Menu

Η ερευνητική ομάδα iGEM Thessaly απέσπασε το χρυσό μετάλλιο σε διεθνή διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας που διοργανώθηκε από το ΜΙΤ στη Βοστώνη. Το έργο τους «ODYSSEE», ένα τεστ για την έγκαιρη διάγνωση της φυματίωσης, επιχειρεί να βάλει τέλος στην «οδύσσεια» χιλιάδων προσφύγων σε δομές φιλοξενίας σε όλη τη χώρα.

200 ανήσυχοι μαθητές ανακαλύπτουν τι σημαίνει σύγχρονος χορός μέσα από το πρόγραμμα της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση Dancing to Connect. Έφηβοι μαθητές που νομίζουν ότι δεν έχουν ιδέα από σύγχρονο χορό τολμούν να εκφράσουν αυτό που πραγματικά είναι.

Ο χορός εισβάλλει και φέτος, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά σε πέντε σχολεία της Αττικής και πέντε της Κοζάνης, στις σχολικές αίθουσες, στο γυμναστήριο, στους διαδρόμους και παρασύρει μικρούς χορευτές και ενήλικους θεατές, χωρίς να το καταλάβουν. Επαγγελματίες χορευτές μοιράζονται με τους μαθητές τις γνώσεις τους και τους καθοδηγούν στο πώς μπορούν να εκφραστούν μέσα από την κίνηση, ώστε να χτίσουν τη δική τους χορογραφία. Οι μαθητές παρουσιάζουν τη χορογραφία τους στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης στις 16 Μαρτίου και στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, στις 31 Μαρτίου.

Προβολές & Εργαστήρια

Θεσσαλονίκη: 2-5 Μαρτίου

Αθήνα: 6-21 Μαρτίου

Αθήνα – Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Exile Room και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια (USC), υποδέχεται για μια ακόμα χρονιά στην Ελλάδα το American Film Showcase, μια πολύπλευρη εξερεύνηση του σύγχρονου αμερικανικού ντοκιμαντέρ. Το φετινό αφιέρωμα επικεντρώνει την προσοχή του στο θέμα της ισότιμης εκπροσώπησης των γυναικών στη βιομηχανία του θεάματος, και περιλαμβάνει μια εκλεκτική επιλογή βραβευμένων και πολυσυζητημένων ταινιών των τελευταίων δύο ετών, καθώς και μια σειρά από εργαστήρια και ειδικές προβολές τόσο για κινηματογραφιστές όσο και για σπουδαστές και νέους.

Αν είσαι μαθητής/μαθήτρια ηλικίας 16-18 ετών και κατοικείς στην Αλεξανδρούπολη ή στην ευρύτερη περιοχή, μπορείς να κάνεις αίτηση για υποτροφία στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Summer Institute http://bftf.org/ στις Η.Π.Α, Ιούνιο/ Ιούλιο, 2019.

 Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας στη ηλεκτρονική διεύθυνση Athensamemb@state.gov

Δύο 18χρονοι Πρόσκοποι από τη Λέσβο, ο Ξενοφών Κουκούτας και ο Γιάννης Σβώρος, παρέλαβαν σήμερα κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στο Χάλιφαξ, στον Καναδά, το πρώτο βραβείο JohnMcain, που απονεμήθηκε στους κατοίκους της Λέσβου για την ηρωική τους υποστήριξη προς τους πρόσφυγες.

Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece: 365 – Day Destination», αναδείχθηκε ανάμεσα σε 29 υποψηφιότητες, ως η καλύτερη τουριστική ταινία του κόσμου για το 2018

Ο διεθνής, μη κερδοσκοπικός οργανισμόςThe  HOME Project, o  οποίος προσφέρει καταφύγιο και εργασία για παιδιά και νέους πρόσφυγες στην Ελλάδα, οι Σχολές Αμερικανικής Παροικίας στην Αθήνα (ΑCS)  και το Ίδρυμα Shapiro (www.theshapirofoundation.org), ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν 18 υποτροφίες ACS Athens σε παιδιά του The Home Project.

 

Δεκέμβριος 2019 > <
Κ 1 Δ 2 Τ 3 Τ 4 Π 5 Π 6 Σ 7 Κ 8 Δ 9 Τ 10 Τ 11 Π 12 Π 13 Σ 14 Κ 15 Δ 16 Τ 17 Τ 18 Π 19 Π 20 Σ 21 Κ 22 Δ 23 Τ 24 Τ 25 Π 26 Π 27 Σ 28 Κ 29 Δ 30 Τ 31
OUR VIDEOS
Gilman Scholars’ Regional Career Summit @Thessaloniki Greece
U.S. Ambassador Pyatt's interview with ERT

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK