Menu

Ο έλληνας μουσικός Ιάσων Αχιλλέας Μεζίλης σχεδίασε ένα μικρόφωνο για να ηχογραφήσει τον ήχο στον πλανήτη Άρη. Ο Μεζίλης τοποθέτησε to μικρόφωνο στο διαστημικό ρόβερPerseverance για να καταγράψει τους ήχους στον κόκκινο πλανήτη. Τελικά μαζί με την ομάδα του επέλεξαν μια συσκευή που κυκλοφορούσε στην αγορά και έκαναν τις κατάλληλες προσαρμογές. Η πειραματική αυτή συσκευή ταξίδεψε στον Άρη μαζί με μία άλλη συσκευή καταγραφής ήχου που κατασκεύασαν Γάλλοι επιστήμονες. 

Όταν οι μηχανικοί της NASA χρειάζονται ένα όνομα για ένα ρομποτικό "rover" στον Άρη, ξέρουν πού θα βρουν δημιουργικότητα. Στρέφονται στους νέους της Αμερικής.

Περισσότεροι από 28.000 μαθητές - από το νηπιαγωγείο έως τη 12η τάξη - υπέβαλαν ονόματα για το rover που προσγειώθηκε στον Άρη τον περασμένο μήνα. Ήταν ο Alex Mather, ένας μαθητής της έβδομης τάξης στη Βιρτζίνια αυτός ο οποίος κέρδισε το διαγωνισμό με την πρότασή του για την ονομασία “Perseverance” που σημαίνει Επιμονή.

"Παρουσιάζοντας το NASEF Farmcraft!Το Farmcraft είναι μια δωρεάν ομαδική πρόκληση που βασίζεται στην επιστήμη για μαθητές ώστε να δημιουργήσουν γεωργικά συστήματα που μιμούνται συνθήκες παραγωγής, εμπορίου και περιβάλλοντος στο #Minecraft! #ExchangeOurWorld # iyfv2021 #citizenscience @StateDept? www.nasef.org/learning/farmcraft/

Μια κοινή δορυφορική αποστολή ΗΠΑ-Ευρώπης θα συλλέξει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Ο δορυφόρος Sentinel-6 Michael Freilich - που ονομάστηκε προς τιμήν του πρώην διευθυντή του τμήματος Επιστήμης της Γης της NASA - ξεκίνησε από τη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Vandenberg στην Καλιφόρνια στις 21 Νοεμβρίου

«Η Γη αλλάζει και αυτός ο δορυφόρος θα βοηθήσει να εμβαθύνουμε την κατανόησή μας για το πώς», δήλωσε η Karen St. Germain «Οι μεταβαλλόμενες γήινες διαδικασίες επηρεάζουν το επίπεδο της θάλασσας παγκοσμίως, αλλά ο αντίκτυπος στις τοπικές κοινότητες ποικίλλει πολύ».

To πρόγραμμα Άρτεμις της NASA είναι ένα νέο ξεκίνημα για την εξερεύνηση του διαστήματος! Οι συμφωνίες #Artemis Accords καθιερώνουν ένα κοινό όραμα και αρχές για όλους τους διεθνείς εταίρους που συμμετέχουν στην επιστροφή της ανθρωπότητας στη Σελήνη.

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) γίνεται ένα ισχυρό εργαλείο για την ανίχνευση και τη θεραπεία του COVID-19 στις ΗΠΑ και παγκοσμίως.

Αρκετά ιδρύματα των ΗΠΑ αναπτύσσουν νέα τεχνολογία AI ή χρησιμοποιούν προϋπάρχουσα τεχνολογία για την παρακολούθηση και τη θεραπεία του νέου κορωνοϊού.

Το HealthMap, μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που διευθύνεται από το Boston Children's Hospital, κυκλοφόρησε το 2006. Ήταν ένας από τους πρώτους μηχανισμούς παρακολούθησης που ανίχνευσαν το ξέσπασμα COVID-19 στην Κίνα.

Γιορτάστε την Ημέρα Εξερεύνησης του Διαστήματος κοιτώντας ψηλά τον ουρανό αναλογιζόμενοι τα ανθρώπινα επιτεύγματα στο διάστημα και όλα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν!

Απρίλιος 2021 > <
Π 1 Π 2 Σ 3 Κ 4 Δ 5 Τ 6 Τ 7 Π 8 Π 9 Σ 10 Κ 11 Δ 12 Τ 13 Τ 14 Π 15 Π 16 Σ 17 Κ 18 Δ 19 Τ 20 Τ 21 Π 22 Π 23 Σ 24 Κ 25 Δ 26 Τ 27 Τ 28 Π 29 Π 30
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK