Menu

IdeasCity Athens

27 Μαίου 2016

Ο Οργανισμός NEON και το New Museum της Νέας Υόρκης σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στην εκδήλωση για το πρόγραμμα φιλοξενίας του IdeasCity Athens- —την πλατφόρμα του New Museum που ερευνά το μέλλον των πόλεων, με κινητήριο δύναμη την τέχνη και τον πολιτισμό— -η οποία θα λάβει μέρος από 19-24 Σεπτεμβρίου του 2016. Το πρόγραμμα φιλοξενίας, με επικεφαλής τον Joseph Grima, διευθυντή του IdeasCity είναι ανοιχτό για όλους τους υποσχόμενους επαγγελματίες που προέρχονται από τους κλάδους της αστυφιλίας, του κοινοτικού ακτιβισμού, της τέχνης, του design, και της τεχνολογίας.

Μετά από συζητήσεις που έγιναν στο Ντιτρόιτ αυτόν τον Απρίλιο, το IdeasCity θα συνεχιστεί στην Αθήνα όπου διεθνείς Υπότροφοι καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας που διαρκεί μία εβδομάδα και μία δωρεάν δημόσια διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου του 2016. Το IdeasCity Athens καλεί στοχαστές και επαγγελματίες από όλον τον κόσμο να συμβάλλουν στο διαδραστικό και συνεργατικό εργαστηριακό πρόγραμμα με το να δημιουργούν προκλητικές πολιτιστικές στρατηγικές σχεδιασμένες για πρακτική εφαρμογή. Η συμμετοχή στο εργαστήριο αποφασίζεται από μία ανοιχτή διαδικασία υποβολής, όπου 40 υποψήφιοι θα επιλεχτούν ως Υπότροφοι από ένα διεθνές πάνελ καλλιτεχνών και επιμελητών.

Το IdeasCity Athens συνεργάζεται με τον οργανισμό ΝΕΟΝ για να αντιμετωπίσει τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της αστικής ανασυγκρότησης. Το πενταήμερο εργαστήριο θα περιλαμβάνει εργαστήρια, επιτόπιες επισκέψεις, διαλέξεις και συζητήσεις με τοπικούς εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων καλλιτεχνών, σχεδιαστών, πολιτικούς και μέλη κοινοτήτων. Όπως και στο Ντιτρόιτ, μία επιλεγμένη ομάδα Υποτρόφων θα ζήσουν και θα εργαστούν όλοι μαζί στο χώρο, παρέχοντας την ευκαιρία για στενές συνεργασίες, δημιουργικότητα και εκμάθηση. Αυτό το διαδραστικό περιβάλλον θα δημιουργήσει την ανάπτυξη στρατηγιών και σχεδίων που αποσκοπούν στο να αντιμετωπιστούν σημαντικά αστικά ζητήματα στην πόλη.

Το IdeasCity Athens θα κορυφωθεί σε ένα υψηλού επιπέδου δημόσιο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει συζητήσεις, κριτικές, διαλέξεις καλλιτεχνών και παρουσιάσεις από τους Εταίρους και από μια σειρά διεθνώς αναγνωρισμένων αυθεντιών, η δουλειά των οποίων θέτει ερωτήματα πάνω στις πολιτιστικές δυνάμεις των πόλεων.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 15 Ιουνίου του 2016. Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για την κατάσταση της αίτησής τους εντός του μήνα. Το IdeasCity Athens απαιτεί τη δέσμευση πλήρους απασχόλησης από τις 19 μέχρι και 24 Σεπτεμβρίου, σε αντάλλαγμα για την οποία κάθε Υπότροφος θα λάβει μια αμοιβή.

Για οδηγίες υποβολής ή για να κάνετε αίτηση, επισκεφτείτε το ideas-city.org 

Σχετικά με το IdeasCity
Το IdeasCity είναι μια συμμετοχική, αστική και δημιουργική πλατφόρμα που εξετάζει σημαντικά θέματα, προτείνει λύσεις και προκαλεί συγκεκριμένες δράσεις. Ξεκινώντας με την αρχή ότι η τέχνη και ο πολιτισμός είναι ουσιαστικές για την μελλοντική βιωσιμότητα των πόλεων, αυτή η διεθνής πρωτοβουλία προσφέρει ένα forum σχεδιαστών, καλλιτεχνών, ανθρώπων της τεχνολογίας και φορέων χάραξης πολιτικής για να ανταλλάξουν ιδέες, να καθορίσουν προκλήσεις και να προκαλέσουν την ενασχόληση του κοινού. Το IdeasCity ενώνει ειδικούς και επαγγελματίες από τους χώρους της τέχνης, της αρχιτεκτονικής, του αστικού σχεδιασμού, της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης και της αστικής διακυβέρνησης και καλλιεργεί τις συνεργασίες μεταξύ τους. Η πρωτοβουλία δημιουργήθηκε από τη Lisa Phillips, Διευθύντρια του Toby Devan Lewis του New Museum, και την Karen Wong, Υποδιευθύντρια του New Museum, το 2011.

Το IdeasCity έχει πραγματοποιήσει διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων στο Σάο Πάολο, Κωνσταντινούπολη, Ντιτρόιτ και Νέα Υόρκη.

Επόμενο πρόγραμμα IdeasCity:
IdeasCity Athens: 19-24 Σεπτεμβρίου 2016, συνεργασία του New Museum και του ΝΕΟΝ
IdeasCity Arles: 22-27 Μαΐου 2017, υλοποίηση New Museum, LUMA Arles, και LUMA Foundation
IdeasCity New York: Μάιος 2017

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το ideas-city.org & neon.org.gr
Το IdeasCity Athens θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά.

Ιανουάριος 2021 > <
Π 1 Σ 2 Κ 3 Δ 4 Τ 5 Τ 6 Π 7 Π 8 Σ 9 Κ 10 Δ 11 Τ 12 Τ 13 Π 14 Π 15 Σ 16 Κ 17 Δ 18 Τ 19 Τ 20 Π 21 Π 22 Σ 23 Κ 24 Δ 25 Τ 26 Τ 27 Π 28 Π 29 Σ 30 Κ 31
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK