Menu

Ο ελληνικής καταγωγής Τεντ Σαράντος, μέχρι τον Ιούλιο του 2020 πεύθυνος περιεχομένου στο Netflix, πήρε προαγωγή και αναλαμβάνει τη θέση του Co-CEO στην κορυφαία συνδρομητική πλατφόρμα του κόσμου.    Το μεγαλοστέλεχος και επιχειρηματίας με εμπειρία 20 χρόνων ετών στην εταιρεία, προαλείφεται για να διαδεχτεί στο μέλλον τον ιδρυτή της Netflix, Ριντ Χάστινγκς, σε μία περίοδο που αναμένεται επιβράδυνση στον ρυθμό αύξησης νέων συνδρομητών και οι μετοχές της εταιρείας έχουν πέσει κατά 9,5%. 

Ο Δρ. Χρήστος Κυρατσούς, αντιπρόεδρος και επικεφαλής έρευνας μολυσματικών νόσων και τεχνολογιών φορέων της Regeneron είναι επικεφαλής της έρευνας για το εμβόλιο του κοροναϊού στη Νέα Υόρκη.

Ο 39χρονος επιστήμονας, τον οποίο το περιοδικό Business Insider συμπεριέλαβε στους 30 ανθρώπους παγκοσμίως που αναμένεται να μεταμορφώσουν τον μέλλον των υπηρεσιών υγείας, είναι εκείνος που πριν λίγα χρόνια βρήκε το φάρμακο κατά του Έμπολα, σώζοντας τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων που βρίσκονταν ένα βήμα πριν από τον θάνατο.

Ο Έλληνας ερευνητής από την Κοζάνη, σπούδασε στο Φαρμακευτικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ, το 2004, έκανε το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη και έπειτα πέρασε από το NYU για δύο χρόνια.

Ο Χρήστος Κυρατσούς τιμήθηκε, το 2009, για τις ακαδημαϊκές επιδόσεις του με το βραβείο του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Columbia (2009 Dean’s Award for Excellence in Research) και, το 2011, ξεκίνησε να εργάζεται στην αμερικανική Regeneron, στην οποία παραμένει έως σήμερα.

Πηγή: Ellines.com

Η Αμερική χωρίς αμφιβολία είναι ένας τόπος γεμάτος ιστορίες μεταναστών που κατάφεραν και κατέκτησαν τον κόσμο αντιμετωπίζοντας τα εμπόδια της διαβίωσης.

Η ιστορία της «Mama Jo» μία ακόμα από αυτές τις εμπνευσμένες ιστορίες, στην οποία οι άνθρωποι, οδηγούμενοι από την επιθυμία να προχωρήσουν, καταφέρνουν όχι μόνο να επιτύχουν με σκληρή δουλειά αλλά και να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή αυτοκρατορία.

Η Ιωάννα Δέσπα, η μετανάστρια από την Ελλάδα που ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη της δεκαετίας του 1960, είναι πλέον ανάμεσα στις πιο αναγνωρίσιμες και αγαπημένες μορφές της στη σκηνή του street food της Νέας Υόρκης.

Ο Θεσσαλονικιός στοματικός και γναθοπροσωπικός χειρουργός, Σταύρος Τομπρής, βραβεύτηκε στις ΗΠΑ από το Vascular Birthmarks Foundation ως ο «Γιατρός της Χρονιάς» για το 2019. Ειδικότητά του είναι η θεραπεία σπάνιων ασθενειών, όπως μεταξύ άλλων οι αγγειακές δυσπλασίες που αντιμετωπίζει το 1% του πληθυσμού διεθνώς, αλλά και επίκτητες δυσμορφίες του προσώπου.

(Πηγή: ellines.com)

Σε πέντε νέους έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν σε αμερικανικά πανεπιστήμια, απονεμήθηκαν τα επιστημονικά βραβεία του Ιδρύματος Μποδοσάκη για το 2019, σε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, την Τετάρτη. Το βραβείο στον τομέα των Εφαρμοσμένων Επιστημών/Τεχνολογίας απονεμήθηκε στον καθηγητή στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέτης (MIT), Κωνσταντίνο Δασκαλάκη. Στον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών τα βραβεία απονεμήθηκαν στον αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, Λουκά Καραμπαρμπούνη, καθώς επίσης και στον αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Μπράουν, Στέλιο Μιχαλόπουλο. Στον τομέα των Βασικών Επιστημών, το βραβείο κατέκτησε ο επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, Γιάννης Μπουρμπάκης. Το βραβείο στον τομέα των Βιοεπιστημών κατέκτησε ο αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Μάουντ Σινάι της Νέας Υόρκης, Παναγιώτης Ρούσσος.

Η δημιουργία ενός πρότυπου ερευνητικού κέντρου για την τεχνητή νοημοσύνη στην Ελλάδα, αποτελεί προτεραιότητα του κορυφαίου Έλληνα επιστήμονα Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο πλαίσιο εκδήλωσης φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Ο καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του πανεπιστημίου ΜΙΤ των Η.Π.Α., με την ομιλία του «Πως οι τεχνολογίες πληροφορικής αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας», αναφέρθηκε στο μεγαλεπήβολο σχέδιο του ερευνητικού κέντρου το οποίο θα έχει απώτερο σκοπό, πέρα από την παραγωγή τεχνολογίας αιχμής και τη δημιουργία συστάδας καινοτόμων εταιρειών γύρω από το κέντρο, τη συμβολή στην αναστροφή του brain drain. Το ερευνητικό κέντρο θα διαθέτει περίπου 30 ερευνητές και 150 φοιτητές, θα έχει τη μορφή ιδιωτικά χρηματοδοτούμενου κοινωφελούς οργανισμού και θα εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ).

H Ελένη Αντωνιάδου είναι συν-ιδρυτής της εταιρείας Transplants Without Donors  και ερευνήτρια στο τμήμα Βιοεπιστημών της NASA. Ασχολείται με τις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική.
 
Είναι από τους επιστήμονες που πιστεύουν ότι στο κοντινό μέλλον θα μπορούν να αναπτύσσονται ζωτικά όργανα από τα κύτταρα των ίδιων των ασθενών που χρειάζονται μοσχεύματα και τα οποία ο οργανισμός θα έχει λιγότερες πιθανότητες να απορρίψει.
 
Επίσης, η ίδια πρωτοπορεί στην τεχνολογία της αναγεννητικής ιατρικής, που έχει φτάσει πλέον σε σημείο να επιτρέπει τη μελέτη της μεταμόσχευσης οργάνων χωρίς να υπάρχουν δωρητές και είναι συν-ιδρυτής της εταιρείας Transplants Without Donors που δραστηριοποιείται πάνω στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο Γιώργος Βέλμαχος είναι καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στο αντικείμενο του παγκοσμίως. Επίσης, είναι επικεφαλής του Κέντρου Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στη Βοστώνη.

Φεβρουάριος 2021 > <
Δ 1 Τ 2 Τ 3 Π 4 Π 5 Σ 6 Κ 7 Δ 8 Τ 9 Τ 10 Π 11 Π 12 Σ 13 Κ 14 Δ 15 Τ 16 Τ 17 Π 18 Π 19 Σ 20 Κ 21 Δ 22 Τ 23 Τ 24 Π 25 Π 26 Σ 27 Κ 28
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK