ΣΧΕΤΙΚΑ

Xτίζοντας
ένα κοινό
μέλλον.
Mαζί.

GR-USA

#makingithappen

ΣΧΕΤΙΚΑ

Έμπνευση, εξέλιξη, πρόοδος. Σύμπραξη, συνεργασία, συλλογικότητα. Είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους χτίζεται κάθε επιτυχημένη προσπάθεια. Βάσει αυτών, σχεδιάστηκε ένα συλλογικό έργο με στόχο να αναδείξει την δύναμη της συνεργασίας και της δημιουργικότητας και να αποτυπώσει τις αξίες που συνδέουν του δύο λαούς, της Ελλάδας – και των Η.Π.Α.

Η συνεργασία δεν γνωρίζει σύνορα

Οι ανάγκες του σήμερα απαιτούν λύσεις που δεν δεσμεύονται από όρια, προσωπικά ή γεωγραφικά. Τομείς κομβικοί, όπως η Εκπαίδευση και η Επιχειρηματικότητα, η Τεχνολογία, οι Τέχνες και ο Πολιτισμός, οι Επιστήμες και η Καινοτομία, οι οποίοι διαμορφώνουν τον κόσμο μας και τον προχωρούν παραπέρα. Χρειάζονται σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ χωρών, συνέργειες και συμπράξεις. Λύσεις που να τους επιτρέπουν να εξελίσσονται ολιστικά και να συνεισφέρουν στην εξέλιξη του κόσμου μας.

Άνθρωποι με διαφορετικές διαδρομές, πιονέροι των επιστημών, ακαδημαϊκοι, φοιτητές και επιχειρηματίες, δημιουργοί που έχουν έρθει σε επαφή με την Αμερική συναντώνται με αφορμή την καινοτόμα ιδέα ενός creative agency. Μια σειρά ανθρώπων που έχουν διαπρέψει στον τομέα που δραστηριοποιούνται.

 • Σωτήρης Σέρμπος
  Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης,
  Fulbright Fellow
 • Ανδρέας Λουτζίδης, Αναστασία Ντράχα, Ιάσονας Χατζηκώστας
  Δημιουργοί της iCry2Talk εφαρμογής,
  Παγκόσμιο βραβείο καινοτομίας Microsoft,
  Φοιτητές Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
 • Χρήστος Καρράς
  Γενικός Διευθυντής, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
 • Κωνσταντίνος Λάσκαρης
  Επικεφαλής Σχεδιασμού Κινητήρων Tesla
 • Δανάη Μπεζαντάκου
  Διευθύνουσα σύμβουλος Navigator Shipping Consultants,
  Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Υποτρόφων Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ,
  Young Global Leader WEF
 • Αρίστος Δοξιάδης
  Επενδυτής Venture Capital, Big Pi Ventures,
  Απόφοιτος Πανεπιστημίου Harvard

 

Είναι εκείνοι που μοιράζονται εμπειρίες και προσωπικές ιστορίες, οι οποίες υπογραμμίζουν τα οφέλη της γόνιμης σχέσης ανάμεσα στις δύο χώρες. Αναδεικνύουν τι κέρδισαν εκείνοι μέσα από την πορεία τους και την σχέση τους με τις ΗΠΑ, τι φέρνουν μαζί τους δημιουργώντας και επενδύοντας στην Ελλάδα. Σε παράλληλο χρόνο, 7 καλλιτέχνες χτίζουν ένα συλλογικό έργο βασιζόμενοι στα βιώματα των 8 πετυχημένων ανθρώπων.

Δημιουργώντας το μέλλον. Μαζί.

Η καμπάνια μας δείχνει έμπρακτα, πως η συνεργασία και η σύμπραξη δύο χωρών μπορεί να αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. Επιβεβαίωση των ιστορικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας – Αμερικής, οι ίδιοι οι άνθρωποι και οι ιστορίες τους μέσα από τις διαδρομές τους. Σιγουριά πως μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Τα εργαλεία υπάρχουν. Το θέμα είναι να συνεργαζόμαστε και να τα αξιοποιούμε.