Menu

Η φετινή βραδιά του Super Bowl αποτέλεσε έκπληξη για όλους εκείνους που αγαπούν την ελληνική γλώσσα και το πλούσιο λεξιλόγιό της.

Μια τηλεοπτική διαφήμιση για την New York Life Insurance κατά τη διάρκεια του Super Bowl χαρακτήρισε την διαφορετική έννοια κάθε μιας από τις τέσσερις κύριες λέξεις που περιγράφουν την ιδέα της «αγάπης» στην ελληνική γλώσσα.

Η Αμερική χωρίς αμφιβολία είναι ένας τόπος γεμάτος ιστορίες μεταναστών που κατάφεραν και κατέκτησαν τον κόσμο αντιμετωπίζοντας τα εμπόδια της διαβίωσης.

Η ιστορία της «Mama Jo» μία ακόμα από αυτές τις εμπνευσμένες ιστορίες, στην οποία οι άνθρωποι, οδηγούμενοι από την επιθυμία να προχωρήσουν, καταφέρνουν όχι μόνο να επιτύχουν με σκληρή δουλειά αλλά και να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή αυτοκρατορία.

Η Ιωάννα Δέσπα, η μετανάστρια από την Ελλάδα που ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη της δεκαετίας του 1960, είναι πλέον ανάμεσα στις πιο αναγνωρίσιμες και αγαπημένες μορφές της στη σκηνή του street food της Νέας Υόρκης.

Ο θρυλικός ηθοποιός του Χόλιγουντ Κερκ Ντάγκλας, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα σε ηλικία 103 ετών, υποστήριξε ενεργά τις προσπάθειες βοήθειας των Ηνωμένων Πολιτειών για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια καταστροφικού εμφυλίου πολέμου στα τέλη της δεκαετίας του 1940.

Δύο Αμερικανοί Εμπειρογνώμονες – η κα Karen Popkin, MA, LCAT, MT-BC, Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, συντονιστής του προγράμματος Creative Arts and Movement Therapies και ο Dr. Jennifer Brown Urban, Ph.D., Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Montclair, Τμήμα Ανθρώπινης Ανάπτυξης θα συμμετέχουν στο Φόρουμ PAMEMMAZI του 2020 με θέμα "Προσεγγίσεις ολοκληρωμένης φροντίδας στον καρκίνο: Έρευνα και Στρατηγικές" που στοχεύει να αποδείξει τη σημασία της Παρηγορητικής Αγωγής στο πλαίσιο της ενοποιητικής, ολιστικής φροντίδας, του ρόλου των προγραμμάτων που συμπληρώνει αυτή τη φροντίδα, και τα πορίσματα της έρευνας που υποστηρίζουν αυτήν την προσέγγιση. H ημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, γιατρούς, νοσοκόμους, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, καθώς και σε φοιτητές σε αυτούς τους τομείς και στο ευρύτερο κοινό ».

Ξεκινά σήμερα το 16ο Πανόραμα Οικολογικών ταινιών

Η είσοδος είναι ελεύθερη για μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και ανέργους.


Δείτε το φετινό πρόγραμμα και προωθήστε το σε φίλους και γνωστούς.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το http://www.ellet.gr/node/973

Αν είσαι μαθητής/μαθήτρια ηλικίας 16-18 ετών και κατοικείς στην Πάτρα, το Αγρίνιο, τον Πύργο, τη Ναύπακτο, το Μεσσολόγγι ή στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, μπορείς να κάνεις αίτηση για την υποτροφία τού προγράμματος Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Summer Institute (http://bftf.org/)

Το Corn Studio είναι ένα ελληνικό δημιουργικό γραφείο, το οποίο με αφορμή τo λανσάρισμα του Netflix στην Ελλάδα, επιλέχθηκε να σχεδιάσει έναν μεγάλο αριθμό λογοτύπων των τίτλων ταινιών και σειρών προσαρμοσμένους για τη χώρα μας.

Η ιστορία του ξεκινά το 2012, όταν η Βάσια Καλοζούμη, ο Δήμος Στάθης και ο Ανδρέας Ξενούλης, με κοινά σημεία αναφοράς την αγάπη τους για το design και γενικότερα για την οπτική επικοινωνία, αποφασίζουν να δημιουργήσουν το δικό τους ανεξάρτητο δημιουργικό γραφείο. Η συνεργασία τους με το Netflix τους έβαλε στο κέντρο των εξελίξεων και τους προσφέρει την απαραίτητη ώθηση για νέα projects.

Το Street Dance Festival Battle Of The Best γιορτάζει 15 χρονιά ζωής! Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στο Θέατρο του κέντρου τεχνών του Αμερικανικού Κολεγίου ACS στο Χαλάνδρι.

Φεβρουάριος 2020 > <
Σ 1 Κ 2 Δ 3 Τ 4 Τ 5 Π 6 Π 7 Σ 8 Κ 9 Δ 10 Τ 11 Τ 12 Π 13 Π 14 Σ 15 Κ 16 Δ 17 Τ 18 Τ 19 Π 20 Π 21 Σ 22 Κ 23 Δ 24 Τ 25 Τ 26 Π 27 Π 28 Σ 29
OUR VIDEOS
Gilman Scholars’ Regional Career Summit @Thessaloniki Greece
U.S. Ambassador Pyatt's interview with ERT

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK