Menu

Σικάγο, Ιλινόις: Η Μητρόπολη των Μεγάλων Λιμνών

20 Σεπτεμβρίου 2013

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Σικάγο είναι η ανεπίσημη πρωτεύουσα των Αμερικανικών μεσοδυτικών πολιτειών, με τις ρίζες του στη βιομηχανική επανάσταση που μεταμόρφωσε τη χώρα σε ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς τα αστικά κέντρα καλωσόριζαν το νέο μεταναστευτικό πληθυσμό. Στις αρχές του 20ου αιώνα , η πόλη έγινε γνωστή για το ύφος της μουσικής μπλουζ που αναπτύχθηκε από τους Αφροαμερικανούς κατοίκους της.

Τότε και Τώρα

Πριν από τους ευρωπαίους εμπόρους και εποίκους, η περιοχή γύρω από το Σικάγο κατοικείτο κυρίως από τη φυλή Potawatomi. Το 1674 , η γάλλοι Ιησουίτες ιεραπόστολοι και εξερευνητές Louis Joliet και Pere Marquette πέρασαν το χειμώνα στο χώρο της μελλοντικής μητρόπολης. Ο Jean Baptiste Point du Sable, Αφρικανικής και γαλλικής καταγωγής, έγινε ο πρώτος μη – αυτόχθον κάτοικος του 1780. Το 1833, η πόλη του Σικάγο οργανώθηκε με πληθυσμό 200 ατόμων.

Βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν και συνδέεται με κανάλια και πλωτές οδούς στον ποταμό Μισισιπή . Το Σικάγο, το κέντρο εμπορίας και μεταφοράς που συνδέει τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες με τους συνεχώς διευρυνόμενους οικισμούς στα δυτικά , σύντομα εξελίχθηκε στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη πόλη στον κόσμο.

Σταθμοί στην ιστορία της πόλης περιλαμβάνουν:

• 1837 – Το Chicago έχει ενσωματωθεί ως μια πόλη.

• 1848 – Ανοίγει το Διοικητικό Εμπορικό Συμβούλιο του Σικάγο.

• 1871 - Η Μεγάλη Πυρκαγιά στο Σικάγο σκοτώνει εκατοντάδες και καταστρέφει περίπου 9 τετραγωνικά χιλιόμετρα , αλλά κεντρίζει μια μαζική εκστρατεία ανοικοδόμησης με πλαίσια από χάλυβα και γυαλί.

• 1872 – Η εταιρεία Montgomery Ward & Company ιδρύει την πρώτη υπηρεσία αλληλογραφίας για επιχειρήσεις.

• 1884 – Χτίζεται ο πρώτος ουρανοξύστης στον κόσμο, της Ασφαλιστικής Εταιρείας Home Building.

• 1893 - Η ρόδα λούνα παρκ κάνει το διεθνές ντεμπούτο της στη Διεθνή Έκθεση του Σικάγο.

• 1929 – Η σφαγή της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου που αφορούσε συμμορίες με ηγέτη τον Αλ Καπόνε γίνεται ένας από τα πιο διαβόητους παραδείγματα της εγκληματικής βίας του όχλου.

• 1956 - Η Zenith Electronics εφευρίσκει το πρώτο ασύρματο τηλεχειριστήριο τηλεόρασης.

• 1983 – Ο Χάρολντ Ουάσινγκτον εκλέγεται ως ο πρώτος Αφρο-Αμερικανός δήμαρχος.

• 1992 – Η Carol Moseley Braun γίνεται η πρώτη γυναίκα Αφρο-Αμερικανή γερουσιαστής των ΗΠΑ.

Ουρανοξύστες , Αθλητισμός, Διασημότητες

Σήμερα το Σικάγο είναι γνωστό ως η πατρίδα του Προέδρου Ομπάμα, ο οποίος ξεκίνησε την πολιτική του ως οργανωτής της κοινότητας και κατέβηκε για να εκπροσωπήσει περιοχή South Shore στη Γερουσία του Ιλινόις πριν από την εκλογή του στη Γερουσία των ΗΠΑ το 2004. Είναι, επίσης, και η πόλη που ανέδειξε την Oprah Winfrey.

Το Σικάγο είναι το σπίτι μερικών από τις πιο διάσημες ομάδες αθλητών στον κόσμο. Ο Μάικλ Τζόρνταν οδήγησε τους Σικάγο Μπουλς σε έξι πρωταθλήματα μεταξύ 1991 και 1998. Η πόλη φιλοξενεί δύο μεγάλες ομάδες μπάσκετ (Chicago White Sox και το Chicago Cubs), τις Αρκούδες του Σικάγο στο Αμερικανικό ποδόσφαιρο, και τους Chicago Blackhawks της εθνικής ομάδας Χόκεϋ.

Οι δύο ψηλότερα ουρανοξύστες στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται και οι δύο στο Σικάγο - Willis Tower (πρώην Sears Tower), και Trump International Hotel and Tower. Σε ύψος 442 μέτρων, το Willis Tower, με 103 ορόφους και 2.232 μέτρα, είναι το ψηλότερο κτίριο στο δυτικό ημισφαίριο.

Σύμφωνα με τους περισσότερους τοπικούς μύθους το παρατσούκλι « Πόλη των Ανέμων " προέρχεται από το ζεστό αέρα κάθε φορά που οι πολιτικοί και οι κάτοικοι του Σικάγο μιλούν για την πόλη του2. Πολλοί είναι ιδιαίτερα περήφανοι για την πίτσα της πόλης, τα ιταλικά μοσχαρίσια σάντουιτς και το χοτ-ντογκ.

Οι άνθρωποι

Το Σικάγο είναι ποικιλόμορφο: το 45 τοις εκατό είναι λευκοί, το 32,9 τοις εκατό Αφροαμερικανοί και 28,9 τοις εκατό Λατίνοι. Ο Αφρο-Αμερικανός πληθυσμός της πόλης είναι ο τρίτος μεγαλύτερος των αμερικανικών πόλεων, μετά τη Νέα Υόρκη και την Ατλάντα . Είναι επίσης σπίτι για τον τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμό κατοίκων από τη Νότια Ασία, μετά τη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο. Οι Πολωνοί μετανάστες του Σικάγο αποτελούν το μεγαλύτερο πολωνικό πληθυσμό έξω από την ίδια την Πολωνία. Ιρλανδική κοινότητα είναι επίσης ζωντανή, με σημαντική παρουσία στις πυροσβεστικές υπηρεσίες και την αστυνομία της πόλης, καθώς και στην πολιτική ηγεσία για περισσότερα από 150 χρόνια.

Η Γη

Το Σικάγο καταλαμβάνει τη νοτιοδυτική γωνιά της λίμνης Μίσιγκαν σε πεδινό και εύφορο έδαφος που κάποτε ήταν το κάτω μέρος της λίμνης Σικάγο, ο πρόγονος της λίμνης Μίσιγκαν. Η λίμνη είναι η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στον πλανήτη και περιέχει το 20 τοις εκατό του γλυκού νερού της Γης.

Ο ποταμός Σικάγο έχει έκταση 251 χιλιόμετρα, και περνά μέσα από το κέντρο του Σικάγο, και αρχικά κατέληγε στη λίμνη Μίσιγκαν. Το 1900 οι μηχανικοί κατασκεύασαν μια σειρά από κανάλια για να αντιστρέψουν τη ροή του και να παρέχουν την καλύτερη αποχέτευση για τους κατοίκους της πόλης. Κάθε 17 Μαρτίου το ποτάμι είναι βαμμένο πράσινο για τη γιορτή του Αγίου Πατρικίου.

Το κλίμα

Σικάγο απολαμβάνει ξεκάθαρες εποχές, αλλά γενικά δεν έχει ακραία ζέστη και κρύο. Η πιο ευχάριστη εποχή για να επισκεφθεί κανείς είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο. Οι μέσες θερμοκρασίες κυμαίνονται από 22 βαθμούς Fahrenheit (-6 βαθμούς Κελσίου) τον Ιανουάριο έως 74 βαθμούς Fahrenheit (23 βαθμούς Κελσίου) τον Ιούλιο.

Απρίλιος 2020 > <
Τ 1 Π 2 Π 3 Σ 4 Κ 5 Δ 6 Τ 7 Τ 8 Π 9 Π 10 Σ 11 Κ 12 Δ 13 Τ 14 Τ 15 Π 16 Π 17 Σ 18 Κ 19 Δ 20 Τ 21 Τ 22 Π 23 Π 24 Σ 25 Κ 26 Δ 27 Τ 28 Τ 29 Π 30
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK