημείωσε η White Noise ήταν 94,756% κατακτώντας την 4η θέση ανάμεσα σε 93 ομάδες.

Η πρώτη προσελήνωση το 1969 ήταν ένα πρωτοφανές επίτευγμα - ένα ορόσημο στην ανθρώπινη ιστορία.

Πώς συνέβη? Δεκαετίες ασταμάτητης επιστημονικής ανάπτυξης καθώς και θαρραλέοι αστροναύτες που ήταν αποφασισμένοι να εξερευνήσουν το άγνωστο έκανε το θαύμα.

Η Δρ. Γεωργία-Βιργινία Πανοπούλου βρίσκεται ανάμεσα στους 24 νέους επιστήμονες που επέλεξε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) για να χορηγήσει υποτροφία στο πλαίσιο του προγράμματος Hubble Fellowship Program (NHFP).

Το πρόγραμμα ενισχύει, έως τρία χρόνια, ερευνητές προκειμένου να διεξάγουν ανεξάρτητη μεταδιδακτορική έρευνα σε θέματα αστρονομίας και αστροφυσικής, στο πεδίο της θεωρίας, της παρατήρησης, του πειραματισμού ή της ανάπτυξης νέων οργάνων.

 

Απρίλιος 2020 > <
Τ 1 Π 2 Π 3 Σ 4 Κ 5 Δ 6 Τ 7 Τ 8 Π 9 Π 10 Σ 11 Κ 12 Δ 13 Τ 14 Τ 15 Π 16 Π 17 Σ 18 Κ 19 Δ 20 Τ 21 Τ 22 Π 23 Π 24 Σ 25 Κ 26 Δ 27 Τ 28 Τ 29 Π 30
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK