Menu

Σπουδές στο εξωτερικό: Η πορεία από τα κοιμήσικα Προάστια στην παγκόσμια σκηνή

23 Μαίου 2014

Της Roberta Jacobson

Το άρθρο της Roberta Jacobson, βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα δυτικού ημισφαιρίου, δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις 14 Μαΐου.

Ένας προικισμένος φοιτητής από τη Βραζιλία βλέπει το όνειρό του που σπούδαζε πολιτικός μηχανικός σε ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών να γίνεται πραγματικότητα. Μια πολλά υποσχόμενη μαθήτρια γυμνασίου από την Παραγουάη εγκαταλείπει σχεδόν το στόχο της εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας, για να λάβει την ευκαιρία να κερδίσει δύο βαθμούς στο πανεπιστήμιο του Κάνσας. Μια μαθηματική διάνοια από τη Χιλή πηγαίνει στην Καλιφόρνια για να κερδίσει ένα Ph.D. στον τομέα της αεροναυτικής και τελικά γίνεται ένας καθηγητής σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στην Ουάσιγκτον, DC και μια νεαρή γυναίκα από τα προάστια του New Jersey βρίσκει το πάθος της για την ιστορία και την πολιτική, από τα καφενεία και τα μουσεία της Αργεντινής να ζωντανεύει και τελικά να αφιερώνει την καριέρα της στη διπλωματία στο Δυτικό Ημισφαίριο.

Τι έχουν από κοινού όλες αυτές οι ιστορίες; Αποδεικνύουν τη μετασχηματιστική επίδραση των ανταλλαγών σπουδαστών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των γειτόνων μας στο δυτικό ημισφαίριο, οι οποίες έχουν λάβει δεκάδες χιλιάδες άτομα και το σύνολο των χωρών μας όλα αυτά τα χρόνια. Αυτές οι ακαδημαϊκές ανταλλαγές διευρύνουν τους ορίζοντές και αλλάζουν ζωές (και το γνωρίζω καλά - το κορίτσι από το Jersey στην Αργεντινή ήμουν εγώ). Αλλά υπάρχουν ακόμη πάρα πολλά εμπόδια - οικονομικά, κοινωνικά, και πολιτικά - που κρατούν τους νέους από το να αποκτήσουν την προοπτική και τη γνώση ότι μια μελέτη στο εξωτερικό μπορεί να προσφέρει.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πρωτοβουλία 100,000 Strong in the Americas initiative, του Πρόεδρου Ομπάμα, η οποία έχει ως στόχο να αυξήσει σημαντικά τις ευκαιρίες για την ανταλλαγή φοιτητών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των χωρών της αμερικανικής ηπείρου, αποτελεί προτεραιότητα. Κατά την επίσκεψη της Χιλής το Μάρτιο του 2011, ο Πρόεδρος Ομπάμα έδωσε μια σημαντική πολιτική ομιλία στην οποία ανακοίνωσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεργαστούν με τους εταίρους στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του ιδιωτικού τομέα, για να αυξηθεί ο αριθμός των φοιτητών που σπουδάζουν στο δυτικό ημισφαίριο σε 100.000 και τον αριθμό φοιτητών από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβικής φοιτητές που σπουδάζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με 100.000."

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο στόχο. Κατά τη στιγμή της ανακοίνωσης, λιγότεροι από 40.000 φοιτητές των ΗΠΑ σπούδαζαν στην περιοχή και 64.000 φοιτητές από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική συμμετείχαν σε αμερικανικά πανεπιστήμια. Για να επιτευχθεί το όραμα του Προέδρου, έχουμε συνεργαστεί με ειδικούς της εκπαίδευσης, ιδρύματα και κορυφαίες εταιρείες για την οικοδόμηση σχέσεων μεταξύ των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα επιτρέψει περισσότερους φοιτητές να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την πρωτοβουλία αυτή, πανεπιστήμια στη Βραζιλία, τη Χιλή, την Κολομβία, το Εκουαδόρ, το Μεξικό, τον Παναμά, το Περού, συνεργάζονται με αμερικανικά σχολειά, συμπεριλαμβανομένου του Northampton Community College, του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, το University of North Texas, και το Πανεπιστήμιο του Rhode Island, για να ανταλλάζουν περισσότερους φοιτητές.

Ορισμένες πολιτείες ήδη πιέζουν για τα προγράμματα εκπαιδευτικών ανταλλαγών. Η Καλιφόρνια στέλνει περισσότερους αμερικανούς σπουδαστές να σπουδάσουν στο εξωτερικό από οποιοδήποτε άλλη πολιτεία, συγκεκριμένα μέσω του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας , η οποία είναι μεταξύ των 10 κορυφαίων ιδρυμάτων στις ΗΠΑ με αποστολές φοιτητών στο εξωτερικό. Το ίδιο ισχύει και για τη φιλοξενία ξένων φοιτητών. Το USC φιλοξενεί περισσότερους διεθνείς φοιτητές από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες στο σύνολό τους παραμείνουν ανταγωνιστικές στον 21ο αιώνα, και πρέπει όλοι μας να παραδειγματιστούμε από το μοντέλο τους και να προετοιμάσουμε τους νέους ηγέτες του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού.

Η υπόσχεση της Αμερικής στηρίζεται σήμερα στην πραγματοποίηση επενδύσεων για τις δεξιότητες που θα χρειαστεί αύριο. Χρειαζόμαστε ερευνητές, οι οποίοι θα είναι σε θέση να συνεργάζονται με τους συναδέλφους πέρα από τα σύνορα, χρειαζόμαστε ηγέτες που μπορούν να αναπτύξουν πολιτικές κοινωνικής ένταξης, και χρειαζόμαστε επιχειρηματίες που είναι σε θέση να βρουν νέες αγορές. Όλες αυτές οι ανάγκες μπορούν να καλυφθούν μέσα από τη μελέτη στο εξωτερικό. Χρειαζόμαστε μια γενιά που μπορεί να οικοδομήσει πολύτιμες συνδέσεις. Αυτά βρίσκονται μόνο μέσα από τοπική έκθεση, εκπαίδευση και εμπειρία. Η σημερινή οικονομία απαιτεί οι μαθητές να έχουν κάτι περισσότερο από ένα βαθμό μετά την αποφοίτησή τους από το κολέγιο, αλλά και τις πολιτιστικές και γλωσσικές δεξιότητες για να είναι αποτελεσματικοί. Και καθώς οι Αμερικανοί χαρακτηρίζονται όλο και περισσότερο από σταθερές δημοκρατίες και ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, οι εταιρείες αναζητούν να προσλάβουν παγκόσμιους μαθητές οι οποίοι μπορούν να επωφεληθούν από τις νέες οικονομικές δυνατότητες.

Για να επιτύχει, η πρωτοβουλία θα πρέπει να είναι μια κοινή προσπάθεια μεταξύ των κυβερνήσεων, του ιδιωτικού τομέα και της ακαδημαϊκής κοινότητας . Ήδη εξερευνούμε τρόπους για την επέκταση των εκπαιδευτικών ευκαιριών για τους μαθητές και να κάνουμε τις σπουδές στο εξωτερικό πιο προσιτές για φοιτητές χαμηλού εισοδήματος. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το πρόγραμμα σπουδών είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να επιτρέπει στους μαθητές να ενσωματωθούν οι διεθνείς συνιστώσες στις σπουδές τους, είτε είναι μέσω εργασίες πεδίου, λαμβάνοντας μαθήματα, ή με πρακτική άσκηση. Και τέλος, θα πρέπει να συνεργαστούμε με τον ιδιωτικό τομέα για να επενδύσουμε στις δεξιότητες και τις ικανότητες που απαιτούνται από το μελλοντικό εργατικό δυναμικό.

Το Δυτικό Ημισφαίριο είναι μια περιοχή της εκθετικής αύξησης και ευκαιρίας. Μπορούμε να το κάνουμε στην πιο ανταγωνιστική περιοχή στον κόσμο, με την ανάπτυξη μιας γενιάς που είναι σε θέση να φτάσει πέρα από τα σύνορα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να βρει ευκαιρίες. Μόνο με τη μελέτη, τη μάθηση και τη συνεργασία μπορούμε να επωφεληθούμε από τις αυξανόμενες ευκαιρίες στο ημισφαίριο μας και να ευημερήσουμε.

promise of the Americas rests on making investments today in the skills we will need tomorrow. We need researchers who will be able to collaborate with colleagues across borders, we need leaders who can develop inclusive policies, and we need entrepreneurs that are able to find new markets. All of these requirements can be met through study abroad. We need a generation that is not only able to virtually connect, but can build valuable connections. These are found only through local exposure, education, and experience. Today's economy demands students have more than just a degree when they graduate from college, but also the cultural and language skills to be effective. And as the Americas become increasingly characterized by stable democracies and strong economic growth, companies are seeking to hire global learners who can take advantage of the new economic possibilities.

To succeed, 100,000 Strong in the Americas must be a joint effort among governments, the private sector, and the academic community. We are already finding ways to expand educational opportunities for students and make study abroad more accessible for working or low-income students. We must ensure that curricula are flexible enough to allow students to incorporate international components into their studies, whether it's through conducting field work, taking classes, or interning. And finally, we must work with the private sector to invest in the skills and abilities needed by tomorrow's workforce.

The Western Hemisphere is a region of exponential growth and opportunity. We can make it into the most competitive region in the world, by developing a generation that is able to reach across borders to address challenges and find opportunities. Only by studying, learning and working together can we take advantage of the growing opportunities in our hemisphere and prosper together.

 

Απρίλιος 2021 > <
Π 1 Π 2 Σ 3 Κ 4 Δ 5 Τ 6 Τ 7 Π 8 Π 9 Σ 10 Κ 11 Δ 12 Τ 13 Τ 14 Π 15 Π 16 Σ 17 Κ 18 Δ 19 Τ 20 Τ 21 Π 22 Π 23 Σ 24 Κ 25 Δ 26 Τ 27 Τ 28 Π 29 Π 30
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK