Menu

MANA: A documentary about 6 nuns and 60 children that had to be made!

7 Ιουνίου 2013

Ποια ήταν η κύρια πηγή έμπνευσής σας για να ξεκινήσετε τα γυρίσματα ενός τέτοιου είδους ντοκιμαντέρ;

Είμαι πάντα γοητευμένη από τους ανθρώπους που φτάνουν πέρα από τις δυνάμεις τους και των οποίων οι δραστηριότητες επηρεάζουν τους άλλους με θετικό τρόπο. Ακόμα κι αν το κίνητρό τους είναι προσωπικό, τους ξεπερνά. Έτσι, θα μπορούσες να πεις ότι ήμουν γοητευμένη με τη δύναμη της βούλησης και αποφασιστικότητας. Το 1962 μια νεαρή γυναίκα στην Ελλάδα δεν είχε πολλές επιλογές για να διαλέξει. Αυτές οι νεαρές γυναίκες πήραν τη ζωή στα χέρια τους και δημιούργησαν ένα περιβάλλον που θα τους επέτρεπε να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους. Ήμουν επίσης γοητευμένη από το πώς κατάφεραν να επιβιώσουν και να μεγαλώσουν για 50 χρόνια μέσα από την καλοσύνη των άλλων.

Τι βρήκες πιο απαιτητικό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων;

Υπάρχουν πολλές προκλήσεις στην παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ. Πρώτα απ 'όλα είναι η πρόκληση της αφήγησης μιας ιστορίας, βασισμένης στην ειλικρίνεια, που θα είναι συναρπαστικό για κάποιον να παρακολουθήσει. Στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ μια ακόμα πρόκληση είναι να σέβεται κανείς τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του άλλου χωρίς να τις ενστερνίζεται ή να τις προωθεί. Και τέλος, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των μοναχών και των παιδιών να αποκαλύψουν τον εαυτό τους, όχι μόνο σε μένα, αλλά στο ευρύτερο κοινό που θα δει την ταινία.

Κατά τη γνώμη σας, τι παρακίνησε έξι νεαρές κοπέλες να αφιερώσουν τη ζωή τους στην ανατροφή των παιδιών;

Εξακολουθώ να εργάζομαι πάνω σε αυτό και ελπίζω ότι παρακολουθώντας την ταινία θα το ανακαλύψετε μόνοι σας. Κάθε φορά που επισκέπτομαι το Λύρειο ανακαλύπτω νέα στοιχεία από τις ιστορίες των μοναχών. Η απλούστερη απάντηση θα ήταν να πούμε ότι η επιθυμία τους ήταν να κάνουν το καλό, αλλά είναι κάτι βαθύτερο. Όταν πρωτοξεκίνησαν, τρέχοντας μακριά από τις οικογένειές τους για να ενταχθούν σε μια μονή, η αρχική τους ιδέα ήταν ότι θα βρουν ένα δικό τους σπίτι στην εκκλησία που θα τους επέτρεπε να βοηθήσουν όσους είχαν ανάγκη. Οι εμπειρίες τους στα 3 χρόνια που είναι στο τρέξιμο καθώς κρύβονταν από τις οικογένειές τους και τις αρχές, τους επέτρεψαν να βρουν τον τρόπο με τον οποίο θα ένιωθαν ότι ήταν πολύ χρήσιμες για την κοινωνία.

Μιας και τα γυρίσματα έχουν κρατήσει ήδη δύο χρόνια τώρα, έχετε βρει τον εαυτό σας να δένεται με αυτά τα παιδιά;

Τα περισσότερα από τα παιδιά εκεί είναι πολύ στοργικά και τους αρέσει να έχουν επισκέπτες. Έτσι, έχω δεθεί μαζί τους και ξέρω ότι θα συνεχίσω να έχω στενές σχέσεις με μερικά απ' αυτά. Στην εμπειρία μου ως κινηματογραφιστής, είναι αδύνατο να μην δεθείς με τους ανθρώπους που έχεις επιλέξει να επικεντρωθείς. Παρά το γεγονός ότι οι ταινίες μου αφορούν σοβαρά θέματα, ξετυλίγονται μέσα από πολύ προσωπικές ιστορίες. Τα άτομα και οι πραγματικότητες τους πρέπει να συγκινήσουν πρώτα απ' όλα εμένα, προτού κάνω μια ταινία που θα σας συγκινήσει τους άλλους.

Πιστεύετε ότι αυτό το ντοκιμαντέρ μπορεί να παρακινήσει διεθνείς εταιρείες παραγωγής να αναζητήσουν παρόμοιες περιπτώσεις και να τις φέρει στο φως;

Απολύτως, αν και οι παραγωγοί των μέσων ενημέρωσης πρέπει να ακολουθούν τις απαιτήσεις της αγοράς και των τάσεων, και μέχρι σήμερα, η αγορά έχει αποδείξει ότι η κακή είδηση ​​πουλάει καλύτερα από ό, τι μια καλή είδηση. Ελπίζω πως αυτή η ταινία αποδεικνύει πως αυτό είναι λάθος. Γι' αυτόν το λόγο αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε το Kickstarter, μια χρηματοδοτούμενη ιστοσελίδα, για να συγκεντρώσουμε τα χρήματα που χρειαζόμασταν για την επεξεργασία και την ολοκλήρωση της ταινίας. Μπορείτε να δείτε την εκστρατεία στην ιστοσελίδα: http://www.kickstarter.com/projects/1290581015/mana-a-documentary-about-6-nuns-and-60-children?ref=live

Μπορείτε, επίσης, να μας πείτε λίγα λόγια για το Exile Room και τη δουλειά που κάνετε εδώ;

Το Exile Room είναι μια ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στην σκηνοθεσία ντοκιμαντέρ. Εμείς προγραμματίζουμε τις προβολές των ντοκιμαντέρ που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να προβληθούν στην Αθήνα και οργανώνουμε εργαστήρια, με ως επί το πλείστον σκηνοθέτες από το εξωτερικό. Οι προβολές είναι δωρεάν και το εργαστήριο χρεώνεται με βάση το κόστος. Με άλλα λόγια, όταν μια πρεσβεία καλύπτει τα έξοδα του ταξιδιού και της διαμονής, μειώνει τα τέλη που θα χρεώναμε στους συμμετέχοντες. Εκτός από τη συνεργασία με τις πρεσβείες όπως των ΗΠΑ, της Αυστρίας, και της Βρετανίας, συνεργαζόμαστε επίσης με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο να φέρουμε ταινίες και σκηνοθέτες στην Αθήνα μετά το φεστιβάλ. Έχουμε ήδη ξεκινήσει την κατάρτιση και την οργάνωση μιας ψηφιακής βιβλιοθήκης ντοκιμαντέρ που θα επιτρέψει στους ανθρώπους να βλέπουν ταινίες στο χώρο μας. Το επόμενο έργο μας είναι να οργανώσουμε ένα ταξιδιωτικό πρόγραμμα το οποίο θα παρέχει πρόσβαση στους ανθρώπους που μένουν εκτός Αθηνών στις ταινίες που προβάλουμε.

Απρίλιος 2020 > <
Τ 1 Π 2 Π 3 Σ 4 Κ 5 Δ 6 Τ 7 Τ 8 Π 9 Π 10 Σ 11 Κ 12 Δ 13 Τ 14 Τ 15 Π 16 Π 17 Σ 18 Κ 19 Δ 20 Τ 21 Τ 22 Π 23 Π 24 Σ 25 Κ 26 Δ 27 Τ 28 Τ 29 Π 30
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK