Menu

Οι αμερικανικές πόλεις είναι ανοικτές για δουλείες

5 Σεπτεμβρίου 2017

Η πόλη του Τζάκσονβιλ της Φλόριντα είδε μια ευκαιρία όταν η ποδοσφαιρική της ομάδα, οι Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς, ταξίδεψαν στο Λονδίνο για να παίξουν ένα παιχνίδι αμερικανικού ποδοσφαίρου. Και η ιδέα των τοπικών αξιωματούχων δεν είχε καμία σχέση με τον αθλητισμό.

Όταν οι Jaguars ξεκίνησαν να παίζουν ετησίως στο Λονδίνο το 2013, ο JAXUSA, ο οργανισμός οικονομικής ανάπτυξης της βορειοανατολικής Φλόριντα, ακολούθησε την ομάδα στον Ατλαντικό Ωκεανό για να δημιουργήσει μακροχρόνιες σχέσεις με διεθνείς εταιρείες και οργανισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα ταξίδια αποπληρώθηκαν - αρκετές εταιρείες από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία έχουν εγκατασταθεί στο Τζάκσονβιλ, προσχωρώντας σε άλλες διεθνείς επιχειρήσεις που υποστηρίζουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Όπως το Jacksonville, πολλές αμερικανικές πόλεις κερδίζουν νέες διεθνείς επιχειρήσεις. Πόλεις τόσο διαφορετικές όπως το Ντέιτον, το Οχάιο και το Φοίνιξ έχουν οργανισμούς οικονομικής ανάπτυξης που εργάζονται για να προσελκύσουν ξένες επενδύσεις.

"Οι Αμερικανοί κατά τα τελευταία 10, 15 χρόνια έχουν γίνει όλο και πιο ευπρόσδεκτοι στις ξένες επενδύσεις", λέει ο πρώην δήμαρχος της Ουάσιγκτον Αντόνι Ουίλιαμς.

Το συμφέρον είναι αμοιβαίο. "Για να είστε μια παγκόσμια επιχείρηση, πρέπει να έχετε παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες", λέει ο Steve Miller του SelectUSA, υποκατάστημα του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ που προσφέρει βοήθεια σε επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να επεκταθούν στις ΗΠΑ

Το SelectUSA, μέσω της Εξωτερικής Εμπορικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, έχει 70 αμερικανικές διπλωματικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Εκεί, οι υπάλληλοι συνεργάζονται με εταιρείες με έδρα τις Η.Π.Α. για να συνδέουν επιχειρήσεις σε άλλες χώρες με οργανισμούς οικονομικής ανάπτυξης που εκπροσωπούν αμερικανικές πόλεις και περιοχές.

Δουλεύουν για να βρουν την καλύτερη εφαρμογή. Ο JAXUSA, για παράδειγμα, συνεργάστηκε με εκπροσώπους της SelectUSA στο Λονδίνο για να συναντηθεί με επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη από προηγμένες παραγωγικές διαδικασίες. Η Βορειοανατολική Φλόριντα είναι γνωστή για αυτόν τον τύπο βιομηχανίας.

Οι ξένες επιχειρήσεις που επεκτείνονται στις πόλεις των ΗΠΑ βρίσκουν ένα φιλόξενο επιχειρηματικό περιβάλλον, ειδικά στις μικρότερες αγορές που συχνά παραβλέπονται από τους επενδυτές. "Οι μεσαίες και μικρότερες πόλεις, μιλάμε για τα πάντα, από την ευκολότερη μεταφορά στην ποιότητα ζωής ... την εγγύτητα σε πολιτιστικά αγαθά όπως τα πανεπιστήμια", λέει ο Ουίλιαμς. "Έχετε ένα μεγάλο, εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό σε ορισμένες από αυτές τις μικρότερες κοινότητες."

Οι αμερικανικές πόλεις επενδύουν στους εργάτες τους. Μέσω εταιρικών σχέσεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πόλεις όπως η Οκλαχόμα Σίτι έχουν αναπτύξει ολοκληρωμένα προγράμματα κατάρτισης με τοπικά κολέγια και επιχειρήσεις, ώστε οι πολίτες να έχουν τις δεξιότητες για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των εργοδοτών στις τοπικές βιομηχανίες.

Οι επιχειρήσεις που μετεγκαθίστανται με λιγότερα κεφάλαια έχουν επίσης επιλογές. Τα εκκολαπτήρια επιτρέπουν σε επιχειρήσεις από άλλες χώρες να δημιουργήσουν προσωρινά γραφεία σε κόμβους ειδικούς για τη βιομηχανία. Το Alley για την αυτοματοποίηση στην Τροία, στο Μίτσιγκαν, φιλοξενεί, για παράδειγμα, ξένες επιχειρήσεις για 90 ημέρες για να διερευνήσει τις επενδυτικές επιλογές στους τομείς της τεχνολογίας και της βιομηχανίας της περιοχής. Η ρύθμιση επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δοκιμάζουν τα ύδατα πριν από την εγκατάσταση επιχειρήσεων στις ΗΠΑ

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια μεγάλη χώρα - είναι δύσκολο", λέει ο Miller. "Δεν μπορούμε να τους πούμε πού να πάμε, αλλά μπορούμε να τους παράσχουμε πληροφορίες και συμβουλές."

Ιανουάριος 2021 > <
Π 1 Σ 2 Κ 3 Δ 4 Τ 5 Τ 6 Π 7 Π 8 Σ 9 Κ 10 Δ 11 Τ 12 Τ 13 Π 14 Π 15 Σ 16 Κ 17 Δ 18 Τ 19 Τ 20 Π 21 Π 22 Σ 23 Κ 24 Δ 25 Τ 26 Τ 27 Π 28 Π 29 Σ 30 Κ 31
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK