ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Xτίζοντας
ένα κοινό
μέλλον.
Mαζί.

GR-USA

#makingithappen

ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρωτοπορώντας στις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Μαζί.

“Η Τέχνη έχει τη δύναμη να αλλάξει τον τρόπο σκέψης μας. Πρέπει πάντα να αναζητούμε πράγματα που ταράζουν τα όρια, που μας οδηγούν πιο πέρα, μέσα από πειραματισμούς σε τεχνικές, υλικά και φόρμες. Μόνο έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε το μικρό εκείνο σοκ που θα μας κάνει να σκεφτούμε λίγο διαφορετικά.”

Ελλάδα – Αμερική. Δεσμός έμπνευσης, για ανθρώπους που αφουγκράζονται τον κόσμο μας, καινοτομούν, και δημιουργούν το αύριο.

“Οι καλλιτέχνες σήμερα δεν γνωρίζουν σύνορα. Γι’ αυτό κι εμείς, όταν δημιουργούμε το πρόγραμμα της Στέγης, εργαζόμαστε συλλογικά – συνεργαζόμαστε διαρκώς με φορείς στην Ευρώπη και την Αμερική και δημιουργούμε σχέσεις που διαρκούν, βασιζόμενες στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Με αυτόν τον τρόπο, καλλιτέχνες που πετυχαίνουν σπουδαία πράγματα στο εξωτερικό αποκτούν κίνητρο να επιστρέψουν στη χώρα μας και να είναι δημιουργικοί και εκεί”, αναφέρει ο Χρήστος Καρράς.

Πρωτοπορώντας
στις ΤΕΧΝΕΣ
και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
Μαζί.

Χρήστος Καρράς

Γενικός διευθυντής, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Στην Τέχνη, το έργο δεν είναι ποτέ υπόθεση ενός ανθρώπου. Είναι πάντα μια συλλογικότητα.

“Είναι πολύ σημαντικό ένας καλλιτέχνης να έχει την εμπειρία εργασίας στο εξωτερικό, ειδικά στην Αμερική που οι συνθήκες είναι διαφορετικές σε σχέση με την Ευρώπη. Μέσα από τις συνέργειες που αναπτύσσονται και τα ερεθίσματα που ανταλλάσσονται, μπορούμε να αγγίξουμε την πραγματική όψη του κοινού μας Πολιτισμού. Την συλλογικότητα. Γι’ αυτό λοιπόν, τολμήστε, προσπαθήστε και προσπαθήστε συγκροτημένα!”

Ο Χρήστος Καρράς είναι Γενικός Διευθυντής της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση.