Menu

Είστε καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας ή επαγγελματίας TESOL; Θέλετε να μάθετε για δωρεάν εργαλεία τεχνολογίας και πώς να τα χρησιμοποιήσετε για εκμάθηση και διδασκαλία γλωσσών; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, εξετάστε το ενδεχόμενο να εγγραφείτε σε αυτό το νέο διαδικτυακό μάθημα: Χρησιμοποιώντας την Εκπαιδευτική Τεχνολογία στην Αίθουσα Αγγλικών 

Αυτή την χρονιά το πρόγραμμα εκμάθησης κώδικα CodeGirls έγινε εικονικά, με την έναρξη των διαδικτυακών μαθημάτων STEM της 15ης Απριλίου! 65 συμμετέχοντες από την Καλαμάτα, την Κοζάνη, τα Τρίκαλα, την Πάτρα, τα Ιωάννινα, την Αλεξανδρούπολη και τη Λαμία συμμετείχαν στις πρώτες διαδικτυακές συνεδρίες που επικεντρώθηκαν στην κωδικοποίηση και στην ψηφιακή τεχνολογία.

Mε στόχο την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και η Marketing Greece,  με την υποστήριξη της Google δημιούργησαν την online πλατφόρμα  “Greece From Home”. 

Η online πλατφόρμα  στοχεύει στο να βοηθήσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο να μείνουν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό και την κουλτούρα μας, να ανακαλύψουν και να εμπνευστούν από τις ομορφιές της χώρας μας και να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες – όλα αυτά μένοντας σπίτι.

Το Corn Studio είναι ένα ελληνικό δημιουργικό γραφείο, το οποίο με αφορμή τo λανσάρισμα του Netflix στην Ελλάδα, επιλέχθηκε να σχεδιάσει έναν μεγάλο αριθμό λογοτύπων των τίτλων ταινιών και σειρών προσαρμοσμένους για τη χώρα μας.

Η ιστορία του ξεκινά το 2012, όταν η Βάσια Καλοζούμη, ο Δήμος Στάθης και ο Ανδρέας Ξενούλης, με κοινά σημεία αναφοράς την αγάπη τους για το design και γενικότερα για την οπτική επικοινωνία, αποφασίζουν να δημιουργήσουν το δικό τους ανεξάρτητο δημιουργικό γραφείο. Η συνεργασία τους με το Netflix τους έβαλε στο κέντρο των εξελίξεων και τους προσφέρει την απαραίτητη ώθηση για νέα projects.

Η Behavioral Signals, η εταιρεία που ίδρυσαν το 2016 δύο άνθρωποι που προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο, ο Αλέξανδρος Ποταμιάνος –αναπληρωτής καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει στις ΗΠΑ– και ο Shri Narayanan, αναπτύσσει εφαρμογές που μετατρέπουν τα «σήματα» από τα ανθρώπινα συναισθήματα και συμπεριφορές σε χρήσιμη πληροφορία και στοχεύει να καλύψει αυτό το σημαντικό «κενό» με τον αλγόριθμο που ανέπτυξε.

Το τεχνικό τμήμα των προγραμματιστών βρίσκεται στην Ελλάδα, ενώ το εμπορικό τμήμα βρίσκεται στο Λος Αντζελες.

Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό SciCo, διοργανώνουν το διαγωνισμό STEM STARS GREECE, ο οποίος πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα, με σκοπό να υποστηρίξει, να αναδείξει και να επιβραβεύσει μαθητές και μαθήτριες 14 έως 18 χρονών, με ιδιαίτερη κλίση και ταλέντο στις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική ή τα μαθηματικά (STEM). Οι νικητές και νικήτριες του διαγωνισμού θα κερδίσουν σημαντικά βραβεία, όπως το να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα  στον διεθνή διαγωνισμό “International Science and Engineering Fair” (ISEF), τον μεγαλύτερο διεθνή διαγωνισμό επιστημών, που θα πραγματοποιηθεί στο Anaheim της Καλιφόρνιας των H.Π.Α. από τις 10 έως τις 15 Μαΐου 2020.  Ο διαγωνισμός τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο Έλληνας ερευνητής Yannis Assael μαζί με συναδέλφους του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της Deep Mind, δημιούργησαν την "Πυθία". Η “Πυθία» είναι ένας τύπος αλγορίθμου που βοηθά τους ιστορικούς στην αποκρυπτογράφηση διαβρωμένων κειμένων στις αρχαίες ελληνικές επιγραφές. Η Πυθία έμαθε να αναγνωρίζει τέτοια μοτίβα σε περίπου 35.000 επιγραφές από το 7ο αι. Π.Χ. έως τον 5ο αιώνα μ.Χ. (1.500 έως 2.700 ετών).

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, η Social Hackers Academy δημιούργησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα διαρκέσει επτά μήνες στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου η SHA θα έχει φυσική παρουσία με την Ομάδα Διαχείρισης Έργων και εθελοντές

Το πρόγραμμα αποκαλείται "De-Code Integration" και στοχεύει στην ενδυνάμωση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (προσφύγων / μεταναστών / ανέργων) που διαμένουν στο Ηράκλειο Κρήτης, ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητές (hard & soft skills) που θα τους βοηθήσουν στην εύρεση εργασίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα 7μηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με 2 βασικούς πυλώνες:

1ος πυλώνας: Κατάρτιση / Εκπαίδευση
2ος πυλώνας: Απασχολησιμότητα / πρόσληψη αποφοίτων

Ιούλιος 2020 > <
Τ 1 Π 2 Π 3 Σ 4 Κ 5 Δ 6 Τ 7 Τ 8 Π 9 Π 10 Σ 11 Κ 12 Δ 13 Τ 14 Τ 15 Π 16 Π 17 Σ 18 Κ 19 Δ 20 Τ 21 Τ 22 Π 23 Π 24 Σ 25 Κ 26 Δ 27 Τ 28 Τ 29 Π 30 Π 31
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK