Menu

Η Έκθεση Εμπορίας αποτελεί «Κάλεσμα για Δράση» για τον τερματισμό της σύγχρονης δουλείας

11 Ιουλίου 2014

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κυκλοφόρησε το έκθεση του 2014 για την εμπορία ανθρώπων, έρευνα ενός έτους στη σύγχρονη σεξουαλική δουλεία και την καταναγκαστική εργασία σε όλο τον κόσμο. Εξετάζοντας μαζί με το πώς οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν την κρίση, η έκθεση παρουσιάζει συναρπαστικά παραδείγματα για το πώς η εμπορία ανθρώπων επηρεάζει τις ζωές των απλών ατόμων.

Μιλώντας στην Ουάσιγκτον στις 20 Ιουνίου ο Υπουργός Τζον Κέρι δήλωσε ότι η έκθεση αποτελεί μια πρόσκληση για δράση για τις κυβερνήσεις και τους πολίτες να "αποκαλύψουν τις σύγχρονες μορφές δουλείας και να την καταστήσουν υπόλογη, να αναγνωρίσουν τα θύματα και να φέρουν τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης."

Με συντηρητικές εκτιμήσεις, τουλάχιστον 20 εκατομμύρια άνθρωποι είναι θύματα της εμπορίας ανθρώπων. Κάποιοι είναι αναγκασμένοι να εργάζονται ως σκλάβοι του σεξ, οικιακοί βοηθοί, στους δρόμους, και σε αλιευτικά σκάφη, γεωργικές εκμεταλλεύσεις και άλλους χώρους.

"Εάν οι κραυγές εκείνων που είναι υποδουλωμένοι σε όλο τον κόσμο σήμερα, ήταν ένας σεισμός, τότε οι δονήσεις θα γίνονταν αισθητές σε κάθε έθνος, σε κάθε ήπειρο, ταυτόχρονα,", δήλωσε ο Κέρι.

Όλες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, «πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρότερα και να κάνουμε περισσότερα" για αυτό αυτό που περιέγραψε ως ίσως η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την βασική ελευθερία.

Η ευθύνη έγκειται όχι μόνο με τις κυβερνήσεις, αλλά και με τους απλούς πολίτες, ως καταναλωτές για να εξασφαλιστεί ότι τα προϊόντα που αγοράζουν δεν προέρχονται από την καταναγκαστική εργασία. Η εμπορία ανθρώπων είναι επίσης διασυνδεδεμένη με εγκληματική δραστηριότητα, όπως τα ναρκωτικά και το λαθρεμπόριο όπλων, και η ανεξέλεγκτη υποβάθμιση του περιβάλλοντος, όπως η παράνομη εξόρυξη και την υλοτομία, είπε ο Υπουργός.

Η σύγχρονη δουλεία επηρεάζει "πραγματικούς ανθρώπους ... των οποίων οι ζωές έχουν εγκαταλειφθεί στα πιο διεφθαρμένα ένστικτα», δήλωσε ο Κέρι.

Καμία χώρα δεν είναι να κάνει τέλεια δουλειά

Μιλώντας σε δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη στις 20 Ιουνίου, ο Πρέσβης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για θέματα Παρακολούθησης και Καταπολέμησης της Εμπορίας Ανθρώπων, Luis CdeBaca είπε ότι η έκθεση κατατάσσει 188 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, σε ένα κλιμακωτό σύστημα, και ότι η έκθεση δείχνει ότι "καμία χώρα δεν έχει κάνει τέλεια δουλειά "για να τερματίσει την εμπορία ανθρώπων.

Στην κατάταξη των χωρών, "ψάχνουμε τι κάνουν οι χώρες για όλους τους πληθυσμούς που είναι θύματα από την εμπορία: Πώς θα τους βοηθήσουν; Προχωρούν σε δίωξη των δραστών και σε προσαγωγή τους στη δικαιοσύνη; Εργάζονται για την πρόληψη; Και όταν λέω «αυτοί», εννοώ όλες τις κυβερνήσεις που εξετάζουμε », είπε.

"Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό, γιατί βλέπουμε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο - είτε πρόκειται για τη γεωργία ή αν είναι στον τομέα της εξόρυξης, είτε είναι στον τομέα της μεταποίησης, είτε είναι στη βιομηχανία του σεξ, είτε είναι οικιακοί βοηθοί - ότι όταν έχετε αδίστακτα και σκληρά αφεντικά και ευάλωτα άτομα, έχετε μια συνταγή για την εμπορία ανθρώπων", δήλωσε ο CdeBaca.

 

Δεκέμβριος 2020 > <
Τ 1 Τ 2 Π 3 Π 4 Σ 5 Κ 6 Δ 7 Τ 8 Τ 9 Π 10 Π 11 Σ 12 Κ 13 Δ 14 Τ 15 Τ 16 Π 17 Π 18 Σ 19 Κ 20 Δ 21 Τ 22 Τ 23 Π 24 Π 25 Σ 26 Κ 27 Δ 28 Τ 29 Τ 30 Π 31
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK