Menu

5 Συμβουλές για να Ξεκίνησεις μια Επιχείρηση

5 Ιουλίου 2016

Ως ένας επιχειρηματίας που ξεκινάει ένα νέο project, θα αντιμετωπίσεις πολλές δυσκολίες. Ωστόσο δεν είσαι μόνος σου! Αντίστοιχοι επιχειρηματίες που αντιμετώπισαν παρόμοιες δυσκολίες έχουν μερικές συμβουλές για εσένα.

Ετοιμάσου
Ο χρόνος είναι το κλειδί, όπως επίσης και η προετοιμασία. Εάν η νέα σου επιχείρηση δεν είναι έτοιμη να λειτουργήσει, συνέχισε να μαθαίνεις και να εργάζεσαι λέει η Alejandra Bazoberry, η υπεύθυνη στρατηγικού σχεδιασμού της Bolivia Rural, μια εταιρεία ψηφιακής επικοινωνίας η οποία βοηθά αγροτικούς Βολίβιους και τους τοπικούς οργανισμούς ανάπτυξης που τους υποστηρίζουν.

Η Bazoberry συμβουλεύει να αποκτήσεις περισσότερη εμπειρία καθώς τελειοποιείς το προϊόν. Αυτό μπορεί να σημαίνει το να κάνεις μαθήματα ή να ανάπτυξης μια νέα δεξιότητα – και να κερδίσεις περισσότερα λεφτά για το startup σου – στην τωρινή σου δουλεία. Ωστόσο, «πρέπει να είσαι έτοιμος να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία, όταν έρθει η κατάλληλη ευκαιρία να ξεκινήσεις την δική σου επιχείρηση».

«Σκέψου τα χρήματα»
Όταν ο José Sánchez ίδρυσε την εταιρία του, είχε εστιάσει τόσο πολύ στο προϊόν του που δεν σκαφτόταν το πώς αυτό θα του αποφέρει χρήματα. Το startup του με όνομα Poliglota αποτελούταν από μια ηλεκτρονική πλατφόρμα βασισμένη στην Χιλή, η οποία ένωνε ανθρώπους από όλο τον κόσμο με στόχο να μαθαιν0υν γλώσσες με γκρουπ συνομιλίας. Όμως, ο Sánchez παραμέλησε να σχηματίσει ένα επίσημο στρατηγικό πλάνο στο οποίο να θέσει τους στόχους της επιχείρησης, τους λόγους για τους οποίους η επιχείρηση είναι υλοποιήσιμη και σχέδια για το πώς θα τα καταφέρει – βασικά στοιχειά για τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού πλάνου.

Τώρα πλέον, όντας λίγο παραπάνω εξοικειωμένος με τα ζητήματα τν επιχειρήσεων, ο Sánchez συμβουλεύει νέους επιχειρηματίες να εστιάσουν στο να εστιάσουν στη δημιουργία λύσεων στα προβλήματα των πελατών τους αλλά να μην ξεχνούν ότι θα πρέπει πάντα να σκάφτονται και τα χρήματα.

Υπερασπίσου το προϊόν σου
«Κατανόησε το προϊόν σου και ετοιμάσου να το υπερασπιστείς με νύχια και με δόντια» συμβουλεύει η Triston Thompson, η οποία είναι μια συνεργάτης και σχεδιάστρια πληροφορικών συστημάτων στην IntellectStorm, μια εταιρεία η οποία προσφέρει λύσεις σε θέματα πληροφορικής και μάρκετινγκ στην Guyana. «Εάν δεν πιστεύεις στο προϊόν, λέει η Thompson,θα σου φανεί πολύ δύσκολο να κάνεις τον υπόλοιπο κόσμο να πιστέψει σε αυτό».

«Είναι επίσης καλό να περιτριγυρίζεσαι από θετικούς ανθρώπους, «οι οποίοι θα σε ανυψώσουν ψυχολογικά και δεν θα σε καταθλίβουν», προσθέτει.

Αξιολόγησε την απήχηση του προϊόντος σου
Αναλογίσου την πιθανή απήχηση του προϊόντος ή βρες λύσεις προτού το ξεκινήσεις

«Σκέψου και άκουσε κάθε ηθοποιό που θα εμπλακεί , είτε είναι το περιβάλλον, η κοινότητα ή οι πολιτικοί», λέει η Sofía Cruz, η ιδρύτρια του Mexikatekatl (Tekiti), η οποία ενώνει τοπικούς καλλιτέχνες με μεξικανικές εταιρείες οι οποίες αγοράζουν και πωλούν τα αγαθά τους.

«Προσπάθησε να δημιουργήσεις ένα project στο οποίο μπορείς να δεις το όφελος που έχει ο καθένας από την πρώτη στιγμή» λέει ο Cruz.

Βρες ένα μέντορα
«Βρες ένα μέντορα ο οποίος θα σε πιέσει να καταφέρεις το στόχο σου» λέει ο Kheston Walkins, ιδρυτής και διευθυντής του Raiora Data Service, το οποίο παρέχει ψηφιακές εκτυπώσεις και λύσεις σε θέματα μάρκετινγκ στην Trinidad και στην Tobago.

Όταν ο Walkins ετοιμαζόταν να ξεκινήσει την εταιρεία του, οι περισσότεροι από τους φίλους του δεν καταλάβαιναν το τι ακριβώς έκανε. Κοιτώντας πίσω, πιστεύει ότι ένας μέντορας – κάποιος ο οποίος θα ήθελε μόνο το καλό του και θα τον συμβούλευε – θα βοηθούσε ακόμα περισσότερο. «Όσο περισσότερες συμβουλές δέχεσαι , τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα αισθάνεσαι για να αρχίσεις την επιχείρηση σου», καταλήγει ο Walkins.

Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη του να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση.

 

Μάρτιος 2021 > <
Δ 1 Τ 2 Τ 3 Π 4 Π 5 Σ 6 Κ 7 Δ 8 Τ 9 Τ 10 Π 11 Π 12 Σ 13 Κ 14 Δ 15 Τ 16 Τ 17 Π 18 Π 19 Σ 20 Κ 21 Δ 22 Τ 23 Τ 24 Π 25 Π 26 Σ 27 Κ 28 Δ 29 Τ 30 Τ 31
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK