Menu

Το Hellenic Initiative και η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα υποστηρίζουν τη συμμετοχή ελπιδοφόρων ελληνικών startups στο φεστιβάλ τεχνολογίας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας SXSW, μέσω κοινής επιχορήγησης ύψους 50.000 δολαρίων.

9 Μαρτίου 2018

Το Hellenic Initiative (THI) υποστηρίζει για πέμπτη συνεχή χρονιά το "Ελληνικό Περίπτερο" στο SXSW® International. Κατά τη διάρκεια του φετινού φεστιβάλ SXSW, από τις 9 έως τις 18 Μαρτίου, στο περίπτερο θα φιλοξενηθούν 9 υποσχόμενες ελληνικές επιχειρήσεις. Οι νεοσύστατες εταιρείες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε διεθνή σκηνή, σε μία από τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές και επιχειρηματικές εκδηλώσεις στον κόσμο. Τα προηγούμενα χρόνια του φεστιβάλ, εταιρείες όπως το Twitter και το Periscope εισήχθησαν στην επενδυτική κοινότητα, που έγιναν γίγαντες της παγκόσμιας βιομηχανίας τεχνολογίας.

Για ακόμη ένα χρόνο, μέσω μιας κοινά χρηματοδοτούμενης επιχορήγησης ύψους 50.000 δολαρίων με την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, η THI υποστηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις στο SXSW, επαναβεβαιώνοντας την πεποίθησή της ότι η επιχειρηματικότητα αποτελεί βασικό στοιχείο για την οικοδόμηση μιας νέας γενιάς δημιουργικών και καινοτόμων επιχειρηματικών έργων που μπορούν να συμβάλουν στη μελλοντική ευημερία της Ελλάδας. Μέσω της συμμετοχής τους σε ένα από τα πιο αποκλειστικά και αξιόλογα συνέδρια επιχειρηματικότητας στον κόσμο, οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να εμπνευστούν και να αναπτυχθούν.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων προηγούμενων ετών, μέσω της πολύτιμης υποστήριξης της THI σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ, περισσότερες από 90 ελληνικές επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο SXSW®. Παρόλο που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά μοντέλα και τις ιδέες τους σε μια διεθνή σκηνή που περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές στον κόσμο, που εκπροσωπούν πάνω από 100 χώρες. Επιπλέον, εκτέθηκαν σε 35.000 ειδικούς και επιχειρηματίες με σημαντική παγκόσμια παρουσία. Φέτος, οι συμμετέχοντες θα συμμετάσχουν επίσης σε διαγωνισμό pitching, ενισχύοντας περαιτέρω τις δεξιότητές τους για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους.

Με την υποστήριξη της THI και της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα των ελληνικών νεοσύστατων επιχειρήσεων αναγνωρίστηκε και υποστηρίχθηκε από την επενδυτική κοινότητα. Ενδεικτικά, η ηλεκτρονική εκπαιδευτική και εκπαιδευτική εταιρεία Schoox κατάφερε να αυξήσει συνολικά τα 6,5 εκατομμύρια δολάρια, ενισχύοντας περαιτέρω και διευρύνοντας τις δραστηριότητές της, απασχολώντας σήμερα περισσότερους από 40-45 εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, η Gridmates, μια πλατφόρμα δωρεάς ενέργειας, έλαβε το βραβείο # 2 το 2015, για το Αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας στις νεωτεριστικές επιχειρήσεις με καθαρές τεχνολογίες στις ΗΠΑ, και έλαβε το βραβείο των $ 105.000. Φέτος, η Ingredio, μια πολύτιμη πλατφόρμα που προσφέρει τον προσδιορισμό της τοξικότητας των συστατικών στα τρόφιμα και στα καλλυντικά, θα έχει την ευκαιρία να εντυπωσιάσει την επενδυτική κοινότητα και να αντλήσει κεφάλαια για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της.

Ο Michael Printzos, Διευθυντής Προγράμματος της THI, δήλωσε: "Από την ίδρυσή της, η THI έχει προσπαθήσει πάντα να στηρίξει καινοτόμες ιδέες και φιλόδοξα επιχειρηματικά εγχειρήματα που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Η επίδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας σε ένα στάδιο ιδιαίτερα αξιόλογων επαγγελματιών, όπως το SXSW, καθώς και το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις ελληνικές νεοσύστατες επιχειρήσεις αναζωογονεί πραγματικά. Επαναβεβαιώνει την πεποίθηση της THI ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες και ότι τα καινοτόμα επιχειρηματικά έργα μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στη μελλοντική ευημερία της Ελλάδας ».

Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, δήλωσε: "Η ανθεκτικότητα και η δύναμη του ελληνικού τομέα εκκίνησης είναι μία από τις ανείπωτες ιστορίες επιτυχίας της Ελλάδας και θα είναι το κλειδί για την οικονομική ανάκαμψη. Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε νέους Έλληνες επιχειρηματίες και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για να τους συνδέσουμε με τους ομολόγους τους από τον ζωντανό τομέα εκκίνησης της Αμερικής. Η καινοτομία θα είναι το θέμα του Αμερικανικού Περίπτερο στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης φέτος, όπου η Αμερική θα είναι η τιμημένη χώρα. Ελπίζω να δω μερικούς από αυτούς τους αποφοίτους του SXSW και τους συμμετέχοντες εκεί, δείχνοντας τι απέκτησαν από αυτή τη σημαντική εμπειρία.

Ιανουάριος 2021 > <
Π 1 Σ 2 Κ 3 Δ 4 Τ 5 Τ 6 Π 7 Π 8 Σ 9 Κ 10 Δ 11 Τ 12 Τ 13 Π 14 Π 15 Σ 16 Κ 17 Δ 18 Τ 19 Τ 20 Π 21 Π 22 Σ 23 Κ 24 Δ 25 Τ 26 Τ 27 Π 28 Π 29 Σ 30 Κ 31
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK