Menu

Ο έλληνας μουσικός Ιάσων Αχιλλέας Μεζίλης σχεδίασε ένα μικρόφωνο για να ηχογραφήσει τον ήχο στον πλανήτη Άρη. Ο Μεζίλης τοποθέτησε to μικρόφωνο στο διαστημικό ρόβερPerseverance για να καταγράψει τους ήχους στον κόκκινο πλανήτη. Τελικά μαζί με την ομάδα του επέλεξαν μια συσκευή που κυκλοφορούσε στην αγορά και έκαναν τις κατάλληλες προσαρμογές. Η πειραματική αυτή συσκευή ταξίδεψε στον Άρη μαζί με μία άλλη συσκευή καταγραφής ήχου που κατασκεύασαν Γάλλοι επιστήμονες. 

Πώς μια γυναίκα εικονογράφος και δημιουργός comics ξεχωρίζει σε μία ανδροκρατούμενη βιομηχανία; Πώς μετατρέπεις το πάθος σου σε επάγγελμα; Πώς μπαίνεις στη λίστα των New York Times ως η εικονογράφος με τις υψηλότερες πωλήσεις; Η καταξιωμένη δημιουργός Colleen Doran θα απαντήσει στις παραπάνω ερωτήσεις και σε πολλές άλλες, σε μία ειδική παρουσίαση της δουλειάς της από την Athens Comics Library και την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, την Τετάρτη 7 Απριλίου, 19:00-20:30.  Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με The Comic Con.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Conroe, στο Montgomery County, Texas, κοντά στο Χιούστον, προσέλαβε την πρώτη γυναίκα μαέστρο της ορχήστρας - Άννα-Μαρία Γκούνη, η οποία είναι από την Ελλάδα και κατάγεται από την Αθήνα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Συμφωνίας καλωσόρισε την Ελληνίδα μαέστρο σε μια μικρή δεξίωση που έγινε προς τιμήν της στις 16 Μαρτίου στο Conroe Symphony Center.

 

Η Συμφωνική Ορχήστρα Conroe, στο Montgomery County, Texas, κοντά στο Χιούστον, προσέλαβε την πρώτη γυναίκα μαέστρο της ορχήστρας - Άννα-Μαρία Γκούνη, η οποία είναι από την Ελλάδα και κατάγεται από την Αθήνα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Συμφωνίας καλωσόρισε την Ελληνίδα μαέστρο σε μια μικρή δεξίωση που έγινε προς τιμήν της στις 16 Μαρτίου στο Conroe Symphony Center.

 

Όταν οι μηχανικοί της NASA χρειάζονται ένα όνομα για ένα ρομποτικό "rover" στον Άρη, ξέρουν πού θα βρουν δημιουργικότητα. Στρέφονται στους νέους της Αμερικής.

Περισσότεροι από 28.000 μαθητές - από το νηπιαγωγείο έως τη 12η τάξη - υπέβαλαν ονόματα για το rover που προσγειώθηκε στον Άρη τον περασμένο μήνα. Ήταν ο Alex Mather, ένας μαθητής της έβδομης τάξης στη Βιρτζίνια αυτός ο οποίος κέρδισε το διαγωνισμό με την πρότασή του για την ονομασία “Perseverance” που σημαίνει Επιμονή.

Ενώ η Καμάλα Χάρις έσπασε μεταφορικά μερικές γυάλινες οροφές - έγινε η πρώτη γυναίκα, η πρώτη Μαύρη Αμερική και η πρώτη εκλεγμένη αντιπρόεδρος της Νότιας Ασίας Αμερικής - ο Ελβετός καλλιτέχνης Simon Berger το έκανε κυριολεκτικά.

Ο όρος γυάλινη οροφή χρησιμοποιείται για να αναφέρεται σε ένα αόρατο αλλά πραγματικό εμπόδιο στην πρόοδο για τις γυναίκες ή τις μειονότητες. Ο Μπέργκερ τυχαίνει να είναι ειδικός σε κατασκευές  γυαλιού.

Έφτιαξε το πορτρέτο της Χάρις με γυαλί ασφαλείας, το οποίο έχει ένα πλαστικό στρώμα στη μέση, έτσι ώστε όταν σπάσει να κάνει αραχνοειδείς ρωγμές αντί να θρυμματίζεται εντελώς. Έχει βελτιώσει την τεχνική του πατώντας στο γυαλί με διάφορα επίπεδα επιμονής και δύναμης ώστε αυτές ρωγμές να σχηματίσουν δυνατά πορτρέτα.

Στις 25 Μαρτίου 2021, ορόσημα κτίρια και γέφυρες στις Ηνωμένες Πολιτείες θα φωτιστούν με το λευκό και το μπλε της ελληνικής σημαίας για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνικής Επανάσταση.

Οι εμβληματικοί πυλώνες στο LAX, το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης του Λος Άντζελες, θα φωτιστούν με τα χρώματα της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της ημέρας και η ελληνική σημαία θα υψωθεί επίσης στο Κτήριο του Καπιτωλίου της Καλιφόρνια στο Σακραμέντο.

Ο Major ήταν ένα από τα έξι γερμανικά ποιμενικά κουτάβια στο καταφύγιο. Ενώ φρόντιζαν τον Major, οι Bidens είχαν μια τόσο θετική εμπειρία ώστε αποφάσισαν να τον υιοθετήσουν επίσημα, σύμφωνα με τη σελίδα του Delaware Humane Association στο Facebook.

Ο Major εντάσσεται στην οικογένεια μαζί με τον Champ Biden, έναν γηραιότερο γερμανικό ποιμενικό που απέκτησαν οι Bidens το 2008 μετά την νίκη του πρώην Προέδρου Barack Obama.

Απρίλιος 2021 > <
Π 1 Π 2 Σ 3 Κ 4 Δ 5 Τ 6 Τ 7 Π 8 Π 9 Σ 10 Κ 11 Δ 12 Τ 13 Τ 14 Π 15 Π 16 Σ 17 Κ 18 Δ 19 Τ 20 Τ 21 Π 22 Π 23 Σ 24 Κ 25 Δ 26 Τ 27 Τ 28 Π 29 Π 30
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK