Menu

Ετήσια έκθεση αξιολογεί Προστασία δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας

9 Μαίου 2014

Το Γραφείο του Εκπροσώπου Εμπορίου των ΗΠΑ ( USTR ) κυκλοφόρησε την ετήσια ειδική έκθεση στις 30 Απριλίου για την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα της προστασίας των εμπορικών εταίρων των ΗΠΑ για την προστασία των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας (ΔΔΙ).

Σημαντικά στοιχεία της Ειδικής Έκθεσης 301 περιλαμβάνουν:

• Αυξανόμενη ανησυχία για το περιβάλλον για την προστασία και επιβολή των ΔΔΙ στην Ινδία και άλλες αγορές.

• Συνεχιζόμενες, σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την προστασία και την επιβολή των εμπορικών μυστικών στην Κίνα και τις αναδυόμενες ανησυχίες σε άλλες αγορές.

• Απομάκρυνση της Ιταλίας και των Φιλιππίνων από το Watch List, σε αναγνώριση των επιτευγμάτων όσον αφορά τα δικαιώματα τους, όσο και ως ένδειξη της στήριξης για τη δέσμευσή τους για συνεχή πρόοδο.

• Ανησυχίες για χορήγηση αδειών μουσικής και καλωδιακή μετάδοση σε όλη την Καραϊβική που επηρεάζουν δυσμενώς τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των δημιουργών του αρχικού προγραμματισμού συνδρομητικής τηλεόρασης, στιχουργούς και άλλους ανεξάρτητους καλλιτέχνες.

• Σχέδια για τη διεξαγωγή out- of-cycle σχολίων για την προώθηση της συμμετοχής και της προόδου για προκλήσεις στα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας που προσδιορίστηκαν στο φετινό έλεγχο της Ινδίας, του Κουβέιτ, της Παραγουάη και της Ισπανίας.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια οικονομία της καινοτομίας. Είμαστε ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης", δήλωσε ο Michael Froman του USTR σε ένα δελτίο τύπου της 30ης Απριλίου. «Έχουμε δημιουργήσει μερικές από τις πιο δημιουργικές, εφευρετικές και λειτουργικές επιχειρήσεις στον κόσμο, συμβάλλοντας σημαντικά στην πρόοδο για την παγκόσμια υγεία, την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας και την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία των δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο."

Σημειώνοντας ότι η απελευθέρωση της Ειδικής Έκθεσης 301 σηματοδοτεί 25 χρόνια από όταν το USTR δημοσίευσε το πρώτο Ειδική ενημερωτικό δελτίο 301, ο Froman δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν "καταφέρει δραματικές αλλαγές στο διεθνές τοπίο πνευματικής ιδιοκτησίας", από την εποχή εκείνη.

Ετήσια σύνοψη της Προστασίας ΔΔΙ σε όλο τον κόσμο

Η Ειδική Έκθεση 301 είναι μια ετήσια ανασκόπηση της παγκόσμιας κατάσταση της προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και επιβολής. Το USTR διεξάγει αυτή την κριτική σύμφωνα με το άρθρο 182 του εμπορικού νόμου του 1974 , όπως τροποποιήθηκε από την πράξη Omnibus Εμπορίου και Ανταγωνιστικότητας του 1988 και τις συμφωνίες του Γύρου της Ουρουγουάης Act.

Δέκα χώρες - Αλγερία , Αργεντινή, τη Χιλή , την Κίνα , την Ινδία , την Ινδονησία , το Πακιστάν , τη Ρωσία , την Ταϊλάνδη και τη Βενεζουέλα - είναι στην προτεραιότητα Watch List. Οι χώρες αυτές θα υπόκεινται σε ιδιαίτερα έντονη διμερή συνεργασία κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, σύμφωνα με το USTR.

Είκοσι - επτά εμπορικοί εταίροι είναι στον κατάλογο παρακολούθησης, πράγμα που σημαίνει ότι αξίζουν, επίσης, διμερή προσοχή για την αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Περιλαμβάνουν Μπαρμπάντος, Λευκορωσία, Βολιβία, Βραζιλία, Βουλγαρία, Καναδάς, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Δομινικανή Δημοκρατία, Ισημερινός, Αίγυπτος, Φινλανδία, Ελλάδα, Γουατεμάλα, τη Τζαμάικα, το Κουβέιτ, το Λίβανο, το Μεξικό, την Παραγουάη, το Περού, τη Ρουμανία, το Τατζικιστάν, το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Τουρκία, Τουρκμενιστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Βιετνάμ.

Το πλήρες κείμενο της Ειδικής Έκθεσης 301 είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα USTR.

Φεβρουάριος 2021 > <
Δ 1 Τ 2 Τ 3 Π 4 Π 5 Σ 6 Κ 7 Δ 8 Τ 9 Τ 10 Π 11 Π 12 Σ 13 Κ 14 Δ 15 Τ 16 Τ 17 Π 18 Π 19 Σ 20 Κ 21 Δ 22 Τ 23 Τ 24 Π 25 Π 26 Σ 27 Κ 28
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK