Menu

Αντιπροσωπεία Επιχειρηματικότητας από τις Η.Π.Α. ταξιδεύει στην Ελλάδα

15 Μαίου 2014

Δεν ήταν μια δύσκολη ερώτηση, και υπήρχαν πολλές απαντήσεις να δώσω. Στον απόηχο μιας καταστροφικής οικονομικής κρίσης, οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες όπως και η κυβέρνησή τους επιδιώκει μεταρρυθμίσεις για την ανοικοδόμηση της οικονομίας. Η προώθηση της επιχειρηματικότητας αποτελεί ζωτικό στοιχείο αυτών των μεταρρυθμίσεων, και αυτοχρηματοδοτούμενο Αμερικανοί επιχειρηματίες και οι επενδυτές μπορούν να βοηθήσουν. Εξάλλου, η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, και θέλουμε να δούμε τη χώρα να επιστρέφει στη σταθερότητα και διαδραματίζει ηγετικό ρόλο σε περιφερειακές πρωτοβουλίες εμπορίου και ενέργειας.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Global Entrepreneurship Program του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (GEP) οδηγεί μια αντιπροσωπεία, αλλά αυτή ήταν η πρώτη σε ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να ανταλλάξουν ιδέες με έναν σημαντικό σύμμαχο των ΗΠΑ στον ανεπτυγμένο κόσμο. Το πείραμα αυτό, εν μέρει, θα πρέπει να βοηθήσει τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ, δεδομένου ότι οι εθελοντές αντιπρόσωποι μας είναι πετυχημένοι και έχουν εκφράσει την επιθυμία να στηρίξουν επιχειρήσεις τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, ο εκπρόσωπος Phil Meldrum έχει τη Foodmatch, η οποία αναζητά υψηλής ποιότητας γεωργικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο για να πουλήσει και στο εξωτερικό. Ένας άλλος εκπρόσωπος, ο Ελληνο-Αμερικανός άγγελος των επενδυτών Θάνος Triant, θέλει να εκπαιδεύσει Έλληνες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και να δημιουργήσει ισχυρότερους δεσμούς μεταξύ της Αθήνας και της Silicon Valley.

Μια άλλη καινοτομία της αντιπροσωπείας είναι ότι επικεντρώθηκε στην προπόνηση των επιχειρήσεων με αποδεδειγμένο ιστορικό, για να τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τις διαδικασίες για να αυξηθούν τόσο τα έσοδα όσο και τα άτομα που απασχολούνται. Αντίθετα με τις προηγούμενες αντιπροσωπείες, οι οποίες επικεντρώθηκαν στα start-ups, καθένας από τους αντιπροσώπους μας στην Ελλάδα, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με μεμονωμένες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και έδωσαν στους Έλληνες ιδρυτές νέες προοπτικές για το πώς να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας.

Για δύο νέους επιχειρηματίες με μια νέα τεχνολογία ηλιακών πάνελ, οι οποίοι έχουν καταθέσει αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σε 15 χώρες μετά την παραλαβή των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας τους στην Ελλάδα, η αντιπροσωπεία θα κάνει συστάσεις σε ηλιακές εταιρείες που θα μπορούσαν να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν το προϊόν. Για τον ιδιοκτήτη δεκαπέντε μπιστρό σε όλη τη χώρα, αυτό σημαίνει πρόσβαση στην τεχνογνωσία που χρειάζεται για να ωθήσει το franchise σε αγορές έξω από την Ελλάδα. Για τον δημιουργό ενός online εμπορικού καταστήματος και για άλλους καινοτόμους, θα μπορούσε να σημαίνει σύνδεση με επενδυτές που μπορούν να φέρουν τις ιδέες τους στο επόμενο επίπεδο.

Μετά από κάθε αντιπροσωπεία, θα ήθελα να μπορούσα να κάνω φλας προς τα εμπρός για να δούμε τι θα αναπτυχθεί από τους τροχούς που θέσαμε σε κίνηση. Αυτό το ταξίδι δεν αποτελεί εξαίρεση, και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα δούμε τις ευκαιρίες να πραγματοποιούνται.

 

 

Μάρτιος 2021 > <
Δ 1 Τ 2 Τ 3 Π 4 Π 5 Σ 6 Κ 7 Δ 8 Τ 9 Τ 10 Π 11 Π 12 Σ 13 Κ 14 Δ 15 Τ 16 Τ 17 Π 18 Π 19 Σ 20 Κ 21 Δ 22 Τ 23 Τ 24 Π 25 Π 26 Σ 27 Κ 28 Δ 29 Τ 30 Τ 31
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK