ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Xτίζοντας
ένα κοινό
μέλλον.
Mαζί.

GR-USA

#makingithappen

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Δημιουργώντας στην Καινοτομία. Μαζί.

“Η καρδιά της Καινοτομίας κρύβεται στην παρατήρηση. Στο να βλέπεις τι συμβαίνει γύρω σου και να καταφέρνεις να βρίσκεις μια καινούργια γωνία για ένα πραγματικό πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να αναζητούμε τρόπους να κάνουμε την μεγάλη επανάσταση, αλλά πώς θα βελτιώσουμε κάτι που ήδη υπάρχει προς μια νέα κατεύθυνση, σκεπτόμενοι κάτι διαφορετικό.”

Ελλάδα – Αμερική. Δεσμός έμπνευσης, για ανθρώπους που αφουγκράζονται τον κόσμο μας, καινοτομούν, και δημιουργούν το αύριο.

“Χρειάζεται ένα οικοσύστημα για να πετύχει μια ιδέα”, αναφέρει ο Αρίστος Δοξιάδης. “Όταν συνδυάζονται εμπειρίες από διαφορετικά περιβάλλοντα, τότε οι λύσεις που προκύπτουν είναι πιο πλούσιες. Μέσα από διεθνείς ομάδες και προσφέροντας στη χώρα μας τις καλές πρακτικές που μαθαίνει κανείς σε περιβάλλοντα όπως η Αμερική, μπορούμε να δημιουργήσουμε καινοτομικά προϊόντα που κατανοούν πολλές διαφορετικές κουλτούρες.”

Δημιουργώντας
στην ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ.
Mαζί.

Αρίστος Δοξιάδης

Επενδυτής Venture Capital,

Big Pi Ventures,

Απόφοιτος Πανεπιστημίου Harvard

Καινοτομία είναι η σπίθα εκείνης της ιδιαίτερης στιγμής που οι άνθρωποι βρίσκουν λύση σε ένα πρόβλημα που ξέραμε ότι υπάρχει, αλλά δεν γνωρίζαμε πως να το αντιμετωπίσουμε.

“Με απόλυτη εμπιστοσύνη στους συνεργάτες και ανοιχτές ομάδες συνεργασίας που συνδυάζουν ανθρώπους με εμπειρία από μεγάλες επιχειρήσεις και μικρότερες καινοτομικές, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις έτοιμες λύσεις που προσφέρουν περιορισμένα αποτελέσματα και να δημιουργήσουμε ιδέες στις οποίες αξίζει να επενδύσουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να αξιοποιήσουμε το μυαλό μας, την επιμονή και την εφευρετικότητά μας, για να μάθουμε από τον τρόπο που πρωτοπορούν οι άλλοι, ώστε να μπορέσουμε να το κάνουμε κι εμείς.”

Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι Επενδυτής Venture Capital, εταίρος στα κεφάλαια επενδύσεων τεχνολογίας Openfund και Big Pi Ventures και απόφοιτος του Πανεπιστημίου Harvard.