Menu

10ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας
10th Athens Avant-Garde Film Festival [Scroll for English]
➔ 10 χρόνια ΦΠΚΑ!
➔ 20 Νοεμβρίου - 5 Δεκεμβρίου 2019
➔ Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, ο αγαπημένος θεσμός της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, το Νοέμβριο έχει γενέθλια: κλείνει τα δέκα και το γιορτάζει με πολλές εκπλήξεις που θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Το 10ο AΑGFF θα διεξαχθεί από τις 20 Νοεμβρίου ως τις 5 Δεκεμβρίου 2019 στην Ταινιοθήκη (αίθουσες 1,2) και το ExileRoom, φιλοδοξώντας να αναδείξει ό, τι πιο φρέσκο και ρηξικέλευθο συμβαίνει στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Στις 20-21 Νοεμβρίου, το Μουσείο Μπενάκη, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα και το British Council, σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen και την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα/ Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, διοργανώνουν διήμερο συνέδριο με τον τίτλο «Το Μουσείο Μου: Το Μουσείο ως Σημείο Συνάντησης».  Φέτος το συνέδριο για τα μουσεία μεγαλώνει και εισάγει νέα στοιχεία: γίνεται διήμερο στην Αθήνα, με ευρύτερη διεθνή συμμετοχή και συνεργασία, και αποκτά τον δικό του ιστότοπο.

Στην ένατη κατά σειρά διοργάνωση, επαγγελματίες από τον μουσειακό και τον ευρύτερο πολιτιστικό χώρο, καλλιτέχνες, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, εκπαιδευτικοί, θεωρητικοί και ακτιβιστές θα διερευνήσουν πώς τα μουσεία μπορούν να λειτουργήσουν ως χώροι για διαπολιτισμικό διάλογο, ακτιβισμό και συμμετοχή διαφορετικών κοινοτήτων.

Το Startup Weekend επιστρέφει και αυτή τη φορά στη γυναικεία του έκδοση για να ενδυναμώσει τις γυναίκες ώστε να έχουν τα εφόδια να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση με ένα πρόγραμμα Hackathon 54 ωρών  με τη βοήθεια επιχειρηματιών, ομιλητών, μέντορων της τοπικής κοινότητας και ακόμα πιο πέρα. Και τι καλύτερο μέρος για να το φιλοξενήσει από το The Cube Athens. Ένας χώρο στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων στην καρδιά της πόλης, όπου μπορούν άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες να έρθουν να δουλέψουν κάτω από την ίδια στέγη www.thecube.gr.

Ημερομηνία και Ώρα


Fri, Sep 27, 2019, 7:00 PM –

Sun, Sep 29, 2019, 10:00 PM EEST

 

Διεύθυνση


The Cube Athens

Αιόλου 73 

105 51 Αθήνα

 

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα διοργανώνει στο νέο χώρο εκδηλώσεων του Athens American Center μια σειρά δέκα σεμιναρίων με θέμα την Αμερικανική λογοτεχνία. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης που απευθύνεται σε, φιλολόγους και καθηγητές Αγγλικής γλώσσας που διδάσκουν σε Λύκεια και Γυμνάσια,τελειόφοιτους και απόφοιτους Αγγλικής Φιλολογίας, εισηγητές προγραμμάτων δημιουργικής γραφής, συντονιστές λεσχών ανάγνωσης. 

H πρώτη συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019.

Τα σεμινάρια θα είναι στα ελληνικά και η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Προθεσμία υποβολής συμμετοχών μέχρι 19/7/2019. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πλήρες πρόγραμμα των συναντήσεων, την αίτηση  συμμετοχής, και τον κατάλογο με τα μυθιστορήματα θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο https://amlit2019.weebly.com/

Το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού οργανώνει στο Λουτρό των Αέρηδων την ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο “ωωω δ ι σ ι ααα” με την συμμετοχή της Ιστορικού Τέχνης, θεωρητικού πολιτισμού και επιμελήτριας εκθέσεων Δρ Εύας Κέκου.

Η Αμερικανίδα φωτογράφος και εικαστικός από την Νέα Υόρκη Shiva Lynn Burgos θα συμμετέχει στην έκθεση αυτή όπου
οι καλλιτέχνες καλούνται να εμπνευστούν από την Οδύσσεια του Ομήρου, τον Οδυσσέα του James Joyce (έργο στο οποίο ο ήρωας, σύγχρονος πλέον, αφηγείται το ταξίδι από τη στιγμή που «φτάνει στο προορισμό» του) αλλά και Τα ταξιδιωτικά του Νίκου Καζαντζάκη.

Ο σπουδαιότερος τσελίστας στον κόσμο συμπεριλαμβάνει την Αθήνα ως έναν από τους 36 σταθμούς στην παγκόσμια περιοδεία του.  Ο κορυφαίος καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει τις 6 σουίτες του Μπαχ για τσέλο, χωρίς συνοδεία, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για μία μόνο βραδιά.

Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός της indie rock, multi-instrumentalist, βιρτουόζος στο βιολί και εξπέρ στο σφύριγμα, έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έχοντας στις αποσκευές του το νέο του άλμπουμ “My Finest Work Yet” το οποίο κυκλοφορεί από τις 22 Μαρτίου.

Ιανουάριος 2020 > <
Τ 1 Π 2 Π 3 Σ 4 Κ 5 Δ 6 Τ 7 Τ 8 Π 9 Π 10 Σ 11 Κ 12 Δ 13 Τ 14 Τ 15 Π 16 Π 17 Σ 18 Κ 19 Δ 20 Τ 21 Τ 22 Π 23 Π 24 Σ 25 Κ 26 Δ 27 Τ 28 Τ 29 Π 30 Π 31
OUR VIDEOS
Gilman Scholars’ Regional Career Summit @Thessaloniki Greece
U.S. Ambassador Pyatt's interview with ERT

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK