Menu

Γιορτάζοντας την εταιρική σχέσηGlobal Entrepreneurship Summit (GES) 2019, η Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας, η Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Ελλάδα και η Orange Grove θα συνεργαστούν για μια σειρά προγραμμάτων και εκδηλώσεων που θα οδηγήσουν στη διάσκεψη κορυφής του Ιουνίου.

 Tη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 η διακεκριμένη πρωτευοντολόγος, ηθολόγος και Πρέσβειρα Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών Δρ. Τζέιν Γκούντολ επισκέφθηκε το ACS Athens στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Ελλάδα και μοιράστηκε το ελπιδοφόρο μήνυμά της για την προστασία του πλανήτη με το πιο κατάλληλο ακροατήριο: τους νεαρούς μαθητές και αυριανούς πολίτες.

 Στη διάλεξή της η βραβευμένη επιστήμονας μοιράστηκε την αισιόδοξη προσέγγισή της για το μέλλον του πλανήτη, καλώντας κάθε έναν ξεχωριστά να αναλάβει δράση.

H Ελένη Αντωνιάδου είναι συν-ιδρυτής της εταιρείας Transplants Without Donors  και ερευνήτρια στο τμήμα Βιοεπιστημών της NASA. Ασχολείται με τις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική.
 
Είναι από τους επιστήμονες που πιστεύουν ότι στο κοντινό μέλλον θα μπορούν να αναπτύσσονται ζωτικά όργανα από τα κύτταρα των ίδιων των ασθενών που χρειάζονται μοσχεύματα και τα οποία ο οργανισμός θα έχει λιγότερες πιθανότητες να απορρίψει.
 
Επίσης, η ίδια πρωτοπορεί στην τεχνολογία της αναγεννητικής ιατρικής, που έχει φτάσει πλέον σε σημείο να επιτρέπει τη μελέτη της μεταμόσχευσης οργάνων χωρίς να υπάρχουν δωρητές και είναι συν-ιδρυτής της εταιρείας Transplants Without Donors που δραστηριοποιείται πάνω στον συγκεκριμένο τομέα.

Το Tech Camp Cyprus με θέμα “Digital Citizenship in the Disinformation Age” μόλις ολοκληρώθηκε! Συγχαρητήρια στους νέους και τις νέες από την Ελλάδα, που ταξίδεψαν στην Λευκωσία και συμμετείχαν στο διήμερο αυτό πρόγραμμα μαζί με νέους από την Κύπρο και άλλες Ευρωπαικές χώρες. Ιδιαιτέρως χαιρόμαστε που στην νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού ήταν και η Ελληνίδα προγραμματίστρια και πολύτιμη συνεργάτιδα του προγράμματος CodeGirls της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα  και του Αμερικανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη.

H πήλινη πλάκα της ρωμαϊκής εποχής με 13 χαραγμένους στίχους της Οδύσσειας, η οποία βρέθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην Αρχαία Ολυμπία, συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο με τις δέκα σημαντικότερες ανακαλύψεις του 2018, που δημοσιεύει κάθε χρόνο το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό Archaeology.

Το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» (πρωτ. τίτλος “Who's Afraid of Virginia Woolf?” του Edward Albee) ανέβηκε για πρώτη φορά το 1962 στη Νέα Υόρκη προκαλώντας μεγάλη αίσθηση και αποσπώντας τα βραβεία Tony και Drama Critic’s Circle. 

To 1966, το έργο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Mike Nichols, με ένα ζευγάρι πρωταγωνιστών θρυλικό τόσο για τις ερμηνείες του όσο και για τις μεταξύ του συζυγικές αψιμαχίες: τον Richard Burton και την Elizabeth Taylor. Η ταινία απέσπασε δύο Όσκαρ. 

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα υποτροφιών της Πρωτοβουλίας για τους νέους διατλαντικούς πρωτοπόρους καινοτόμων πρωτοβουλιών του 2019 (YTILI) ανοίγει στις 15 Νοεμβρίου 2018 και λήγει στις 4 Ιανουαρίου 2019.

Η YTILI ενδυναμώνει τους νέους ευρωπαίους επιχειρηματίες και τους καινοτόμους με τα εργαλεία, τα δίκτυα και τους πόρους που χρειάζονται για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους και να συμβάλουν πληρέστερα στην οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ασφάλεια και τη χρηστή διακυβέρνηση στην περιοχή. Το YTILI είναι επίσης ένα όχημα για την οικοδόμηση ενός διατλαντικού δικτύου καινοτόμων που μπορεί να συμβάλει σε έναν συνεχή πολιτικό διάλογο που ενισχύει τις διατλαντικές σχέσεις.

 

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του 2007 στην Κένυα, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Kenton Lee παρατήρησε μια νεαρή κοπέλα που φορούσε παπούτσια τόσο μικρά ώστε είχε κόψει το μπροστινό μέρος των παπουτσιών για να είναι ανοικτό και να μπορεί να τα φορά έστω και μικρότερα. Αυτή ήταν η μέρα που εμπνεύστηκε για να δημιουργήσει το παπούτσι που μεγαλώνει - ένα παπούτσι που μεγαλώνει πέντε μεγέθη και διαρκεί για χρόνια.

Από τότε, η μη κερδοσκοπική εταιρεία του Lee, Because International, έχει διανείμει 180.000 ζευγάρια παπουτσιών σε παιδιά σε περισσότερες από 95 χώρες. Η οργάνωση άρχισε πρόσφατα να παράγει παπούτσια στην Αιθιοπία και σχεδιάζει να ανοίξει εργοστάσια παραγωγής στην Αϊτή και την Κένυα.

Ιανουάριος 2019 > <
Τ 1 Τ 2 Π 3 Π 4 Σ 5 Κ 6 Δ 7 Τ 8 Τ 9 Π 10 Π 11 Σ 12 Κ 13 Δ 14 Τ 15 Τ 16 Π 17 Π 18 Σ 19 Κ 20 Δ 21 Τ 22 Τ 23 Π 24 Π 25 Σ 26 Κ 27 Δ 28 Τ 29 Τ 30 Π 31
OUR VIDEOS
Education Unites: From Camp to Camputs
U.S. Ambassador Pyatt's interview with ERT

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK