Menu

Οι οπαδοί των κλασικών έργων είναι πλέον ελεύθεροι να χρησιμοποιούν και να προσαρμόζουν ιστορίες, τραγούδια και ταινίες που δημοσιεύθηκαν το 1925 χάρη στο νόμο περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων των ΗΠΑ. 

Μεταξύ των χιλιάδων έργων που πλέον είναι στη διάθεση του κοινού από την 1η Ιανουαρίου 2021, είναι κλασικά μυθιστορήματα, όπως το «The Great Gatsby»  του F. Scott Fitzgerald και η κυρία Dalloway της Virginia Woolf, καθώς και το κλασσικό κομμάτι της τζαζ "Sweet Georgia Brown" όπως και τραγούδια της Αφρο-Αμερικανής τραγουδίστριας των μπλουζ Gertrude «Ma» Rainey.

Τα νέα μέλη της ομάδας Artemis - οι επόμενη αποστολή αστροναυτών στο φεγγάρι - αντιπροσωπεύει την ποικιλία και το εύρος των ευκαιριών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τους περίπου 20 αστροναύτες που ανακοινώθηκαν, οι μισοί είναι γυναίκες και έγχρωμοι άνθρωποι.

Η NASA ανακοίνωσε την τελευταία της επιλογή 18 κορυφαίων αστροναυτών - όλοι προέρχονται από το προϋπάρχον σώμα της - στην ομάδα της Artemis.

«Η γενιά αστροναυτών της αποστολής Artemis είναι οι ήρωες της αμερικανικής εξερεύνησης του διαστήματος στο μέλλον», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Pence στην όγδοη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Διαστήματος, της οποίας είναι πρόεδρος, στις 9 Δεκεμβρίου.

Αντιμετωπίζετε δυσκολίες στη διαχείριση της τάξης; Διδάσκετε μεγάλες τάξεις; Εάν ναι, η σειρά AE Live Teacher Professional Development που ονομάζεται "Σχεδιασμός μαθημάτων και διαχείριση τάξεων για την υποστήριξη της μάθησης και της αφοσίωσης" μπορεί να έχει μερικές χρήσιμες συμβουλές για εσάς!

Η εφαρμογή του προγράμματος YTILI Fellowship 2021-2022 είναι πλέον διαθέσιμη!Γίνετε μέλος των 300 αποφοίτων YTILI που έχουν ενισχύσει τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες και έχουν επεκτείνει τους επαγγελματικούς τους δεσμούς με ηγέτες επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Η ανάπτυξή σας ξεκινά εδώ: http://ytili-worldchicago.org/Δίκτυο YTILI #YTILI #CreateYourFuture #ExchangeAlumni

Μια κοινή δορυφορική αποστολή ΗΠΑ-Ευρώπης θα συλλέξει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Ο δορυφόρος Sentinel-6 Michael Freilich - που ονομάστηκε προς τιμήν του πρώην διευθυντή του τμήματος Επιστήμης της Γης της NASA - ξεκίνησε από τη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Vandenberg στην Καλιφόρνια στις 21 Νοεμβρίου

«Η Γη αλλάζει και αυτός ο δορυφόρος θα βοηθήσει να εμβαθύνουμε την κατανόησή μας για το πώς», δήλωσε η Karen St. Germain «Οι μεταβαλλόμενες γήινες διαδικασίες επηρεάζουν το επίπεδο της θάλασσας παγκοσμίως, αλλά ο αντίκτυπος στις τοπικές κοινότητες ποικίλλει πολύ».

Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo, διοργανώνουν το διαγωνισμό STEM STARS GREECE, ο οποίος έχει σκοπό να υποστηρίξει, να αναδείξει και να επιβραβεύσει μαθητές και μαθήτριες 14 έως 18 χρονών, με ενδιαφέρον στις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική ή τα μαθηματικά (STEM). Οι νικητές και νικήτριες του διαγωνισμού θα κερδίσουν σημαντικά βραβεία, όπως το να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό “International Science and Engineering Fair,” τον μεγαλύτερο διεθνή διαγωνισμό επιστημών παγκοσμίως, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τον Μάιο του 2021. Ο διαγωνισμός τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Χορηγός του διαγωνισμού είναι η Microsoft Hellas.

Ο διαγωνισμός δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες να εμβαθύνουν σε έναν επιστημονικό τομέα STEM του ενδιαφέροντός τους, να αναπτύξουν δεξιότητες έρευνας, συνεργασίας, παρουσίασης και επικοινωνίας, να παρουσιάσουν τα ευρήματά τους στο ευρύ κοινό, να δικτυωθούν με ανθρώπους με παρόμοια ερευνητικά ενδιαφέροντα, επιστήμονες και επαγγελματίες STEM και να κερδίσουν σημαντικά βραβεία.

Πρόγραμμα online εργαστηρίων UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου, Δεκέμβριος 2020.
Τα εργαστήρια απευθύνονται σε νέους ηλικίας 12-18 ετών. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής ➡️ https://bit.ly/2ZVDI8h

«Τα μήλα», το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Έλληνα σκηνοθέτη Χρήστου Νίκου, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην κατηγορία «Καλύτερη Διεθνής Ταινία μεγάλου μήκους» στα Όσκαρ το 2021. Ο Νίκου είναι διεθνώς γνωστός για τη δουλειά του ως βοηθός σκηνοθέτη σε ταινίες όπως «Ο Κυνόδοντας» και το «Before Midnight».

Η βραβευμένη ηθοποιός Cate Blanchette αποκάλεσε το έργο «μια αξέχαστη, προφητική κινηματογραφική εμπειρία» και αποφάσισε να αναλάβει τον ρόλος της συμπαραγωγού για την ταινία που που έκανε πρεμιέρα στο πρόσφατο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας 2020 ανοίγοντας το τμήμα των «Οριζόντων»..

 

Ιανουάριος 2021 > <
Π 1 Σ 2 Κ 3 Δ 4 Τ 5 Τ 6 Π 7 Π 8 Σ 9 Κ 10 Δ 11 Τ 12 Τ 13 Π 14 Π 15 Σ 16 Κ 17 Δ 18 Τ 19 Τ 20 Π 21 Π 22 Σ 23 Κ 24 Δ 25 Τ 26 Τ 27 Π 28 Π 29 Σ 30 Κ 31
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK