Menu

Οι αιτήσεις για το FLEX Program είναι ανοιχτές για ακόμα ένα μήνα, ως τις 15 Οκτωβρίου!!
Για μαθητές και μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ημερομηνία γέννησης 15 Ιουλίου 2003 ως 15 Ιουλίου 2006 που θέλουν να ζήσουν και να πάνε σχολείο στις ΗΠΑ για ένα χρόνο, με πλήρη υποτροφία!

Πως φαίνεται η ιστορία του δικαιώματος ψήφου των Αμερικανίδων γυναικών στα παιδιά σε 50 πολιτείες των ΗΠΑ;

Για να γιορτάσει την εκατονταετή επικύρωση της 19ης τροποποίησης του Συντάγματος των ΗΠΑ - η οποία έδωσε σε πολλές γυναίκες το δικαίωμα ψήφου - ο Λευκός Οίκος σε έναν διαγωνισμό τέχνης για παιδιά κάτω των 18 ετών για να κάνει μια αναπαράσταση ατόμων, συμβόλων ή εκδηλώσεων που σχετίζονται με το κίνημα του δικαιώματος ψήφου των γυναικών.

Σε κάθε επόμενο βήμα, μαζί. Στις Τέχνες, τις Επιστήμες, την Καινοτομία, τον Αθλητισμό, την Κοινωνική Δράση, την Τεχνολογία.

Ελλάδα – Αμερική.

Ένα συλλογικό έργο πολλών ετών φιλίας και συνεργασίας.

Απόδειξη, οι ιστορίες ανθρώπων που δίνουν αξία στο χθες, δύναμη στο σήμερα και ελπίδα στο αύριο.

Και το μέλλον, ένας λευκός καμβάς που περιμένει να γραφτεί.

#makingithappen

Περισσότερες ιστορίες στο https://mosaiko.gr/makingithappen/ 

Kαθώς αναμένουμε με ανυπομονησία και κάποια ανησυχία το άνοιγμα μιας διαφορετικής ακαδημαϊκής χρονιάς, είναι ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ότι το πρώτο ξύλινο σχολείο στις Ηνωμένες Πολιτείες λειτούργησε από Έλληνες μετανάστες.

Χτισμένο στην ιστορική πόλη του Αγίου Αυγουστίνου της Φλόριντα, η οποία αρχικά εγκαταστάθηκε από ισπανούς αποίκους τη δεκαετία του 1500, το ξύλινο σχολείο παραμένει σε καλή κατάσταση ακόμα και σήμερα, παρά τις καταστροφές του χρόνου και την επίθεση ισχυρών τυφώνων.

Το Ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα προσφέρει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα υποτροφιών για Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να σπουδάσουν, να διαλέξουν, να πραγματοποιήσουν έρευνα ή να ακολουθήσουν επαγγελματική ανάπτυξη σε ένα ίδρυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Δρ. Χριστοπούλου επιλέχθηκε ως μία από τις IVLP #FacesofExchange (Πρόσωπα του Προγράμματος Ανταλλαγών) για την ενδυνάμωση των γυναικών μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα ως διευθύντρια και συνιδρύτρια του Δικτύου Μέλισσα

Η Δρ. Ναντίνα Χριστοπούλου είναι ανθρωπολόγος που με την δράση της  ενδυναμώνει γυναίκες μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα ως διευθύντρια και συνιδρύτρια του Melissa Network. Το 2015, συμμετείχε στο International Visitor Leadership Program (IVLP) «Γυναίκες Ηγέτες: Προώθηση της Ειρήνης και Ασφάλειας», η οποία την οδήγησε στο συμπέρασμα ότι είναι πιο αποτελεσματική η πρόληψη του βίαιου εξτρεμισμού μέσω της εκπαίδευσης και της δημόσιας συμμετοχής.

Τι θα λέγατε για τρία υπέροχα βιβλία τύπου coffee table για καλοκαιρινή ανάγνωση; Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό μας στο Instagram (@usembassathens) και μοιραστείτε με τους φίλους σας την ευκαιρία να κερδίσετε τα βιβλία The Ultimate Star Wars, The National Parks και L.A. Modern. Μόνο στο Instagram!

 

Η 19η Ιουνίου ή Juneteenth, είναι μία επίσημη Αμερικανική αργία για τον εορτασμό του τέλους της δουλείας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την ημερομηνία αυτή, το 1865, η δουλεία έληξε στο Τέξας σχεδόν τρία χρόνια μετά τη διακήρυξη της χειραφέτησης (Emanicipation) του Προέδρου Λίνκολν, που εκδόθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1862.

Το Τέξας, που ήταν μέρος της Συνομοσπονδίας κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου των ΗΠΑ, είχε από καιρό αγνοήσει την προκήρυξη του Λίνκολν. Έτσι ο στρατηγός του στρατού Γκόρντον Γκρέιντζερ και 2.000 ομοσπονδιακά στρατεύματα ταξίδεψαν στο λιμάνι του Γκάλβεστον του Τέξας, για να κάνουν την ανακοίνωση στους κατοίκους του Τέξας.

Οκτώβριος 2020 > <
Π 1 Π 2 Σ 3 Κ 4 Δ 5 Τ 6 Τ 7 Π 8 Π 9 Σ 10 Κ 11 Δ 12 Τ 13 Τ 14 Π 15 Π 16 Σ 17 Κ 18 Δ 19 Τ 20 Τ 21 Π 22 Π 23 Σ 24 Κ 25 Δ 26 Τ 27 Τ 28 Π 29 Π 30 Σ 31
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK