Menu

Η Ημέρα των Πεσόντων τιμά τους Αμερικανούς στρατιώτες άνδρες και γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους στην υπηρεσία της χώρας τους.

Η επέτειος αυτή εορτάζεται πάντα την τελευταία Δευτέρα του Μαΐου, μια εποχή του χρόνου όπου ο καιρός είναι πιο ζεστός και τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κλείνουν για τις καλοκαιρινές διακοπές. 

Στις 16 Μαΐου 2019, ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Αγάλματος με τα εγκαίνια του νέου Μουσείου του Αγάλματος της Ελευθερίας, στο νησί Liberty. Το έργο, στο οποίο το ΙΣΝ προσέφερε σημαντική υποστήριξη, έχει ως πρωταρχικό σκοπό να δώσει στους ανθρώπους σήμερα, και σε μελλοντικές γενιές, περισσότερες ευκαιρίες να διαμορφώσουν τη δική τους προσωπική σχέση με το εμβληματικό μνημείο.

Η νέα αποστολή της NASA στο φεγγάρι - η οποία στοχεύει στην τοποθέτηση της πρώτης γυναίκας στην επιφάνεια της σελήνης μέχρι το 2024 - ονομάστηκε Άρτεμις, παίρνοντας το όνομα της από την αρχαία ελληνίδα θεά που ήταν η κόρη του Δία και της Λητούς.

Η Άρτεμις είναι η θεά του φεγγαριού, καθώς είναι και η δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα - μετά την οποία ονομάστηκαν οι πρωτοποριακές αποστολές της σελήνης της NASA στη δεκαετία του 1960 και του 1970.

Το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας ανακοίνωσε δωρεά 6 εκατομμυρίων δολαρίων για την έναρξη του Προγράμματος Paideia του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για προπτυχιακούς φοιτητές.

Το πρόγραμμα«Paideia»,  θα επαναδιατυπώσει το αρχαίο ελληνικό ιδανικό της «παιδείας» - το οποίο μεταφράζεται σε «εκπαίδευση του συνόλου» και «εκπαιδεύοντας τους πολίτες» - για τον 21ο αιώνα.

Σε κάθε επόμενο βήμα, μαζί. Στις Τέχνες, τις Επιστήμες, την Καινοτομία, τον Αθλητισμό, την Κοινωνική Δράση, την Τεχνολογία.

Ελλάδα – Αμερική.

Ένα συλλογικό έργο πολλών ετών φιλίας και συνεργασίας.

Απόδειξη, οι ιστορίες ανθρώπων που δίνουν αξία στο χθες, δύναμη στο σήμερα και ελπίδα στο αύριο.

Και το μέλλον, ένας λευκός καμβάς που περιμένει να γραφτεί.

#makingithappen

Περισσότερες ιστορίες στο https://mosaiko.gr/makingithappen/ 

Επίσημη ανακοίνωση από την Mattel για την Ελένη Αντωνιάδου, η οποία ως ερευνήτρια της NASA έχει διακριθεί διεθνώς στον τομέα της μεταμόσχευσης τεχνητών οργάνων και επελέγη ως η πρώτη Ελληνίδα που γίνεται κούκλα της διάσημης σειράς ως γυναίκα-πρότυπο.

Η Κατερίνα Ακάσογλου, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, πρόκειται να λάβει αυτές τις ημέρες το διεθνές βραβείο «Barancik Prize for Innovation in MS Research» (Βραβείο Barancik για Καινοτομία στην Έρευνα στην Πολλαπλή Σκλήρυνση -γνωστή ως σκλήρυνση κατά πλάκας- Multiple Sclerosis, MS).
Η Δρ Ακάσογλου ήταν επικεφαλής μίας σειράς μελετών για να αποκαλυφθεί ο ρόλος μίας πρωτεΐνης που πήζει το αίμα, με την ονομασία φιμπρίνη (fibrin).
Χρησιμοποιώντας ένα αντιβιοτικό που αναστέλλει την φιμπρίνη, η ομάδα της Δρ Ακάσογλου, κατάφερε να μειώσει την ενεργοποίηση μικρόγλιων και να μειώσει την προκαλούμενη βλάβη σε νευρικές ίνες ποντικιών.

Ο Αμερικανός φωτογράφος Robert McCabe ερωτεύτηκε την Ελλάδα από την πρώτη φορά που την επισκέφτηκε την δεκαετία του '60. Ο νεαρός φοιτητής του Πανεπιστημίου του Πρίνστον χρησιμοποίησε κάθε δυνατό τρόπο για να θαυμάσει την ομορφιά της χώρας, κυρίως ταξιδεύοντας πολλές φορές τα χρόνια σε πολλές από τις περιοχές της.

Όπως είπε σε πολλούς δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας Τύπου της Αρχαιολογικής Εταιρείας των Αθηνών, όπου οι φωτογραφίες του εκτίθενται, «παραμένει τόσο λαμπερός από τους ανθρώπους, τα μνημεία και το γενικό τοπίο, ότι θεωρεί τον εαυτό του εν μέρει Αμερικανό και μισό ελληνικό. "

Η έκθεση "Χρονογραφία - Έκθεση για τα 180 χρόνια (1837-2017) της Αρχαιολογικής Εταιρείας" εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο και θα λήξει στις 29 Μαρτίου. Είναι δωρεάν και ανοικτή καθημερινά, εκτός από τα Σάββατα και τις Κυριακές, από τις 10:00 έως τις 18:00.

Αρχαιολογική Εταιρεία

Πανεπιστημίου 2

Αθήνα

 

Ιούνιος 2019 > <
Σ 1 Κ 2 Δ 3 Τ 4 Τ 5 Π 6 Π 7 Σ 8 Κ 9 Δ 10 Τ 11 Τ 12 Π 13 Π 14 Σ 15 Κ 16 Δ 17 Τ 18 Τ 19 Π 20 Π 21 Σ 22 Κ 23 Δ 24 Τ 25 Τ 26 Π 27 Π 28 Σ 29 Κ 30
OUR VIDEOS
Education Unites: From Camp to Camputs
U.S. Ambassador Pyatt's interview with ERT

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK