ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ανοίγουμε δρόμο στα όνειρα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ανοίγουμε δρόμο στο Κοινωνικό Επιχειρείν. Μαζί.

“Μόνο μέσα από τη συνεργασία μπορείς να βγεις δυνατότερος από τις δυσκολίες, να βρεις πιθανές λύσεις, να κάνεις το επόμενο βήμα.”

Ιστορίες του σήμερα που μας γεμίζουν αισιοδοξία. Και το μέλλον, ένας λευκός καμβάς που περιμένει να γραφτεί. Σε κάθε επόμενο βήμα, μαζί. Ελλάδα – Αμερική.

“H Αμερική μού έμαθε πώς είναι να προσπαθείς για να κάνεις τη ζωή σου όχι καλή, αλλά  καλύτερη. Πώς να επιλέγεις και να αξιοποιείς εργαλεία, να μαθαίνεις από τα λάθη και τις επιτυχίες σου. Πώς να κοιτάς λίγο παραπέρα.”, επισημαίνει η Σόφη Λάμπρου.

“Έχουμε πολλά κοινά με τους Αμερικανούς: είναι ανοιχτοί και φιλόξενοι όπως εμείς – και σκληροί επιχειρηματίες: εκείνοι, επειδή πρέπει να ξεχωρίσουν ανάμεσα στα τόσα λαμπρά μυαλά που έχει αυτή την τεράστια χώρα. Κι εμείς, επειδή οι δυσκολίες είναι τέτοιες, που για να τις ξεπεράσουμε πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι στον στόχο”, προσθέτει.

“Αν θέλουμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η ιδέα του Impact Hub γεννήθηκε το 2008. μέσα από την επιθυμία να φέρουμε μια αλλαγή, συστημική και συστηματική, μέσα από τη συνεργασία και τη συνεργατικότητα. Γι’ αυτό και ο ρόλος μας στο Impact Hub είναι να φέρνουμε επί μέρους μέρη σε συνεργασία – να φέρνουμε δηλαδή ανθρώπους σε επαφή με άλλους ανθρώπους που βλέπουμε ότι μπορούν να δουλέψουν μαζί, να κάνουν συνεργασίες, να μάθει ο ένας από τον άλλον”.

“Στη δουλειά μας, η αποτυχία είναι μέσα στο παιχνίδι. Έχει πάντα κάτι να σου μάθει, κυρίως επειδή σε σπρώχνει στο να επαναξιολογήσεις τους στόχους σου, τα θέλω σου, τις δυνατότητές σου. Κι αυτό είναι πολύτιμο. Μια ομάδα, όμως για να πετύχει, χρειάζεται συνεργασία, κι αυτό σημαίνει να κοιτάει προς την ίδια κατεύθυνση, να έχει ένα ίδιο όραμα, να έχει ίδιο πλαίσιο αξιών και ηθικής. Να είναι μία δύναμη που πάει μαζί και προχωράει μαζί. Εάν αυτό δεν υπάρχει, τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει.”

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΣΟΦΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

Η Σόφη Λάμπρου είναι Συνιδρύτρια & Γενική Διευθύντρια Impact Hub Athens. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο IVLP Alumni «Social Innovation & Change».

Μόνο όταν οι άνθρωποι έρχονται μαζί και δουλεύουν για τον ίδιο σκοπό μπορούν να τον πετύχουν. Και σε αυτό η εμπιστοσύνη είναι η πολυτιμότερη αρχή.

“Η Ελλάδα είναι το σπίτι μας. Εγώ έχω αυτό το μεράκι, θέλω να βοηθάω στο να γίνει το σπίτι μας καλύτερο. Γι’ αυτό γύρισα πίσω.“

“Το να επιστρέφουν άνθρωποι στην Ελλάδα από μια χώρα όπως η Αμερική σημαίνει αυτόματα μεταφορά τεχνογνωσίας, κι ενός διαφορετικού τρόπου σκέψης που ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα και τη συνεργασία. Και αυτά είναι πράγματα μέσα από τα οποία μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι.”

“Είναι σημαντικό να βοηθάμε αυτή τη χώρα, να δίνουμε ευκαιρίες στους ανθρώπους της, να είμαστε πρέσβεις των αξιών, της κουλτούρας και της ιστορίας της. Κι αυτό πλέον, με την αμεσότητα που προσφέρει η τεχνολογία, μπορούμε να το κάνουμε από παντού.“