Menu

Ο “Bionic Man” έρχεται στην Αθήνα!

27 Μαρτίου 2015

Γεια σας!

Είμαι ο Jonathan "Bionic" Bayani και χορεύω εδώ και 22 χρόνια. Γεννήθηκα και μεγάλωσα για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου στην Βόρεια Καλιφόρνια. Σήμερα μένω στο Βόρειο Χόλυγουντ/Λος Άντζελες. Ξεκίνησα να χορεύω HipHop βλέποντας τα αδέλφια μου να κάνουν χορευτικές κινήσεις όπως το Roger Rabbit, το Robocop, το Reebok, κλπ και οι οποίοι έκαναν επίσης και New Jack Swing. Μετά από αυτά είδα το bboying σε ένα γειτονικό σπίτι όπου έμεναν 5 αδέλφια που διοργάνωναν συνέχεια πάρτι στο σπίτι και μαζεύονταν πολλοί χορευτές από το Σαν Φρανσίσκο, το Όκλαντ, το Βαλεγο, το Σαν Χοσέ που τα έδιναν όλα. Από τότε το ερωτεύτηκα. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι ήμουν πολύ παχουλός την εποχή εκείνη και δεν μπορούσα να χορέψω Bboy πάρα πολύ καλά, αλλά καθόμουν και παρακολουθούσα τους ανθρώπους να κάνουν αυτές τις κινήσεις με τα χέρια τους σαν κιβώτια, ανακαλύπτοντας στη συνέχεια ότι είναι μια μορφή παιχνιδιού και γρίφου. Έτσι γαντζώθηκα με αυτό το χορό και σύντομα κατάλαβα ότι αισθανόμουν πολύ δημιουργικός με το συγκεκριμένο στυλ. Μετά από αυτό τίποτε δεν με σταματούσε!

Λόγω και της δημιουργικότητας που βρίσκω σε αυτό, ο χορός με κρατάει σε εγρήγορση. Μέχρι σήμερα αντιμετωπίζω το χορό όπως το αισθανόμουν ως παιδί την πρώτη μέρα που ξεκίνησα να χορεύω. Βαριέμαι γρήγορα, και γι' αυτό πάντα ψάχνω να βρω κάτι νέο να δουλέψω σχετικά με το χορό ή να βρω νέες πηγές έμπνευσης που θα αναβαθμίσουν το χορό μου ή/και τα άλλα στυλ. Παρακολούθησα μαθήματα από τα άλλα στυλ του χορού όπως το House, το Hip-hop, Choreography, Top Rock, κ.λπ. για να πάρω έμπνευση. Νομίζω ότι όταν αναβαθμίζεις το επίπεδο σου ως χορευτής βρίσκεις ενδιαφέροντα πράγματα και έξω από το στυλ χορού σου και μπορείς έτσι να ανυψώσεις και τον τρόπο σκέψης σου. Μπορείς να προσαρμόζεσαι στη μουσική πολύ πιο γρήγορα, γιατί έχεις πολύ περισσότερα για να βάλεις μέσα στο παιχνίδι σου. Συχνά λέω πώς ο καλύτερος τρόπος να συνεχίσεις ως χορευτής είναι πάντα να αναρωτιέσαι ... για ποιο λόγο πρωτοξεκίνησες να χορεύεις. Νομίζω ότι εκεί θα βρεις την απάντηση που οδηγεί στη συνέχεια σε ένα αγνό επίπεδο αυθεντικής σκέψης.

Ως επαγγελματίας χορευτής έχω λάβει και ακόμα λαμβάνω πολύ μεγαλύτερη ικανοποίηση σε σύγκριση με το ότι δεν σκόπευα να το κάνω επάγγελμα μου. Έχω πραγματικά δοκιμάσει να σταματήσω το χορό γιατί ήθελα να επικεντρωθώ σε ένα επάγγελμα που θα μπορούσε να μου παρέχει σταθερό εισόδημα και να με συντηρεί. Επίσης έχω μια κόρη, και έτσι φυσικά δεν θα μπορούσα να σκέφτομαι μόνο τον εαυτό μου. Ωστόσο, κάθε φορά που προσπάθησα να σταματήσω να χορεύω, ο χορός είχε πάντα κάποιο τρόπο να με τραβάει πίσω ή να μου ανοίγει πόρτες. Το είδα αυτό ως μια απάντηση ... ότι όσο πιο πολύ προσπαθούσα να απομακρυνθώ από τη σκηνή, τόσο περισσότερες ευκαιρίες ερχόντουσαν και μου χτυπούσαν την πόρτα. Από τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να πάω στο LA και να το κυνηγήσω. Όταν μετακόμισα στο Λος Άντζελες ήρθα αντιμέτωπος με απορρίψεις, αλλά ήμουν άφοβος και είχα ισχυρή πίστη για να δουλέψω πιο σκληρά για να πραγματοποιήσω τα όνειρα μου, να συνεχίζω με το μυαλό μου δουλεύω τις ικανότητές μου, και ότι τελικά θα βρω τον τρόπο να μπω στο προσκήνιο. Αυτή η πόρτα άνοιξε το 2012 με το Cirque du Soleil. Μου προσφέρθηκε βασικός ρόλος στην παραγωγή τους Michael Jackson: Immortal World Tour.Για μένα αυτό ήταν και είναι ακόμα μια από τις πιο μοναδικές στιγμές στη ζωή μου. Η γέννηση της κόρης μου είναι, φυσικά, η πιο κορυφαία στιγμή της ζωής μου. Από χορευτής της underground σκηνής να είμαι ξαφνικά στο προσκήνιο και να χορεύω σε Sold Out Arenas... Ήταν απλά WOW ... ζούσα ένα πραγματικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Ο κάθε χορευτής που επιθυμεί μια επαγγελματική σταδιοδρομία πρέπει να καταλάβει ότι αυτό δεν είναι εύκολο. Ξέρω ότι πολλοί χορευτές το έχουν ακούσει ήδη αυτό. Θα μπορούσα να μιλήσω πολλές και διαφορετικές προοπτικές, αλλά θα είμαι απόλυτος στο θέμα αυτό. Πρέπει να θυμόσαστε ότι οι χορευτές δεν πληρώνονται όπως παλιότερα. Εκτός και αν είσαι χορογράφος, σύμβουλος, κλπ ..., δες το χορό και από την επαγγελματική του πλευρά και απλά κάνε το καλύτερο που μπορείς. Επίσης, αποταμιεύστε τα χρήματα σας! Μόλις ξεκινήσουν οι κρατήσεις μην πιστέψετε ότι τα χρήματα θα συνεχίσουν να ρέουν. Θα υπάρξουν πολλές μέρες χωρίς δουλειά... ή με λίγη δουλειά. Επωφεληθείτε από εκείνες τις μέρες για να δουλέψετε τις δεξιότητες σας. Παρακολουθήστε μαθήματα, όχι μόνο χορογραφίας, αλλά και σε στυλ όπως το popping, το house, το hiphop, το krump, το bboying, κ.λπ.

Για τους Freestyle Χορευτές που θέλουν να μπουν στη δουλειά ... ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ και ΜΑΘΕΤΕ ... δεν έχει σημασία πόσο εγωιστές είστε ... θα πρέπει να μάθετε γιατί και μόνο αυτή η μία χορευτική δεξιότητα θα σας πάρει μόνο μέχρι ενός σημείου. Σε μια περιοδεία ή σε ένα show συνεργάζεσαι μαζί με άλλους ανθρώπους σαν ΟΜΑΔΑ ... δεν αφορά μόνο εσένα. Εκτός και αν σε συγκεκριμένη διαφήμιση ή παραγωγή ζητηθεί από εσάς η επίδειξη της δεξιότητας τότε εντάξει ... αλλά σας παρακαλώ να μάθετε να έχετε τη δυνατότητα συμμετοχής σε χορογραφία μέσα στο σύστημά σας. Θα σας παρουσιάζονται έτσι και περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες. Για εκείνους τους χορευτές που βρίσκονται σε δύσκολους καιρούς: Παραμείνετε προσηλωμένοι και αν ξέρετε ότι έχετε ό,τι χρειάζεται τότε τελικά θα βρείτε το δρόμο σας. Μείνετε ταπεινοί και πεινασμένοι. Για τους χορευτές γενικότερα, παρακαλώ να είστε ρεαλιστές και να μην ταλαιπωρείστε κάνοντας σκέψεις για το πώς θα αποκτήσετε εισόδημα. Εάν πρέπει να δουλεύετε, δουλέψτε ... αλλά πάντα θα πρέπει να έχετε ένα εφεδρικό σχέδιο και να έχετε οργανωμένη τη ζωή σας αλλά και να προετοιμαστείτε να κάνετε θυσίες! Η επαγγελματική πλευρά του χορού δεν είναι για όλους.

Ως χορευτής βρίσκω έμπνευση από τόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα. Δύο παραδείγματα ... Το ένα παράδειγμα αφορά την έμπνευση που έχω πάρει από τις Πολεμικές Τέχνες. Ως παιδί, συνήθιζα να κάνω Tae Kwan Do, αλλά τώρα κάνω Muay Thai, Brazilian Jiu Jitsu, Filipino Martial Arts. Υπάρχει ισορροπία, νόηση, πνευματικότητα, πειθαρχία που έχω ενσωματώσει στοιχεία από τις πολεμικές τέχνες μες το χορό μου και αυτό είναι που το αναβάθμισε σε μεγάλο βαθμό. Είμαι μεγαλύτερος αλλά κρατώντας αυτήν την επιρροή στο χορό μου με έχει ενδυναμώσει πολύ περισσότερο σωματικά απ' όταν ήμουν στα είκοσι μου. Μια άλλη μορφή έμπνευση ήταν κατά τη διάρκεια του Cirque du Soleil όταν και μελετούσα σχετικά με την ανάπτυξη του χαρακτήρα. Διάβασα Μαρσέλ Μαρσό, Τσάρλι Τσάπλιν, τους αδελφούς Νικολας, και ακόμη μάλιστα ήρθα σε επαφή με τον προσωπικό δάσκαλο του Michael Jackson, τον Pop n Taco και έμαθα και από αυτόν. Αυτή η μελέτη πάνω στη ζωή και τους χαρακτήρες αυτών των ανθρώπων με βοήθησε στο να ανοίξω μια νέα πόρτα στη δημιουργικότητα για το χορό μου. Με λίγα λόγια αυτό έχει κάνει ακόμα πιο προσωπικό το χορό για εμένα..

Νομίζω ότι στο χορό, το να είμαι αυτοδίδακ\τος αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα. Ξεκίνησα και πέτυχα τόσα πολλά μόνος μου χωρίς βοήθεια. Βρήκα έτσι τη δική μου ταυτότητα και χαρακτήρα ... τη δική μου αίσθηση για τη μουσική και την ερμηνεία. Ωστόσο, όπως και στη ζωή ...δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου. Θα πρέπει να υπάρχουν και περισσότεροι τρόποι για να αναπτυχθούν περαιτέρω. Έτσι έφτασα στο σημείο να παρακολουθώ μαθήματα και να μαθαίνω από άλλους ανθρώπους. Αυτή η σύνδεση, αυτή η δημιουργία σχέσης με τους άλλους χορευτές, βλέποντας τι περνούν, καθώς προοδεύεις είναι ένας μεγάλος λόγος που ο χορός μεγάλωσε ακόμα περισσότερο μέσα μου. Η σύνδεση μου με μέντορα με βοήθησε να γνωρίσω και άλλους χορευτές που περνούσαν παρόμοιες καταστάσεις και ήθελαν να αναπτυχθούν περαιτέρω. Βρείτε ένα νέο τρόπο με καθοδήγηση. Κάπως έτσι ίδρυσα την χορευτική ομάδα μου Machine Gone Funk. Δεν νομίζω ότι ο χορός θα πρέπει ποτέ να γίνεται ένα εγωιστικό πράγμα. Γνωρίζοντας ότι είστε ευλογημένοι με το ταλέντο σας πιστεύω ότι είναι καθήκον όλων μας, καθώς μεγαλώνουμε, να το μεταδώσουμε και στην επόμενη γενιά. Η ευτυχία μου με το χορό και τη ζωή είναι να εμπνεύσω τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αυτό εξάλλου είναι και το ένα πράγμα που έμαθα από τότε που άρχισα να ταξιδεύω το 1998. Μοιράζοντας με κάποιον που δεν μιλά την ίδια γλώσσα, αλλά απ' τη στιγμή που θα μπείτε στον ίδιο κύκλο καταλαβαίνετε ο ένας τον άλλον αμέσως. Ο χορός είναι μια οικουμενική γλώσσα.

 

Μάρτιος 2021 > <
Δ 1 Τ 2 Τ 3 Π 4 Π 5 Σ 6 Κ 7 Δ 8 Τ 9 Τ 10 Π 11 Π 12 Σ 13 Κ 14 Δ 15 Τ 16 Τ 17 Π 18 Π 19 Σ 20 Κ 21 Δ 22 Τ 23 Τ 24 Π 25 Π 26 Σ 27 Κ 28 Δ 29 Τ 30 Τ 31
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK