ΝΕΟΦΥΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ανοίγουμε δρόμο στα όνειρα

ΝΕΟΦΥΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ανοίγουμε δρόμο στη Νεοφυή Επιχειρηματικότητα. Μαζί.

“Η συνεργασία είναι o σπουδαιότερος παράγοντας για την επιτυχία. Μία ιδέα από μόνη της, όσο καλή κι αν είναι, συνήθως δεν οδηγεί πουθενά.”

Ιστορίες του σήμερα που μας γεμίζουν αισιοδοξία. Και το μέλλον, ένας λευκός καμβάς που περιμένει να γραφτεί. Σε κάθε επόμενο βήμα, μαζί. Ελλάδα – Αμερική.

“Το σπουδαιότερο μάθημα που πήρα από τη σχέση μου με την Αμερική, είναι το δικαίωμα να πιστεύω λίγο περισσότερο στον εαυτό μου. Όσο ήμουν εκεί είδα ανθρώπους, όχι απαραίτητα πιο έξυπνους ή πιο ικανούς από εμένα, να πετυχαίνουν μεγάλα πράγματα. Αυτό με έκανε να πιστεύω ότι μπορώ να τα κάνω κι εγώ”, αναφέρει ο Αλέξανδρος Τρίμης.

“Η Welcome Pickups γεννήθηκε από μια μετεξέλιξη ενός παλαιότερου προϊόντος, κάτι που στον χώρο μας είναι πολύ σύνηθες Το γιατί γεννήθηκε έχει σχέση με τη δίψα που είχα να φτιάξω κάτι καινούργιο, να ξεκινήσω από το 0 να το στήσω έτσι όπως θέλω, να φέρω τους ανθρώπους με τους οποίους ήθελα να συνεργαστώ και να καλύψω μία ανάγκη που έβλεπα ότι υπάρχει εκεί έξω”, συνεχίζει.

“To ενδεχόμενο να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα και να μπλέξω σε κάτι που τελικά δεν είναι αυτό που ήθελα ήταν από τους μεγαλύτερους μου φόβους. Δεν ισχύει όμως: Ξεκινώντας κάτι εδώ, μπορείς να βρεις τους ανθρώπους να συνεργαστείς και να φτιάξεις ακριβώς αυτό που έχεις στο μυαλό σου.”

ΝΕΟΦΥΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΜΗΣ

Ο Αλέξανδρος Τρίμης είναι Διευθύνων Σύμβουλος & Συνιδρυτής της Welcome Pickups
και Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Stanford

Η Ελλάδα είναι μία φανταστική χώρα, με μια εξαιρετική ποιότητα ζωής. Το να δημιουργήσεις κάτι που έχει παγκόσμια απήχηση όντας εδώ είναι ευλογία και υπάρχουν πλέον όλες οι προϋποθέσεις που μπορούν να το κάνουν να συμβεί.

“Υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις αυτό που ονειρεύεσαι έχοντας την Ελλάδα σαν βάση γιατί, πια, και η πληροφορία είναι άμεσα διαθέσιμη και οι συνεργασίες είναι πολύ εύκολες. Αυτό σου επιτρέπει να δουλέψεις και από απόσταση, από οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο.”

“Και οι δύο λαοί, της Ελλάδας και της Αμερικής, δίνουν πολλή έμφαση στη μόρφωση. Επίσης η ανοιχτότητα είναι ένα στοιχείο που έχουν κοινό: αυτή η αίσθηση ότι μπορείς να μιλήσεις με οποιονδήποτε και να σε βοηθήσει χωρίς απαραίτητα να υπάρχει κάποιο αντάλλαγμα.”

“Ομάδα, χρηματικοί πόροι, προϊόν που θα κάνει τη διαφορά, μέθοδοι προώθησης βάσει του σωστού επιχειρηματικού μοντέλου, και τύχη: αυτά είναι τα στοιχεία που χρειάζεται κανείς στον χώρο της επιχειρηματικότητας. Δεν έρχονται όλα όμως την ίδια στιγμή. Ξεκινάς με λίγα από αυτά, επιμένεις  και στην πορεία συλλέγεις όλα τα υπόλοιπα που θα σε οδηγήσουν στο στόχο.“

“Να ονειρευόμαστε, να βάζουμε στόχους και να τους κοιτάζουμε στα μάτια, και να δουλεύουμε σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό είναι που θα κάνει η διαφορά.”