Menu

Οι οπαδοί των κλασικών έργων είναι πλέον ελεύθεροι να χρησιμοποιούν και να προσαρμόζουν ιστορίες, τραγούδια και ταινίες που δημοσιεύθηκαν το 1925 χάρη στο νόμο περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων των ΗΠΑ. 

Μεταξύ των χιλιάδων έργων που πλέον είναι στη διάθεση του κοινού από την 1η Ιανουαρίου 2021, είναι κλασικά μυθιστορήματα, όπως το «The Great Gatsby»  του F. Scott Fitzgerald και η κυρία Dalloway της Virginia Woolf, καθώς και το κλασσικό κομμάτι της τζαζ "Sweet Georgia Brown" όπως και τραγούδια της Αφρο-Αμερικανής τραγουδίστριας των μπλουζ Gertrude «Ma» Rainey.

Αντιμετωπίζετε δυσκολίες στη διαχείριση της τάξης; Διδάσκετε μεγάλες τάξεις; Εάν ναι, η σειρά AE Live Teacher Professional Development που ονομάζεται "Σχεδιασμός μαθημάτων και διαχείριση τάξεων για την υποστήριξη της μάθησης και της αφοσίωσης" μπορεί να έχει μερικές χρήσιμες συμβουλές για εσάς!

Η εφαρμογή του προγράμματος YTILI Fellowship 2021-2022 είναι πλέον διαθέσιμη!Γίνετε μέλος των 300 αποφοίτων YTILI που έχουν ενισχύσει τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες και έχουν επεκτείνει τους επαγγελματικούς τους δεσμούς με ηγέτες επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Η ανάπτυξή σας ξεκινά εδώ: http://ytili-worldchicago.org/Δίκτυο YTILI #YTILI #CreateYourFuture #ExchangeAlumni

Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo, διοργανώνουν το διαγωνισμό STEM STARS GREECE, ο οποίος έχει σκοπό να υποστηρίξει, να αναδείξει και να επιβραβεύσει μαθητές και μαθήτριες 14 έως 18 χρονών, με ενδιαφέρον στις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική ή τα μαθηματικά (STEM). Οι νικητές και νικήτριες του διαγωνισμού θα κερδίσουν σημαντικά βραβεία, όπως το να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό “International Science and Engineering Fair,” τον μεγαλύτερο διεθνή διαγωνισμό επιστημών παγκοσμίως, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τον Μάιο του 2021. Ο διαγωνισμός τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Χορηγός του διαγωνισμού είναι η Microsoft Hellas.

Ο διαγωνισμός δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες να εμβαθύνουν σε έναν επιστημονικό τομέα STEM του ενδιαφέροντός τους, να αναπτύξουν δεξιότητες έρευνας, συνεργασίας, παρουσίασης και επικοινωνίας, να παρουσιάσουν τα ευρήματά τους στο ευρύ κοινό, να δικτυωθούν με ανθρώπους με παρόμοια ερευνητικά ενδιαφέροντα, επιστήμονες και επαγγελματίες STEM και να κερδίσουν σημαντικά βραβεία.

«Τα μήλα», το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Έλληνα σκηνοθέτη Χρήστου Νίκου, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην κατηγορία «Καλύτερη Διεθνής Ταινία μεγάλου μήκους» στα Όσκαρ το 2021. Ο Νίκου είναι διεθνώς γνωστός για τη δουλειά του ως βοηθός σκηνοθέτη σε ταινίες όπως «Ο Κυνόδοντας» και το «Before Midnight».

Η βραβευμένη ηθοποιός Cate Blanchette αποκάλεσε το έργο «μια αξέχαστη, προφητική κινηματογραφική εμπειρία» και αποφάσισε να αναλάβει τον ρόλος της συμπαραγωγού για την ταινία που που έκανε πρεμιέρα στο πρόσφατο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας 2020 ανοίγοντας το τμήμα των «Οριζόντων»..

 

Στις 25 Νοεμβρίου ο κόσμος αναγνωρίζει τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών!

Μια ημέρα για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σωματική, ψυχολογική και συναισθηματική βλάβη που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες παγκοσμίως. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας Open Doors 2020, όπως δημοσιεύθηκαν από το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης (IIE), όλο και περισσότεροι Αμερικανοί επιλέγουν την Ελλάδα ως προορισμό για να σπουδάσουν. Η Ελλάδα καλωσόρισε συνολικά 5.834 Αμερικανούς φοιτητές κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2018/19, σημειώνοντας αύξηση 11,7% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Επίσης, χιλιάδες Έλληνες επέλεξαν τις Η.Π.Α. για τις σπουδές τους, με 2.489 Έλληνες φοιτητές συνολικά να σπουδάζουν σε αμερικανικά ακαδημαϊκά ιδρύματα κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019/20.

Η κοινότητα των αποφοίτων του προγράμματος ανταλλαγής FLEX διοργανώνει έναν διαγωνισμό δημιουργικής γραφής με θέμα:
✏️ «Γράψτε μία φανταστική ιστορία που υπογραμμίζει τη σημασία της Διεθνούς Εκπαίδευσης.»
??‍???‍?Εν όψει της Εβδομάδας Διεθνούς Εκπαίδευσης η οποία έχει ως στόχο την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των κρατών και λόγω των δυνατών εμπειριών που οι απόφοιτοι FLEX αποκόμισαν μένοντας και πηγαίνοντας σχολείο για ένα χρόνο στις Η.Π.Α. καλούν μαθητές 14-18 χρονών να μοιραστούν τις σκέψεις τους πάνω στην Διεθνή Εκπαίδευση.

Ιανουάριος 2021 > <
Π 1 Σ 2 Κ 3 Δ 4 Τ 5 Τ 6 Π 7 Π 8 Σ 9 Κ 10 Δ 11 Τ 12 Τ 13 Π 14 Π 15 Σ 16 Κ 17 Δ 18 Τ 19 Τ 20 Π 21 Π 22 Σ 23 Κ 24 Δ 25 Τ 26 Τ 27 Π 28 Π 29 Σ 30 Κ 31
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK