ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Xτίζοντας
ένα κοινό
μέλλον.
Mαζί.

GR-USA

#makingithappen

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Προοδεύοντας στην Τεχνολογία. Μαζί.

“Κάθε μεγάλο εγχείρημα απαιτεί πολύ κόπο. Όταν ξεκινάς κάτι τέτοιο, είναι φυσικό να σκέφτεσαι τοπικά. Όταν όμως έρχεσαι σε επαφή και εκθέτεις τις ιδέες σου σε μεγαλύτερο κοινό, τότε καταλαβαίνεις ότι έχεις πραγματικά τη δύναμη να φέρεις την αλλαγή.”

Ελλάδα – Αμερική. Δεσμός έμπνευσης, για ανθρώπους που αφουγκράζονται τον κόσμο μας, καινοτομούν, και δημιουργούν το αύριο.

“Η Τεχνολογία έχει πλέον παγκόσμιο χαρακτήρα. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να υπάρχει μια διαρκής συζήτηση, μια συνεργασία με φορείς και επιστήμονες όλων των χωρών, για να φτιάξουμε κάτι που μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά μας”, αναφέρουν τα μέλη της ομάδας iCry2Talk, που δημιούργησαν μια εφαρμογή η οποία μεταφράζει το κλάμα των μωρών στους γονείς, μέσω της τεχνολογίας deep learning.”

Προοδεύοντας
στην ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.
Μαζί.

Ανδρέας Λουτζίδης

Αναστασία Ντράχα

Ιάσονας Χατζηκώστας

Δημιουργοί της iCry2talk εφαρμογής,

Παγκόσμιο Βραβείο καινοτομίας Microsoft,
Φοιτητές Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Η εξωστρέφεια είναι βασικός πυλώνας για την επιτυχία ενός project. Για το σε πόσους ανθρώπους μπορεί να φτάσει και να επηρεάσει η ιδέα σου.

“Μέσα από τη συνεργασία χωρών όπως η Ελλάδα και η Αμερική μπορούν να γεννηθούν νέες ερευνητικές ομάδες, νέα projects, περισσότερη έμπνευση για τη δημιουργία ιδεών. Αξιοποιώντας το πάθος μας για δουλειά και έχοντας πλήρη αφοσίωση και σωστή καθοδήγηση σε αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε σαν ομάδα, μπορούμε να κατακτήσουμε την κορυφή. Να δημιουργήσουμε από κοινού κάτι καινοτόμο που έχει πραγματική επίδραση στην ανθρωπότητα.”

Ο Ανδρέας Λουτζίδης, η Αναστασία Ντράχα και ο Ιάσονας Χατζηκώστας είναι οι δημιουργοί της εφαρμογής iCry2Talk που απέσπασε το Παγκόσμιο Βραβείο Καινοτομίας της Microsoft και φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.