Menu

Σε κάθε επόμενο βήμα, μαζί. Στις Τέχνες, τις Επιστήμες, την Καινοτομία, τον Αθλητισμό, την Κοινωνική Δράση, την Τεχνολογία.

Ελλάδα – Αμερική.

Ένα συλλογικό έργο πολλών ετών φιλίας και συνεργασίας.

Απόδειξη, οι ιστορίες ανθρώπων που δίνουν αξία στο χθες, δύναμη στο σήμερα και ελπίδα στο αύριο.

Και το μέλλον, ένας λευκός καμβάς που περιμένει να γραφτεί.

#makingithappen

Περισσότερες ιστορίες στο https://mosaiko.gr/makingithappen/ 

Επίσημη ανακοίνωση από την Mattel για την Ελένη Αντωνιάδου, η οποία ως ερευνήτρια της NASA έχει διακριθεί διεθνώς στον τομέα της μεταμόσχευσης τεχνητών οργάνων και επελέγη ως η πρώτη Ελληνίδα που γίνεται κούκλα της διάσημης σειράς ως γυναίκα-πρότυπο.

Η Κατερίνα Ακάσογλου, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, πρόκειται να λάβει αυτές τις ημέρες το διεθνές βραβείο «Barancik Prize for Innovation in MS Research» (Βραβείο Barancik για Καινοτομία στην Έρευνα στην Πολλαπλή Σκλήρυνση -γνωστή ως σκλήρυνση κατά πλάκας- Multiple Sclerosis, MS).
Η Δρ Ακάσογλου ήταν επικεφαλής μίας σειράς μελετών για να αποκαλυφθεί ο ρόλος μίας πρωτεΐνης που πήζει το αίμα, με την ονομασία φιμπρίνη (fibrin).
Χρησιμοποιώντας ένα αντιβιοτικό που αναστέλλει την φιμπρίνη, η ομάδα της Δρ Ακάσογλου, κατάφερε να μειώσει την ενεργοποίηση μικρόγλιων και να μειώσει την προκαλούμενη βλάβη σε νευρικές ίνες ποντικιών.

Ο Αμερικανός φωτογράφος Robert McCabe ερωτεύτηκε την Ελλάδα από την πρώτη φορά που την επισκέφτηκε την δεκαετία του '60. Ο νεαρός φοιτητής του Πανεπιστημίου του Πρίνστον χρησιμοποίησε κάθε δυνατό τρόπο για να θαυμάσει την ομορφιά της χώρας, κυρίως ταξιδεύοντας πολλές φορές τα χρόνια σε πολλές από τις περιοχές της.

Όπως είπε σε πολλούς δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας Τύπου της Αρχαιολογικής Εταιρείας των Αθηνών, όπου οι φωτογραφίες του εκτίθενται, «παραμένει τόσο λαμπερός από τους ανθρώπους, τα μνημεία και το γενικό τοπίο, ότι θεωρεί τον εαυτό του εν μέρει Αμερικανό και μισό ελληνικό. "

Η έκθεση "Χρονογραφία - Έκθεση για τα 180 χρόνια (1837-2017) της Αρχαιολογικής Εταιρείας" εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο και θα λήξει στις 29 Μαρτίου. Είναι δωρεάν και ανοικτή καθημερινά, εκτός από τα Σάββατα και τις Κυριακές, από τις 10:00 έως τις 18:00.

Αρχαιολογική Εταιρεία

Πανεπιστημίου 2

Αθήνα

 

Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα με χαρά ανακοινώνει το πρόγραμμα ανταλλαγής FLEX (Future Leaders Exchange)! Το πρόγραμμα προσφέρει την ευκαιρία σε επιλεγμένους μαθητές να λάβουν υποτροφίες για να ταξιδέψουν στις Η.Π.Α. για ένα χρόνο, να μείνουν σε οικογένεια υποδοχής, και να φοιτήσουν σε αμερικανικό σχολείο.

 Tη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 η διακεκριμένη πρωτευοντολόγος, ηθολόγος και Πρέσβειρα Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών Δρ. Τζέιν Γκούντολ επισκέφθηκε το ACS Athens στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Ελλάδα και μοιράστηκε το ελπιδοφόρο μήνυμά της για την προστασία του πλανήτη με το πιο κατάλληλο ακροατήριο: τους νεαρούς μαθητές και αυριανούς πολίτες.

 Στη διάλεξή της η βραβευμένη επιστήμονας μοιράστηκε την αισιόδοξη προσέγγισή της για το μέλλον του πλανήτη, καλώντας κάθε έναν ξεχωριστά να αναλάβει δράση.

H πήλινη πλάκα της ρωμαϊκής εποχής με 13 χαραγμένους στίχους της Οδύσσειας, η οποία βρέθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην Αρχαία Ολυμπία, συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο με τις δέκα σημαντικότερες ανακαλύψεις του 2018, που δημοσιεύει κάθε χρόνο το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό Archaeology.

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του 2007 στην Κένυα, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Kenton Lee παρατήρησε μια νεαρή κοπέλα που φορούσε παπούτσια τόσο μικρά ώστε είχε κόψει το μπροστινό μέρος των παπουτσιών για να είναι ανοικτό και να μπορεί να τα φορά έστω και μικρότερα. Αυτή ήταν η μέρα που εμπνεύστηκε για να δημιουργήσει το παπούτσι που μεγαλώνει - ένα παπούτσι που μεγαλώνει πέντε μεγέθη και διαρκεί για χρόνια.

Από τότε, η μη κερδοσκοπική εταιρεία του Lee, Because International, έχει διανείμει 180.000 ζευγάρια παπουτσιών σε παιδιά σε περισσότερες από 95 χώρες. Η οργάνωση άρχισε πρόσφατα να παράγει παπούτσια στην Αιθιοπία και σχεδιάζει να ανοίξει εργοστάσια παραγωγής στην Αϊτή και την Κένυα.

Απρίλιος 2019 > <
Δ 1 Τ 2 Τ 3 Π 4 Π 5 Σ 6 Κ 7 Δ 8 Τ 9 Τ 10 Π 11 Π 12 Σ 13 Κ 14 Δ 15 Τ 16 Τ 17 Π 18 Π 19 Σ 20 Κ 21 Δ 22 Τ 23 Τ 24 Π 25 Π 26 Σ 27 Κ 28 Δ 29 Τ 30
OUR VIDEOS
Education Unites: From Camp to Camputs
U.S. Ambassador Pyatt's interview with ERT

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK