Menu

Η 19η Ιουνίου ή Juneteenth, είναι μία επίσημη Αμερικανική αργία για τον εορτασμό του τέλους της δουλείας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την ημερομηνία αυτή, το 1865, η δουλεία έληξε στο Τέξας σχεδόν τρία χρόνια μετά τη διακήρυξη της χειραφέτησης (Emanicipation) του Προέδρου Λίνκολν, που εκδόθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1862.

Το Τέξας, που ήταν μέρος της Συνομοσπονδίας κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου των ΗΠΑ, είχε από καιρό αγνοήσει την προκήρυξη του Λίνκολν. Έτσι ο στρατηγός του στρατού Γκόρντον Γκρέιντζερ και 2.000 ομοσπονδιακά στρατεύματα ταξίδεψαν στο λιμάνι του Γκάλβεστον του Τέξας, για να κάνουν την ανακοίνωση στους κατοίκους του Τέξας.

Το American Film Showcase σε συνεργασία με το Exile Room και τη Σχολή Κινηματογραφικών Τεχνών USC συνεχίζει αύριο τις προβολές του με την πρεμιέρα του "Picture Character", ένα ντοκιμαντέρ για τον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο των emoji.

Για την ενίσχυση της παγκόσμιας εμπειρίας και της εξωστρέφειας το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής - University of West Atticaπροσκαλεί φοιτητές από όλον τον κόσμο για σπουδές στην Αθήνα με ένα νέο βίντεο που επισημαίνει τα οφέλη της διεθνούς εκπαίδευσης.

Οι αιτήσεις για το 11ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας του - YES 2020 άνοιξαν! https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tb7/1/16/1f917.png"); background-size: contain; background-repeat: no-repeat;">?

To Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YES Υouth Entrepreneurship Summer School) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι σχεδιασμένο να προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα βιωματικής μάθησης του πως δουλεύει μία επιχείρηση καθώς και μία γενικότερη εικόνα του επιχειρηματικού κόσμου.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα εδώ: https://yes.aueb.gr/

Κάντε την αίτηση σας εδώ: http://bit.ly/YES_2020!

 

Οι αμερικανοί ερευνητές ενώνουν τις δυνάμεις τους με επιστήμονες σε όλο τον κόσμο για να βρουν λύσεις που θα τερματίσουν την πανδημία COVID-19.

Η συνεργασία κυμαίνεται από πειράματα για την προσαρμογή ενός εμβολίου κατά της ιλαράς για την πρόληψη του COVID-19 έως τις προσπάθειες κατανόησης του τρόπου με τον οποίο τα αντισώματα του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος επιτίθενται στον κοροναϊό.

Η συνεργασία και η διαφάνεια είναι ορόσημα της επιστημονικής έρευνας των ΗΠΑ και είναι απαραίτητα για την επίλυση των μεγάλων προκλήσεων του κόσμου.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για το πώς οι ερευνητικές συνεργασίες των ΗΠΑ καταπολεμούν την πανδημία COVID-19:

Ο Δρ. Χρήστος Κυρατσούς, αντιπρόεδρος και επικεφαλής έρευνας μολυσματικών νόσων και τεχνολογιών φορέων της Regeneron είναι επικεφαλής της έρευνας για το εμβόλιο του κοροναϊού στη Νέα Υόρκη.

Ο 39χρονος επιστήμονας, τον οποίο το περιοδικό Business Insider συμπεριέλαβε στους 30 ανθρώπους παγκοσμίως που αναμένεται να μεταμορφώσουν τον μέλλον των υπηρεσιών υγείας, είναι εκείνος που πριν λίγα χρόνια βρήκε το φάρμακο κατά του Έμπολα, σώζοντας τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων που βρίσκονταν ένα βήμα πριν από τον θάνατο.

Ο Έλληνας ερευνητής από την Κοζάνη, σπούδασε στο Φαρμακευτικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ, το 2004, έκανε το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη και έπειτα πέρασε από το NYU για δύο χρόνια.

Ο Χρήστος Κυρατσούς τιμήθηκε, το 2009, για τις ακαδημαϊκές επιδόσεις του με το βραβείο του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Columbia (2009 Dean’s Award for Excellence in Research) και, το 2011, ξεκίνησε να εργάζεται στην αμερικανική Regeneron, στην οποία παραμένει έως σήμερα.

Πηγή: Ellines.com

Είστε καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας ή επαγγελματίας TESOL; Θέλετε να μάθετε για δωρεάν εργαλεία τεχνολογίας και πώς να τα χρησιμοποιήσετε για εκμάθηση και διδασκαλία γλωσσών; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, εξετάστε το ενδεχόμενο να εγγραφείτε σε αυτό το νέο διαδικτυακό μάθημα: Χρησιμοποιώντας την Εκπαιδευτική Τεχνολογία στην Αίθουσα Αγγλικών 

Αυτή την χρονιά το πρόγραμμα εκμάθησης κώδικα CodeGirls έγινε εικονικά, με την έναρξη των διαδικτυακών μαθημάτων STEM της 15ης Απριλίου! 65 συμμετέχοντες από την Καλαμάτα, την Κοζάνη, τα Τρίκαλα, την Πάτρα, τα Ιωάννινα, την Αλεξανδρούπολη και τη Λαμία συμμετείχαν στις πρώτες διαδικτυακές συνεδρίες που επικεντρώθηκαν στην κωδικοποίηση και στην ψηφιακή τεχνολογία.

Ιούλιος 2020 > <
Τ 1 Π 2 Π 3 Σ 4 Κ 5 Δ 6 Τ 7 Τ 8 Π 9 Π 10 Σ 11 Κ 12 Δ 13 Τ 14 Τ 15 Π 16 Π 17 Σ 18 Κ 19 Δ 20 Τ 21 Τ 22 Π 23 Π 24 Σ 25 Κ 26 Δ 27 Τ 28 Τ 29 Π 30 Π 31
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK