Menu

Hip-Hop : Από τους δρόμους στο Mainstream

9 Δεκεμβρίου 2013

Η Hip- hop είναι κάτι περισσότερο από μουσική. Ο όρος περιλαμβάνει μια ολόκληρη κουλτούρα, και αυτό βοηθάει να εξηγήσουμε πώς έχει γίνει ένα από τα στοιχεία με τη μεγαλύτερη επιρροή στη διαμόρφωση της παγκόσμιας διασκέδασης και της αυτο-έκφρασης των νέων. Σε όλο τον κόσμο, η hip-hop είναι ένα εργαλείο για την επεξήγηση της πολυπλοκότητας της καθημερινής ζωής είτε μέσω στίχων, graffiti art, χορό ή DJ δεξιοτεχνία.

Δεν πρέπει να συγχέεται με την εμπορική ραπ - η οποία συχνά δοξάζει τη σπατάλη, τη βία και το μισογυνισμό. Η hip- hop γεννήθηκε στο Νότιο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια ως εναλλακτική λύση για την αυτοκαταστροφική κουλτούρα των συμμοριών. Η Hip- hop έδωσε σε δυσαρεστημένους νέους από τη φτώχεια την ευκαιρία να διοχετεύσουν τις απογοητεύσεις τους στην τέχνη και όχι τη βία.

Σε ένα νοικιασμένο δωμάτιο στη Sedgwick Avenue στις 11 Αυγούστου 1973, ο τζαμαϊκανός DJ Kool Herc έκανε το ντεμπούτο του την τέχνη του διαχωρισμού του breakbeat από ηχογραφημένα τραγούδια χρησιμοποιώντας δύο πικάπ που έπαιζαν την ίδια εγγραφή. Ο φίλος του Herc Coke La Ροκ άρχισε να ραπάρει πάνω από τα beats. Ο ήχος πυροδότησε μια άμεση επανάσταση, και σύντομα να τον αναπαρήγαγαν σε πάρτι σε όλο τον Νότιο Μπρονξ. Η εκτεταμένη breakbeat ενθάρρυνε επίσης την εξέλιξη του break dancing, εκτός από τo rapping, και οι graffiti artists προσέφεραν ένα εικαστικό συμπλήρωμα στη μουσική και χορευτική παράσταση.

«Ο πολιτισμός δεν αρχίζει μέσα σε μία μέρα, αλλά τα γεγονότα μπορεί να πραγματοποιηθούν σε μία μόνο μέρα που βάζουν πολλά πράγματα σε κίνηση », λέει ο Ben Ortiz , βοηθός επιμελήτρια της Hip Hop Συλλογής του Πανεπιστημίου Cornell στην Ithaca της Νέας Υόρκης. Το Πανεπιστήμιο έχει διατηρήσει αντικείμενα hip - hop και ηχογραφήσεις από το 2007 και μπορεί να υπερηφανεύεται για τη μεγαλύτερη συλλογή του είδους του στον κόσμο.

Η Επιμελήτρια του Cornell σπάνιων βιβλίων και χειρογράφων, Katherine Reagan, λέει ότι το πανεπιστήμιο όχι μόνο διατηρεί την ιστορία του κινήματος hip - hop, αλλά δίνει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να πουν την ιστορία στους φοιτητές και οργανώσεις νεολαίας, καθώς και μουσικολόγους. "Θέλουμε να δώσουμε σε αυτό το ζωντανό πολιτισμό μια φωνή, επειδή οι ​​συντάκτες της εν λόγω κουλτούρας είναι σε μεγάλο βαθμό ακόμα ζωντανοί και θέλουμε να τους συμπεριλάβουμε σε αυτή τη διαδικασία της τεκμηρίωσης όσο ακόμα μπορούμε», είπε.

Το Cornell έχει προσλάβει την καινοτόμο καλλιτέχνη της hip- hop Afrika Bambaataa. Η DJ από το Νότιο Μπρονξ και ιδρυτής του γκρουπ Universal Zulu Nation επέλεξε τον όρο " hip- hop " ως το όνομα για την κουλτούρα και προσδιόρισε τα βασικά στοιχεία της ως ραπ ή emceeing , breakbeat, break dancing ( b- boying και b - Girling ) και graffiti art.

"Το πέμπτο στοιχείο που η Afrika Bambataa περιγράφει είναι η γνώση, και μορφές τέχνης της hip - hop είναι τα εργαλεία για να το επιτύχουμε» , δήλωσε ο Ortiz. "Η γνώση, στην προκειμένη περίπτωση, σημαίνει μια συνειδητοποίηση, μια συνείδηση ​​και κατανόηση για τον κόσμο και την κατανόηση του εαυτού σας, την ιστορία και την κληρονομιά σας και την κληρονομιά των άλλων ανθρώπων."

Η Hip- hop μεγάλωσε ώστε να συμπεριλάβει τεχνικές όπως τα φωνητικά κρουστά, που είναι γνωστή ως beat boxing, και vinyl scratching, και μέσα από εγγραφές όπως το χιτ των Sugarhill Gang "Rapper's Delight," το 1979, η βάση των οπαδών της άρχισε να επεκτείνεται από τις Afro και Latino κοινότητες να συμπεριλαμβάνει παιδιά όλων των φυλετικών και εθνικών υποβάθρων .

Σήμερα, χωρίς αμφιβολία, η hip - hop είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Οι Break χορευτικές κινήσεις έχουν εξαπλωθεί σε χώρες που έχουν μόλις πρόσφατα συνδεθεί με το Internet, και οι στίχοι ραπ ομιλούνται σχεδόν σε κάθε γλώσσα. Προσαρμόζοντας τη hip- hop με τις δικές τους κουλτούρες, οι νέοι καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο τη χρησιμοποιούν για να εκφράσουν τον εαυτό τους, όσο ωμά ή εύγλωττα προτιμούν, προβαίνοντας σε δηλώσεις για τα πάντα από την αγάπη και την εγκατάλειψη της φτώχειας και της διαφθοράς.

Σημειώνοντας την καταπληκτική ανάπτυξη της hip - hop από τις ρίζες της στο Νότιο Μπρονξ, η Bambaataa είπε ότι ο πολιτισμός "έφερε πιο κοντά τους ανθρώπους απ' ότι όλοι οι πολιτικοί στη Γη μαζί."

Ιανουάριος 2021 > <
Π 1 Σ 2 Κ 3 Δ 4 Τ 5 Τ 6 Π 7 Π 8 Σ 9 Κ 10 Δ 11 Τ 12 Τ 13 Π 14 Π 15 Σ 16 Κ 17 Δ 18 Τ 19 Τ 20 Π 21 Π 22 Σ 23 Κ 24 Δ 25 Τ 26 Τ 27 Π 28 Π 29 Σ 30 Κ 31
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK