Menu

Street Food & Tunes: Wednesday edition

24 Σεπτεμβρίου 2014

Φαγητό, ποτό και μουσική από τη Νέα Υόρκη

Tί σημαίνει Ramen Burger και από πού «κατάγεται»; Τί είναι το Brisket και πώς μαγειρεύεται; Στις 17 και στις 24 Σεπτεμβρίου στο Bar 42, Kολοκοτρώνη 3, στις 19:00, το Μama Roux και ο σεφ Βασίλης Σπόρος σε συνεργασία με το deΒόp.gr, αναλαμβάνουν να μας μυήσουν στο αυθεντικό Street Food της Νέας Υόρκης - στο Street Food & Tunes, Brooklyn Edition Volume I & ΙΙ.

O καταξιωμένος chef, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με τα πολύ επιτυχημένα Street Food and Tunes New Orleans Edition by deΒόp και Southern BBQ Street Parties του Mama Roux ταξίδεψε μέχρι το Brooklyn (NY), περιπλανήθηκε στα μεγαλύτερα food markets του πλανήτη, δοκίμασε την πιο αυθεντική εκδοχή του street food και επέστρεψε δημιουργώντας την πιο εκρηκτική γευστική πρόταση της Αθήνας.

Aπευθείας από το Food Flea Market του Smorgasburg, όπου έγινε για πρώτη φορά γνωστό και απέκτησε εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς, το Ramen Burger, το μεγαλύτερο food trend της εποχής, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τον sous chef του Mama Roux, Βασίλη Σπόρο. Βun από τραγανά Ramen noodles, βοδινό μπιφτέκι, γλυκόξινη sauce από μαύρα φασόλια, baby ρόκα και φρέσκο κρεμμύδι, αποτελούν την πιο ανατρεπτική συνταγή burger μέχρι σήμερα.

Το καπνιστό βοδινό Brisket ψημένο με τη γνωστή τεχνική low and slow δηλαδή σε χαμηλή φωτιά για πολλή ώρα καπνίζοντας ταυτόχρονα το κρέας, είναι επιλογή για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την πιο αυθεντική εκδοχή του Southern BBQ –για το ψήσιμό του μάλιστα, κατασκευάστηκε ένα custom offset smoker, είδος BBQ που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα στην Ελλάδα - και μαζί με τα υπόλοιπα πιάτα αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη απόπειρα να συνδυαστούν υλικά και τεχνικές της πιο hardcore εκδοχής του αμερικάνικου «φαγητού του δρόμου».

Τη βραδιά, θα συνοδεύσουν με τις live μουσικές τους, οι Gumbo Ya Ya – Volume I – και οι Δημήτρης Παπαδόπουλος Quartet – Volume IΙ – σε μια μοναδική διαδρομή στα διασημότερα street food parties της Νέας Υόρκης.
To Mama Roux πιστό στη multiethnic φιλοσοφία του, πρωτοπορεί και πειραματίζεται για άλλη μια φορά με νέες γεύσεις από τις κουζίνες του κόσμου. Με ανατρεπτικά πιάτα που σύντομα θα υπάρχουν και στον κατάλογό του, μας προσκαλεί στην πιο αυθεντική γιορτή Street Food που έγινε πότε.

Το μενού
Tετάρτη 17 Σεπτεμβρίου
Volume Ι

Street Food & Tunes Brooklyn Edition
Ramen Burger
bun από τραγανά Ramen noodles, βοδινό μπιφτέκι, γλυκόξινη sauce από μαύρα φασόλια, baby ρόκα και φρέσκο κρεμμύδι
Smoked Brisket Brioche
καπνιστό βοδινό brisket σε αφράτο brioche, με coleslaw, αγγουράκι και chili τουρσί και BBQ sauce
Korean BBQ Tacos (Dwaeji Galbi)
μεξικάνικο φαγητό εμπνευσμένο από την Κορέα, BBQ χοιρινά spareribs, με kimchi, salsa fresca και ψημένο σουσάμι σε μαλακές τορτίγιες καλαμποκιού

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου
Volume ΙI

Street Food & Tunes Brooklyn Edition
Ινδικά Kati Rolls
πικάντικο κοτόπουλο Tikka με ψιλοκομμένα κρεμμύδια, πράσινο chili, lime, μαρούλι και chutney κόλιανδρου σε ινδικό ψωμί chapati
Gua Bao
Taiwanese pork belly slider: ψωμάκι στον ατμό, γεμιστό με χοιρινή πανσέτα σιγοβρασμένη σε σόγια, hoisin sauce, μαύρη ζάχαρη,ψημένα φιστίκια, φρέσκο κόλιανδρο και chili
Η τρίτη επιλογή για το Street Food & Tunes, Brooklyn Edition Volume ΙΙ θα προκύψει από το αγαπημένο πιάτο του Volume I! Ramen Burger, Smoked Brisket Brioche ή Κοrean BBQ tacos;

Πληροφορίες εισόδου
Η είσοδος είναι δωρεάν, το κόστος για το φαγητό είναι στα 4€ ενώ οι τιμές στα cocktails είναι σε happy hour.

 

Δεκέμβριος 2020 > <
Τ 1 Τ 2 Π 3 Π 4 Σ 5 Κ 6 Δ 7 Τ 8 Τ 9 Π 10 Π 11 Σ 12 Κ 13 Δ 14 Τ 15 Τ 16 Π 17 Π 18 Σ 19 Κ 20 Δ 21 Τ 22 Τ 23 Π 24 Π 25 Σ 26 Κ 27 Δ 28 Τ 29 Τ 30 Π 31
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK