Menu

Συνέντευξη με τον Taun Toay

15 Απριλίου 2014

Το Mosaiko.gr συναντήθηκε με τον Taun Toay, Αναπληρωτή Αντιπρόεδρο στο Bard College και Αναλυτή Ερευνών στο Ινστιτούτο Οικονομικών Levy. Ο κ. Toay ήταν υπότροφος του Fulbright το 2005/2006, για οικονομικά και τον περασμένο Νοέμβριο συντόνισε ένα μεγάλο συνέδριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με θέμα «Η Κρίση στην Ευρωζώνη, στην Ελλάδα και η Εμπειρία της λιτότητας."

κ. Toay , μπορείτε να μας πείτε λίγα πράγματα για τον εαυτό σας και το ρόλο σας στο Levy Economics Institute;

Μετά την υποτροφία Fulbright, επέστρεψα στις ΗΠΑ για να εργαστώ σε μια θέση ερευνητή και να ολοκληρώσω τις σπουδές μου. Απέκτησα M.Phil μου στα Οικονομικά από το New School for Social Research στο Μανχάταν και εργάζομαι για την ολοκλήρωση του διδακτορικού μου που εξετάζει εμπειρικά περιπτώσεις κινητικότητας του πλούτου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η δουλειά μου στο Levy Institute, ένα οικονομικό think -tank στην πανεπιστημιούπολη του Bard College, είναι ενός ερευνητικού αναλυτή που εργάζεται σχετικά με τη μακροοικονομική μοντελοποίηση και ανάλυση ευαισθητοποιημένη σε θέματα φύλου. Έχω επίσης υπηρετήσει ως επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών στο Bard College και συν- επιμελητής στο The Burden of Our Times: The Intellectual Origins of the Global Financial Crisis (with R. Berkowitz). Στο Levy, έχω συγγράψει μια σειρά από έγγραφα και εκθέσεις για την ελληνική οικονομία και λύσεις πολιτικής μετά την κρίση.

Ήσασταν υπότροφος του Fulbright στην Ελλάδα το 2005/6 στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Μπορείτε να μας περιγράψετε εν συντομία το πρόγραμμα; Με ποιους τρόπους θα λέγατε ότι έχει επηρεάσει τη ζωή σας και την επαγγελματική σταδιοδρομία;

Ως συνεργάτης στο Πανεπιστημίου του Πειραιά, όπου δούλεψα κυρίως με τον Θόδωρο Πελαγίδης, η δουλειά μου εξέτασε τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις του πληθωρισμού μοτίβα γύρω από την υιοθέτηση του ευρώ. Το έργο είχε μια βαθιά επίδραση στην πορεία της σταδιοδρομίας μου, δίνοντάς μου τόσο διορατικότητα στην ελληνική οικονομία και εμπειρικές ικανότητες σε θέματα της ανισότητας και της αγοραστικής δύναμης.

Πως ήταν η εμπειρία σας στην Ελλάδα; Ποια είναι μερικά από τα πράγματα που πήρατε μαζί σας;

Η Ελλάδα είναι μια καταπληκτική χώρα, με μια ζεστασιά στον πολιτισμό και τους ανθρώπους της, η οποία είναι ασυναγώνιστη. Η εμπειρία μου εκεί ήταν υπέροχη, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά. Το Fulbright ανοίγει πόρτες για τους ανθρώπους στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες που θα ήταν πολύ δύσκολο να έχουν αλλιώς. Επιπλέον, η πιστοποίηση από το Fulbright είναι κάτι που εξακολουθεί να με εξυπηρετεί επαγγελματικά και στη διασύνδεση που έχω με ακαδημαϊκούς από όλους τους κλάδους. Συχνά στον ακαδημαϊκό χώρο, μοιράζομαι την Fulbright εμπειρία μου με τους άλλους.

Ξέρω ότι οι Έλληνες είναι ένας πολυμήχανος και ανθεκτικός πληθυσμός. Το σημαντικότερο που πήρα πίσω είναι μια μεγάλη συμπάθεια για τον ελληνικό λαό και μια ανανεωμένη εκτίμηση για τη σημασία της οικογένειας.

Ποια τα επόμενα σχέδιά σας;

Πέρυσι διορίστηκα Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος του Bard College, όπου συμμετέχω στην οικονομική εποπτεία και τη διαχείριση κινδύνου. Ήδη αποδεικνύεται μια πολύ ικανοποιητική δουλειά, καθώς το Bard λειτουργεί σε ένα πολύ επιχειρηματικό - προοδευτικό - τρόπο. Παρά την ιστορία 150 χρόνων, το Κολέγιο συνεχίζει να παίρνει ρίσκα στον τομέα της εκπαίδευσης και αυτό δημιουργεί μια κουλτούρα που είναι συναρπαστική να εργάζεται κανείς. Υπάρχουν πολλά εδώ για να με κρατήσουν απασχολημένο για το προσεχές μέλλον. Από εκεί και πέρα, έχω καθυστερήσει ήδη ένα ταξίδι στην Αθήνα και τα ελληνικά νησιά.

Αύγουστος 2020 > <
Σ 1 Κ 2 Δ 3 Τ 4 Τ 5 Π 6 Π 7 Σ 8 Κ 9 Δ 10 Τ 11 Τ 12 Π 13 Π 14 Σ 15 Κ 16 Δ 17 Τ 18 Τ 19 Π 20 Π 21 Σ 22 Κ 23 Δ 24 Τ 25 Τ 26 Π 27 Π 28 Σ 29 Κ 30 Δ 31
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK