Menu

Και φέτος, σημαντικοί μουσικοί του Curtis Institute of Music δημιουργούν στη σκηνή του Cotsen Hall (το αμφιθέατρο της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα) ένα ατμοσφαιρικό soundtrack με αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας.

Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη • 26-29/09 • Είσοδος Ελέυθερη - με δελτίο εισόδου

Making It Happen
#makingithappen Η έμπνευση για τον κόσμο μας δημιουργείται μέσα από την συνεργασία. Χτίζουμε το κοινό μας μέλλον. Μαζί. GR-USA

Στο πλαίσιο των εορτασμών της ΔΕΘ όπου τιμώμενη χώρα είναι η Αμερική, το Found.ation διοργανώνει, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, μια σειρά από προγράμματα και εκδηλώσεις που προβάλλουν την καινοτομία, την τεχνολογία και δημιουργικότητα. Σύμφωνα με το θέμα του Αμερικανικού Pavilion στο TIF, "Η αξιοποίηση της δύναμης της καινοτομίας και της δημιουργικότητας", η ομάδα του Found.ation οργανώνει: ένα Κέντρο Καινοτομίας που προσφέρει εργαστήρια, συνομιλίες και ευκαιρίες δικτύωσης. τη διάσκεψη κορυφής Tech Olympus, η οποία αναδεικνύει τις σχέσεις μεταξύ των καινοτόμων πνευμάτων και των πολιτισμών που βρίσκονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. και ένα Bootcamp καινοτομίας για να εμπνεύσει και να ενεργοποιήσει την ταλαντούχα start-up κοινότητα της Θεσσαλονίκης.

 

Μοναδικά Αμερικανικά έργα τέχνης στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο των εορτασμών της ΔΕΘ όπου η Αμερική είναι η τιμώμενη χώρα, η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα με μεγάλη χαρά παρουσιάζει τη δημόσια έκθεση Αμερικανική Τέχνη Παντού - American Art Everywhere στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ξεκινώντας από τις 7 Σεπτεμβρίου, η Θεσσαλονίκη θα γεμίσει με έργα τέχνης διάσημων Αμερικανών καλλιτεχνών. Τα έργα θα βρίσκονται σε ολόκληρη την πόλη, από το αεροδρόμιο, μέχρι το λιμάνι και το δημαρχείο… ακόμα και στα αστικά λεωφορεία.

Το Φόρουμ Digital Influencers Hub είναι μια διήμερη εκδήλωση από τις 13 εως τις 14 Σεπτεμβρίου και θα επικεντρωθεί στις τρέχουσες τάσεις και τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των influencers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο μαθηματικός και καθηγητής του περίφημου ΜΙΤ, που στα 27 του έλυσε τον Γρίφο του Νας, του του μαθηματικού και νομπελίστα οικονομολόγου, τιμήθηκε με ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στα μαθηματικά, το Rolf Nevanlinna Prize.

Το Stanford Repertory Theater (SRT) και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Rush Rehm, γιορτάζοντας την 20η επέτειο του Stanford Summer Repertory Theater, διοργανώνουν το πιο φιλόδοξο μέχρι σήμερα Καλοκαιρινό Φεστιβάλ τους, με τίτλο: *«Nevertheless They Persisted». Η φετινή διοργάνωση, μεταξύ άλλων διεθνών δράσεων, περιλαμβάνει και την παρουσίαση της καινούργιας διασκευής της Εκάβης του Ευριπίδη στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

O δόκιμος αξιωματικός της Ναυτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ  Midshipman Thomas Imhoff συμμετείχε μαζί με την ελληνική ΜΚΟ Φάρος  στο πρόγραμμα Service International Summer Leadership program, το οποίο είναι μια Πρωτοβουλία της Ναυτικής Ακαδημίας που ενθαρρύνει τους Ναυτικούς Δόκιμους να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν τα δικά τους δημιουργικά διεθνή προγράμματα προσφοράς. Ο δόκιμος αξιωματικός Thomas Imhoff είναι ένας μηχανολόγος που επικεντρώνεται στις βιώσιμες κατασκευές και την έρευνα και το σχεδιασμό ενός νέο τύπου κατασκευής πλέγματος προστασίας «gridshell» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανθρωπιστική βοήθεια και ανακούφιση από καταστροφές, κυρίως για προσωρινές δομές σε στρατόπεδα προσφύγων.

Σεπτέμβριος 2018 > <
Σ 1 Κ 2 Δ 3 Τ 4 Τ 5 Π 6 Π 7 Σ 8 Κ 9 Δ 10 Τ 11 Τ 12 Π 13 Π 14 Σ 15 Κ 16 Δ 17 Τ 18 Τ 19 Π 20 Π 21 Σ 22 Κ 23 Δ 24 Τ 25 Τ 26 Π 27 Π 28 Σ 29 Κ 30
OUR VIDEOS
Education Unites: From Camp to Camputs
U.S. Ambassador Pyatt's interview with ERT

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK