Menu

Η κοινότητα των αποφοίτων FLEX σας προσκαλεί σε συζήτηση στα ελληνικά με θέμα τις Γυναίκες στο STEM (Science Technology Engineering Math) στις 13 Φεβρουαρίου @ 11:30πμ μέσω zoom, στην οποία θα συμμετέχουν επιτυχημένες γυναίκες του χώρου. 

H συμμετοχή είναι δωρεάν και η εγγραφή είναι υποχρεωτική. Θα βρείτε το σύνδεσμο εγγραφής στο bio (με την εγγραφή θα σας σταλεί απευθείας και ο εξατομικευμένος σύνδεσμός σας ώστε να συνδεθείτε στην συζήτηση). 

Στο τέλος της συζήτησης θα γίνει κλήρωση όπου 3 τυχεροί/ές θα λάβουν το βιβλίο της Rachel Ignotofsky, "ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, 50 ατρόμητες πρωτοπόροι που άλλαξαν τον κόσμο".

#flexalumnigreece#flexprogram#flexgreece#exchangeourworld#womeninstem

Τα νέα μέλη της ομάδας Artemis - οι επόμενη αποστολή αστροναυτών στο φεγγάρι - αντιπροσωπεύει την ποικιλία και το εύρος των ευκαιριών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τους περίπου 20 αστροναύτες που ανακοινώθηκαν, οι μισοί είναι γυναίκες και έγχρωμοι άνθρωποι.

Η NASA ανακοίνωσε την τελευταία της επιλογή 18 κορυφαίων αστροναυτών - όλοι προέρχονται από το προϋπάρχον σώμα της - στην ομάδα της Artemis.

«Η γενιά αστροναυτών της αποστολής Artemis είναι οι ήρωες της αμερικανικής εξερεύνησης του διαστήματος στο μέλλον», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Pence στην όγδοη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Διαστήματος, της οποίας είναι πρόεδρος, στις 9 Δεκεμβρίου.

Πρόγραμμα online εργαστηρίων UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου, Δεκέμβριος 2020.
Τα εργαστήρια απευθύνονται σε νέους ηλικίας 12-18 ετών. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής ➡️ https://bit.ly/2ZVDI8h

Από την Τετάρτη 2 έως την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, και το British Council διοργανώνει το 10ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum, το οποίο λόγω των περιοριστικών μέτρων που σχετίζονται με τη νόσο COVID-19 θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά. Τη διοργάνωση υποστηρίζουν επίσης το Goethe-Institut Athen και η Πρεσβεία της Γαλλίας / Institut Français de Grèce. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Διοργανώνεται με τις χορηγίες της Uni Systems και της Microsoft.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ και το Ελληνικό Φόρουμ Ενέργειας σας προσκαλούν να συμμετάσχετε σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα "Εξασφαλίζοντας ένα φιλικό προς τις επενδύσεις ρυθμιστικό περιβάλλον για την προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας και της διαφοροποίησης" με την Colette D. αξιότιμη, συνεργάτη της  Reed Smith LLP και πρώην Επίτροπο της Ομοσπονδιακής Ρυθμιστικής Επιτροπής Ενέργειας των ΗΠΑ. Με συντονιστή τον Νικόλαο Ε. Φαραντούρη, Καθηγητή της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Δίκαιο Ανταγωνισμού, Ενέργειας και Μεταφορών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, για μια συζήτηση σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές για την ενεργειακή πολιτική, τις επενδύσεις και την τεχνολογία. επερχόμενες τεχνολογικές ανακαλύψεις και πληροφορίες για το πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της παγκόσμιας ενεργειακής ασφάλειας και διαφοροποίησης. Αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 στις 4:00 μ.μ. Ώρα Αθήνας και θα περιλαμβάνει μια διαδραστική συζήτηση με μέλη του κοινού.

Για μια διαδραστική συζήτηση με την Colette Honour ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://interactive.america.gov/greece-energy-security

Το Διεθνές Συνέδριο CoMuseum διοργανώνει μια σειρά ψηφιακών συζητήσεων με θέμα «Η Ηγεσία σε Περιόδους Κρίσης» με στελέχη Μουσείων και Πολιτιστικών Οργανισμών και Έλληνες και διεθνείς εμπειρογνώμονες από το χώρο του Πολιτισμού. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στο πώς ο τομέας της τέχνης, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης έχει επηρεαστεί από την πανδημία, πώς μπορούμε να βγούμε από την κρίση ασφαλείς και δυνατοί, και πώς μπορούμε να ξανασκεφτούμε την πολιτιστική ηγεσία καθώς και τον ρόλο και το μέλλον των πολιτιστικών οργανισμών.

Η δεύτερη διαδικτυακή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 17.00-18.00, σε συντονισμό του Δρ Γιώργη Μαγγίνη, Επιστημονικού Διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη, έχει τίτλο “Διαχείριση Μουσείων” . Η συζήτηση θα εστιάσει στους τρόπους με τους οποίους τα μουσεία έχουν αντιμετωπίσει μέχρι τώρα και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την πανδημία, σε αυτά που αποκόμισαν οι επικεφαλής των μουσείων μέσα από την κρίση, και στο τί επιφυλάσσει το μέλλον για τα μουσεία και τους πολιτιστικούς οργανισμούς.

 

Έρχεται το Zoohackathon. Από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου, ομάδες που ανταγωνίζονται ουσιαστικά σε περιφερειακές και μεμονωμένες χώρες Zoohackathons θα αναπτύξουν καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για την καταπολέμηση της εμπορίας άγριων ζώων. Οι τρεις κορυφαίες ομάδες που κερδίζουν από κάθε περιφερειακό Zoohackathon θα βάλουν τις λύσεις τους σε μια ομάδα κριτών για να διαγωνιστούν για το παγκόσμιο βραβείο 2020. ΗΠΑ. Το Embassy Paris διοργανώνει φέτος #Zoohackathon! Αναζητούμε φοιτητές πανεπιστημίου και νέους επιχειρηματίες / επαγγελματίες για να συμμετάσχουν σε αυτήν την εικονική εκδήλωση για την ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων για τον τερματισμό της εμπορίας άγριων ζώων και του παράνομου εμπορίου προϊόντων άγριας ζωής. # ZH2020 https://www.facebook.com/ScienceDiplomacyUSA/: @ScienceDiplomacyUSA

Στις 16 Οκτωβρίου, ώρα 3μ.μ. η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας για να πραγματοποιήσει μια εικονική συζήτηση σχετικά με την «Παγκόσμια Τάξη μετά το COVID-19»

Φεβρουάριος 2021 > <
Δ 1 Τ 2 Τ 3 Π 4 Π 5 Σ 6 Κ 7 Δ 8 Τ 9 Τ 10 Π 11 Π 12 Σ 13 Κ 14 Δ 15 Τ 16 Τ 17 Π 18 Π 19 Σ 20 Κ 21 Δ 22 Τ 23 Τ 24 Π 25 Π 26 Σ 27 Κ 28
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK