Menu

Επιχειρηματίες του Silicon Valley

11 Ιουλίου 2014

Οι επιχειρηματίες από άλλες χώρες μοιράζονται γιατί αυτό το αμερικανικό κέντρο τεχνολογίας είναι τόσο φιλόξενο.

Vivek Wadhwa
Γεννημένος στην Ινδία / Επιχειρηματίας, καθηγητής του Στάνφορντ και συγγραφέας

Γιατί Μετανάστες επιχειρηματίες επιτυχαίνουν;
1. Οι μετανάστες, οι οποίοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και να έρθουν σε μια νέα χώρα, είναι συχνά ριψοκίνδυνοι.
2. Οι μετανάστες τείνουν να είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου.
3. Πολλοί έρχονται από οικογένειες μεσαίας ή ανώτερης κατηγορίας, αλλά βρίσκονται στο κάτω μέρος της κοινωνικής κλίμακας στη νέα τους χώρα. Είναι αποφασισμένοι να ανεβούν και πάλι, και δουλεύουν σκληρά.
4. Η Silicon Valley έχει μια κουλτούρα της διαφάνειας. Η δικτύωση και η καθοδήγηση βοηθά τους νέους ιδιοκτήτες επιχείρησης να πετύχουν.
-----------------------------------

Iris Huang
Γεννήθηκε στην Κίνα / Συνιδρυτής της Glogou Α.Ε. / ατρόμητη

Ήρθα στις ΗΠΑ για μεταπτυχιακές σπουδές με μόνο δύο μεγάλες βαλίτσες. Μη έχοντας συγγενείς εδώ, έχω αντιμετωπίσει την ελλιπή οικονομική και συναισθηματική υποστήριξη. Η εύρεση ενός μέντορα ή χορηγού αποδεδείχθηκε προκλητική.

Το start-up μου εξαρτάται από τις σχέσεις εδώ, αλλά τα περισσότερα από τα κοινωνικά δίκτυα μου είναι στην Κίνα, όπου μεγάλωσα. Επειδή μιλάω με μια κινεζική προφορά, το να κερδίσω την εμπιστοσύνη των δυνητικών πελατών και να κάνω το δικό μου strart-up δεν ήταν εύκολο.

Αλλά είμαι ατρόμητος, και δουλεύω με θάρρος και προσαρμοστικότητα, την οποία έχω αναπτύξει στις ΗΠΑ. Έλυσα μια ποικιλία από προβλήματα μόνος μου: Ο σύζυγός μου μου έδωσε την ενθάρρυνση που χρειάζομαι για να πετύχω στην επιχείρηση και να μεγαλώσω τα δύο παιδιά μας.
-----------------------------------

Yogen Kapadia
Γεννημένος στην Ινδία / Επικεφαλής της Infinote
Open for Business

Φανταστείτε ένα μέρος όπου η ποικιλομορφία είναι ο κανόνας - όπου η εθνικότητα, το χρώμα του δέρματος και η προφορά δεν έχει σημασία - ένα μέρος όπου η ικανότητά σας να πετύχετε εξαρτάται μόνο από την επιθυμία σας να πετύχετε, την ικανότητά σας να καινοτομείτε και την ικανότητά σας να εργαστείτε σκληρά. Αυτό το μέρος είναι η Silicon Valley.

Έχει όλα όσα ένας επιχειρηματίας, όπως εγώ χρειάζεται. Άλλα μέρη που έχουν προσπαθήσει να αναπαράγουν το μοντέλο έχουν ξεχάσει ένα κρίσιμο συστατικό: τη διαφάνεια. Η κοιλάδα σπάει όλες τα προκαταλήψεις και καλλιεργεί μόνο το μοναδικό πράγμα που χρειάζεται η καινοτομία: ένα ανοιχτό μυαλό. Είναι αυτό το ανοικτό πνεύμα των επιχειρηματιών, των επενδυτών και των πελατών που κάνει την κοιλάδα ιδιαίτερη για μένα.
-----------------------------------

Ashutosh Dhodapkar
Γεννημένος στην Ινδία / Ιδρυτής του Stealth Mode
Startup Bug

Η Silicon Valley είναι φιλόξενη προς τους ξένους επιχειρηματίες. Εδώ, ο τόπος γέννησής σας δεν έχει σημασία, αλλά οι ιδέες σας και η εκτέλεση αυτών των ιδέες, έχουν σημασία.

Είναι δύσκολο να μην δαγκωθεί κανείς από το μικρόβιο των startup.

Το ταξίδι μου ξεκίνησε σε μια καθιερωμένη εταιρεία, αλλά επίσης δούλευα σε δύο νεοσύστατες επιχειρήσεις που ανήκουν σε άλλους επιχειρηματίες πριν ίδρυσω τη δική μου εταιρεία.
Το startup μου έχει αναπτύξει τεχνολογία που θα αντικαταστήσει το πορτοφόλι σας με μία μόνο συσκευή. (Δεν μπορώ να πω περισσότερα.)

Ξεκινώντας μια επιχείρηση έχει ικανοποιητικό. Η Silicon Valley έχει ένα ολόκληρο οικοσύστημα επιχειρήσεων - επενδυτών, μηχανικών, κατασκευαστών και πελατών.

Μάρτιος 2021 > <
Δ 1 Τ 2 Τ 3 Π 4 Π 5 Σ 6 Κ 7 Δ 8 Τ 9 Τ 10 Π 11 Π 12 Σ 13 Κ 14 Δ 15 Τ 16 Τ 17 Π 18 Π 19 Σ 20 Κ 21 Δ 22 Τ 23 Τ 24 Π 25 Π 26 Σ 27 Κ 28 Δ 29 Τ 30 Τ 31
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK