Menu

Τα νέα μέλη της ομάδας Artemis - οι επόμενη αποστολή αστροναυτών στο φεγγάρι - αντιπροσωπεύει την ποικιλία και το εύρος των ευκαιριών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τους περίπου 20 αστροναύτες που ανακοινώθηκαν, οι μισοί είναι γυναίκες και έγχρωμοι άνθρωποι.

Η NASA ανακοίνωσε την τελευταία της επιλογή 18 κορυφαίων αστροναυτών - όλοι προέρχονται από το προϋπάρχον σώμα της - στην ομάδα της Artemis.

«Η γενιά αστροναυτών της αποστολής Artemis είναι οι ήρωες της αμερικανικής εξερεύνησης του διαστήματος στο μέλλον», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Pence στην όγδοη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Διαστήματος, της οποίας είναι πρόεδρος, στις 9 Δεκεμβρίου.

H Νεοϋορκέζα καλλιτέχνης Natalis Ruby, ανακοίνωσε την συνεργασία της με τις αδελφές Σπανομάρκου μέσω social media, και προσκαλεί το ελληνικό κοινό να σχολιάσει το νέο τους τραγούδι "Preocupado".

Το διάσημο ζευγάρι εμφανίστηκε σε μια ανάρτηση στο Instagram από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου οι διάσημοι ηθοποιοί  ποζάρουν με τα ελληνικά διαβατήρια τους μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του, Mareva Grabowski.
"Το @ritawilson @tomhanks είναι πλέον περήφανοι Έλληνες πολίτες!" γράφει η λεζάντα.

Η φετινή βραδιά του Super Bowl αποτέλεσε έκπληξη για όλους εκείνους που αγαπούν την ελληνική γλώσσα και το πλούσιο λεξιλόγιό της.

Μια τηλεοπτική διαφήμιση για την New York Life Insurance κατά τη διάρκεια του Super Bowl χαρακτήρισε την διαφορετική έννοια κάθε μιας από τις τέσσερις κύριες λέξεις που περιγράφουν την ιδέα της «αγάπης» στην ελληνική γλώσσα.

Σε μια διαφορετική τελετή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Xanthi Techlab του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, βραβεύτηκε στα πλαίσια των Bravo Sustainable Dialogue & Awards στην κατηγορία Bravo Society ως “Δομή συνεργασίας και ενίσχυσης της νεολαίας”. Με την αμέριστη υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. συνεχίζοντας τις καινοτόμες δράσεις την περασμένη χρονιά το Χanthi Techlab πραγματοποίησε περισσότερες από 200 δράσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής, καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας. Κατά αυτόν τον τρόπο συμμετείχε φέτος στον κοινωνικό διάλογο για τη βιώσιμη ανάπτυξη αποδεικνύοντας τη συνεισφορά του στο τοπικό οικοσύστημα. Το βραβείο παρέλαβε ο υπεύθυνος του Xanthi TechLab Δημήτρης Γιαννακούδης.

Η ερευνητική ομάδα iGEM Thessaly απέσπασε το χρυσό μετάλλιο σε διεθνή διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας που διοργανώθηκε από το ΜΙΤ στη Βοστώνη. Το έργο τους «ODYSSEE», ένα τεστ για την έγκαιρη διάγνωση της φυματίωσης, επιχειρεί να βάλει τέλος στην «οδύσσεια» χιλιάδων προσφύγων σε δομές φιλοξενίας σε όλη τη χώρα.

200 ανήσυχοι μαθητές ανακαλύπτουν τι σημαίνει σύγχρονος χορός μέσα από το πρόγραμμα της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση Dancing to Connect. Έφηβοι μαθητές που νομίζουν ότι δεν έχουν ιδέα από σύγχρονο χορό τολμούν να εκφράσουν αυτό που πραγματικά είναι.

Ο χορός εισβάλλει και φέτος, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά σε πέντε σχολεία της Αττικής και πέντε της Κοζάνης, στις σχολικές αίθουσες, στο γυμναστήριο, στους διαδρόμους και παρασύρει μικρούς χορευτές και ενήλικους θεατές, χωρίς να το καταλάβουν. Επαγγελματίες χορευτές μοιράζονται με τους μαθητές τις γνώσεις τους και τους καθοδηγούν στο πώς μπορούν να εκφραστούν μέσα από την κίνηση, ώστε να χτίσουν τη δική τους χορογραφία. Οι μαθητές παρουσιάζουν τη χορογραφία τους στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης στις 16 Μαρτίου και στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, στις 31 Μαρτίου.

Απρίλιος 2021 > <
Π 1 Π 2 Σ 3 Κ 4 Δ 5 Τ 6 Τ 7 Π 8 Π 9 Σ 10 Κ 11 Δ 12 Τ 13 Τ 14 Π 15 Π 16 Σ 17 Κ 18 Δ 19 Τ 20 Τ 21 Π 22 Π 23 Σ 24 Κ 25 Δ 26 Τ 27 Τ 28 Π 29 Π 30
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK