Menu

Πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας YES

18 Ιουλίου 2014

Η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής υποστήριξε τη συμμετοχή 10 μαθητών από την Κοζάνη προκειμένου να παρακολουθήσουν το 5ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (www.yes.aueb.gr) που οργανώθηκε από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

To Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YES Υouth Entrepreneurship Summer School) είναι σχεδιασμένο να προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα βιωματικής μάθησης του πως δουλεύει μία επιχείρηση καθώς και μία γενικότερη εικόνα του επιχειρηματικού κόσμου.Κατά τη διάρκεια του θερινού σχολείου επιτελούνται σεμινάρια αλλά και πρακτικά εργαστήρια τα οποία υλοποιούνται από καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και από καταξιωμένους επιχειρηματίες που μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους και δίνουν στους μαθητές μια εικόνα του επιχειρείν.

Συνολικά 45 μαθητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα το οποίοαπευθύνεται σε μαθητές Λυκείου (κυρίως Β' και Γ' τάξης), είτε φοιτούν σε Ενιαίο Λύκειο είτε σε ΙΒ, με καλή γνώση της Αγγλικής, που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την επιχείρηση και την επιχειρηματική διαδικασία.

Ορέστης Καραγκούνης - "Κατ 'αρχάς ήταν η πρώτη μου εμπειρία σε πανεπιστήμιο και ήταν πολύ πολύτιμη. Δεύτερον, έχω αποκτήσει ένα μεγάλο ποσοστό γνώσης, προκειμένου να δημιουργήσω και να τρέξω τη δική μου εταιρεία, συνεργάστηκα με άλλους ανθρώπους που δεν ήξερα, για να αναπτύξω κριτική σκέψη και ηγετικές ικανότητες, να αλλάξω τον τρόπο που πιστεύω και, τέλος, ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα ήταν που έκανα νέους, απίστευτους φίλους. Εκτός από το να αποκτήσω θεωρητικές γνώσεις, απέκτησα επίσης κάποιες πρακτικές. Ωστόσο, το πιο ευχάριστο και ενδιαφέρον μέρος για μένα ήταν όταν άλλοι νέοι που είχαν δημιουργήσει τη δική τους επιχείρηση μοιράζονταν τις εμπειρίες τους μαζί μας, κυρίως επειδή μας απέδειξαν ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν τα συστατικά είναι το πάθος για αυτό που κάνεις και η σκληρή δουλειά"

Νίκος Συρόπουλος - "Το έργο αυτό αποδείχθηκε ότι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και ωφέλιμη για όλους τους συμμετέχοντες εμπειρία. Με μια ποικιλία από ενδιαφέρουσες διαλέξεις, παιχνίδια επιχειρήσεων και περαιτέρω δραστηριότητες εξοικειωθήκαμε με τον κόσμο της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Ορισμένες από τις πτυχές καταφέραμε να έχουμε είναι κυρίως ότι μάθαμε για το πώς να αναπτύξουμε, να επεκτείνουμε και να εργαστούμε σε μια συγκεκριμένη ιδέα στο σύνολό της η ομάδα, είτε ως μέλη της δικής μας επιχείρησης. Επιπλέον, από μια σειρά παρουσιάσεων, ενισχύσαμε τις επικοινωνιακές μας δεξιότητες, αλλά μάθαμε και πώς να είμαστε πιο σίγουροι μπροστά σε ένα ακροατήριο και μπροστά από τους μελλοντικούς πελάτες μας. "

Φωτεινή Γκουτζιότη – "Αυτό το πρόγραμμα μου έμαθε πώς να συνεργάζομαι και να εργάζομαι αποτελεσματικά με μια ομάδα ανθρώπων που δεν ήξερα πριν, προκειμένου να επιτευχθεί ένας συγκεκριμένος στόχος. Άλλαξε επίσης τον τρόπο που σκέφτομαι, σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα. Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα ότι αυτό το πρόγραμμα μπορεί να δώσει, την ευκαιρία για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση στο μέλλον, λόγω της γνώσης και της εμπειρίας που μπορείτε να πάρετε από αυτό."

Παναγιώτης Αραμπατζής – "Τα οφέλη αυτού του προγράμματος είναι πάρα πολλά για να τα διατυπώσω και να αναφέρω πλήρως, αλλά το πιο κεντρικό από αυτά είναι, πρώτον, η τεράστια απόκτηση οικονομικών, διαχειριστικών και επιχειρηματικών ικανοτήτων τα οποία είναι βέβαιο ότι θα είναι απαραίτητα από τώρα και στο εξής. Δεύτερον, μια ευκαιρία για εμάς να γνωρίσουμε και να δημιουργήσουμε φιλίες με μαθητές από άλλες γωνιές της χώρας μας και ως εκ τούτου, να αναπτύξουμε δεσμούς συνεργασίας μαζί τους. Τέλος, πολύ διαφωτιστική ήταν η ομιλία νέων επιχειρηματιών που έχουν τις δικές τους επιχειρήσεις τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθιστώντας την όλη εμπειρία πολύ πιο ρεαλιστική. "

 

Απρίλιος 2020 > <
Τ 1 Π 2 Π 3 Σ 4 Κ 5 Δ 6 Τ 7 Τ 8 Π 9 Π 10 Σ 11 Κ 12 Δ 13 Τ 14 Τ 15 Π 16 Π 17 Σ 18 Κ 19 Δ 20 Τ 21 Τ 22 Π 23 Π 24 Σ 25 Κ 26 Δ 27 Τ 28 Τ 29 Π 30
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK