Menu

Στις 16 Μαΐου 2019, ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Αγάλματος με τα εγκαίνια του νέου Μουσείου του Αγάλματος της Ελευθερίας, στο νησί Liberty. Το έργο, στο οποίο το ΙΣΝ προσέφερε σημαντική υποστήριξη, έχει ως πρωταρχικό σκοπό να δώσει στους ανθρώπους σήμερα, και σε μελλοντικές γενιές, περισσότερες ευκαιρίες να διαμορφώσουν τη δική τους προσωπική σχέση με το εμβληματικό μνημείο.

Η νέα αποστολή της NASA στο φεγγάρι - η οποία στοχεύει στην τοποθέτηση της πρώτης γυναίκας στην επιφάνεια της σελήνης μέχρι το 2024 - ονομάστηκε Άρτεμις, παίρνοντας το όνομα της από την αρχαία ελληνίδα θεά που ήταν η κόρη του Δία και της Λητούς.

Η Άρτεμις είναι η θεά του φεγγαριού, καθώς είναι και η δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα - μετά την οποία ονομάστηκαν οι πρωτοποριακές αποστολές της σελήνης της NASA στη δεκαετία του 1960 και του 1970.

Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός της indie rock, multi-instrumentalist, βιρτουόζος στο βιολί και εξπέρ στο σφύριγμα, έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έχοντας στις αποσκευές του το νέο του άλμπουμ “My Finest Work Yet” το οποίο κυκλοφορεί από τις 22 Μαρτίου.

Το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας ανακοίνωσε δωρεά 6 εκατομμυρίων δολαρίων για την έναρξη του Προγράμματος Paideia του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για προπτυχιακούς φοιτητές.

Το πρόγραμμα«Paideia»,  θα επαναδιατυπώσει το αρχαίο ελληνικό ιδανικό της «παιδείας» - το οποίο μεταφράζεται σε «εκπαίδευση του συνόλου» και «εκπαιδεύοντας τους πολίτες» - για τον 21ο αιώνα.

Η Δρ. Γεωργία-Βιργινία Πανοπούλου βρίσκεται ανάμεσα στους 24 νέους επιστήμονες που επέλεξε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) για να χορηγήσει υποτροφία στο πλαίσιο του προγράμματος Hubble Fellowship Program (NHFP).

Το πρόγραμμα ενισχύει, έως τρία χρόνια, ερευνητές προκειμένου να διεξάγουν ανεξάρτητη μεταδιδακτορική έρευνα σε θέματα αστρονομίας και αστροφυσικής, στο πεδίο της θεωρίας, της παρατήρησης, του πειραματισμού ή της ανάπτυξης νέων οργάνων.

 

Ο αστροναύτης της NASA Clayton C. Anderson είχε την ευτυχία να περάσει 167 ημέρες αιωρούμενος πάνω από το γαλάζιο πλανήτη, να κατανοήσει την ευθραυστότητά του και να θαυμάσει την ομορφιά της Γης. Έρχεται, λοιπόν, να μας παρασύρει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι πέρα από τα όρια του πλανήτη μας, με φωτογραφίες από την αποστολή του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), διηγήσεις για τη ζωή πάνω σε ένα από τα πιο περίπλοκα τεχνολογικά επιτεύγματα των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά κι ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων για την παγκόσμια γεωγραφία. 
 
Τίτλος ομιλίας: Για την ομορφιά της Γης || 
Ημερομηνία & ώρα: Κυριακή 7 Απριλίου, 20.00
Τεχνόπολις/Γκάζι
 
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

H  Meredith Nadler, Αμερικανίδα καλλιτέχνης, χορεύτρια σύγχρονου χορού και χορογράφος  παρουσιάζει το Σάββατο 6 Απριλίου το 3-D Interactive Dance Lab.  Ένα έργο που διερευνά τις δυνατότητες της διαδραστικής τεχνολογίας 3D σε σχέση με το χορό και τη ζωντανή μουσική. Αυτή είναι η προσωπική έρευνα του καλλιτέχνη για τη δύναμη της έκφρασης της τεχνολογίας που ερευνά, αν και κατασκευάζει αφηγήσεις, με alter egos, στην περίπτωση αυτή τρισδιάστατα είδωλα χορευτών και μουσικών που συνυπάρχουν σε ένα περιβάλλον ζωντανών διαδραστικών οπτικών. Το έργο αυτό ξεκίνησε σε συνεργασία με τον σχεδιαστή Stephane Flesch στο Γερμανικό Design και Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Πότσνταμ και αναπτύχθηκε και εκτελέστηκε ως μέρος ενός καλλιτέχνη-κατοίκου στο Θέατρο Trafo στη Βουδαπέστη με την γενναιόδωρη υποστήριξη του Workshop Foundation.

Η Αμερικανική Πρεσβεία υποστηρίζει με χαρά την εκδήλωση "5 Years of Impact" για την συμπλήρωση πέντε χρόνων από την ίδρυση του Impact Hub Athens, ενός φορέα που έχει αλλάξει τον χώρο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Αμερικανοί ειδικοί στον τομέα της ενδυνάμωσης της κοινωνίας των πολιτών και της βιώσιμης τεχνολογικής καινοτομίας, μαζί με Έλληνες και Ευρωπαίους συναδέλφους τους θα δώσουν ομιλίες και εργαστήρια στη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια:

https://www.eventbrite.com/e/5yearsofimpact-tickets-57117286341?fbclid=IwAR02Q1l9NMjp06XZdP_spWt7sBc3hlZXN1Vxrj5qfmryJ_ZVn76ejsXwFkU

Μάιος 2019 > <
Τ 1 Π 2 Π 3 Σ 4 Κ 5 Δ 6 Τ 7 Τ 8 Π 9 Π 10 Σ 11 Κ 12 Δ 13 Τ 14 Τ 15 Π 16 Π 17 Σ 18 Κ 19 Δ 20 Τ 21 Τ 22 Π 23 Π 24 Σ 25 Κ 26 Δ 27 Τ 28 Τ 29 Π 30 Π 31
OUR VIDEOS
Education Unites: From Camp to Camputs
U.S. Ambassador Pyatt's interview with ERT

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK