Menu

Δημιουργία Κέντρου Μελέτης του Ελληνικού Πολιτισμού στην Καλιφόρνια!

19 Οκτωβρίου 2017

Μια χορηγία ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα επιτρέψει στο παγκόσμιας φήμης Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (University of California, Los Angeles – UCLA) να δημιουργήσει το «Ίδρυμα UCLA- Σταύρος Νιάρχος για τη Μελέτη του Ελληνικού Πολιτισμού». Το κέντρο, το οποίο θα στεγαστεί στο Κολλέγιο του UCLA, θα στηριχτεί στα ικανά τμήματα του πανεπιστημίου στις ελληνικές σπουδές και θα υποστηρίξει την έρευνα σε διάφορους κλάδους, από την αρχαιολογία και την κλασική μέχρι τις γλώσσες και τις ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες.

Η δωρεά θα περιλαμβάνει χρηματοδότηση για τη φιλοξενία καθηγητών και μεταπτυχιακών φοιτητών από τις ΗΠΑ, την Ελλάδα και άλλες χώρες. Όσοι σπουδάζουν στο Κέντρο θα μπορούν να επωφεληθούν από τις εκτεταμένες συλλογές των βιβλιοθηκών του UCLA που σχετίζονται με τον αρχαίο, τον βυζαντινό, τον πρώιμο σύγχρονο και τον σύγχρονο Ελληνισμό.
Επιπλέον της διδακτικής και ερευνητικής του αποστολής, το Κέντρο έχει σχεδιαστεί με σκοπό να καθιερωθεί ως ένας ζωντανός πολιτιστικός κόμβος για την ευρεία ελληνική κοινότητα του Λος Άντζελες. Περίπου 150.000 Αμερικανοί ελληνικής καταγωγής ζουν στην Καλιφόρνια –περισσότεροι από ότι σε κάθε άλλη πολιτεία, πέραν της Νέας Υόρκης.

Το Κέντρο θα συνεργάζεται με οργανισμούς, εκκλησίες και ακαδημαϊκά ιδρύματα σε όλη τη Νότια Καλιφόρνια, προκειμένου να παρουσιάζει κοινοτικά προγράμματα και να προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου για την ιστορική, αλλά και διαχρονική συνεισφορά της Ελλάδας στον σύγχρονο πολιτισμό.

Τι λέει το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το UCLA
«Στα εικοσιένα χρόνια του κοινωφελούς του έργου, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει υποστηρίξει σημαντικές πρωτοβουλίες για την προώθηση των Ελληνικών Σπουδών. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με το UCLA για τη δημιουργία ενός σύγχρονου πνευματικού και πολιτιστικού κέντρου προς όφελος τόσο των φοιτητών του UCLA όσο και της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ», δήλωσε ο Στέλιος Βασιλάκης, Γενικός Διευθυντής Προγραμμάτων & Στρατηγικής του ΙΣΝ. «Με τη συνύπαρξη διαφορετικών ακαδημαϊκών τμημάτων σε έναν ενιαίο χώρο, το Κέντρο του ΙΣΝ για τη Μελέτη του Ελληνικού Πολιτισμού θα προάγει τη διεπιστημονική αλληλεπίδραση, δημιουργώντας έναν κόμβο για τους φοιτητές, την τοπική κοινωνία, καθώς και την ακαδημαϊκή κοινότητα.»

«Είμαστε ευγνώμονες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που μας βοήθησε να δημιουργήσουμε ένα μόνιμο κέντρο για την έρευνα και τη διδασκαλία, τόσο της αρχαίας όσο και της σύγχρονης Ελλάδας και των Ελλήνων», δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου UCLA, Gene Block. «Οι Έλληνες έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιστορία του πλανήτη, και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα ιδανικά και τα επιτεύγματά τους έχουν πυροδοτήσει την έρευνα και τη διδασκαλία, και έχουν προωθήσει την κατανόησή μας για την ανθρωπότητα. Όλες αυτές οι αξίες αντικατοπτρίζονται στις δεσμεύσεις του UCLA ως δημόσιου ιδρύματος».

«Χάρη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είμαστε πλέον σε θέση να συμβάλλουμε ακόμα περισσότερο στον τομέα των ελληνικών σπουδών και να συνδεθούμε με άλλα πολιτιστικά ιδρύματα και πανεπιστήμια, προκειμένου να αναδείξουμε την πλούσια κληρονομιά του ελληνικού πολιτισμού», δήλωσε ο David Schaberg, ο Κοσμήτορας του τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών του UCLA.

Διαβάστε περισσότερα: http://newsroom.ucla.edu/releases/ucla-receives-5-million-to-establish-center-for-the-study-of-hellenic-culture-2644884#.Wd-r9xjRkBk.facebook 

Ιανουάριος 2021 > <
Π 1 Σ 2 Κ 3 Δ 4 Τ 5 Τ 6 Π 7 Π 8 Σ 9 Κ 10 Δ 11 Τ 12 Τ 13 Π 14 Π 15 Σ 16 Κ 17 Δ 18 Τ 19 Τ 20 Π 21 Π 22 Σ 23 Κ 24 Δ 25 Τ 26 Τ 27 Π 28 Π 29 Σ 30 Κ 31
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK