Menu

Η 19η Ιουνίου ή Juneteenth, είναι μία επίσημη Αμερικανική αργία για τον εορτασμό του τέλους της δουλείας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την ημερομηνία αυτή, το 1865, η δουλεία έληξε στο Τέξας σχεδόν τρία χρόνια μετά τη διακήρυξη της χειραφέτησης (Emanicipation) του Προέδρου Λίνκολν, που εκδόθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1862.

Το Τέξας, που ήταν μέρος της Συνομοσπονδίας κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου των ΗΠΑ, είχε από καιρό αγνοήσει την προκήρυξη του Λίνκολν. Έτσι ο στρατηγός του στρατού Γκόρντον Γκρέιντζερ και 2.000 ομοσπονδιακά στρατεύματα ταξίδεψαν στο λιμάνι του Γκάλβεστον του Τέξας, για να κάνουν την ανακοίνωση στους κατοίκους του Τέξας.

Για την ενίσχυση της παγκόσμιας εμπειρίας και της εξωστρέφειας το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής - University of West Atticaπροσκαλεί φοιτητές από όλον τον κόσμο για σπουδές στην Αθήνα με ένα νέο βίντεο που επισημαίνει τα οφέλη της διεθνούς εκπαίδευσης.

Οι αμερικανοί ερευνητές ενώνουν τις δυνάμεις τους με επιστήμονες σε όλο τον κόσμο για να βρουν λύσεις που θα τερματίσουν την πανδημία COVID-19.

Η συνεργασία κυμαίνεται από πειράματα για την προσαρμογή ενός εμβολίου κατά της ιλαράς για την πρόληψη του COVID-19 έως τις προσπάθειες κατανόησης του τρόπου με τον οποίο τα αντισώματα του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος επιτίθενται στον κοροναϊό.

Η συνεργασία και η διαφάνεια είναι ορόσημα της επιστημονικής έρευνας των ΗΠΑ και είναι απαραίτητα για την επίλυση των μεγάλων προκλήσεων του κόσμου.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για το πώς οι ερευνητικές συνεργασίες των ΗΠΑ καταπολεμούν την πανδημία COVID-19:

Κάθε χρόνο, οι ΗΠΑ γιορτάζουν την Ημέρα της Γης στις 22 Απριλίου - την ημερομηνία το 1970 που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά περιβαλλοντικές συγκεντρώσεις σε όλη την Αμερική, από τη Φιλαδέλφεια στο Σικάγο έως το Λος Άντζελες.

 

Η πρακτική άσκηση των αγγλικών σας ενώ #menoume_spiti μπορεί να είναι εύκολη και διασκεδαστική! Ειδικά για νέους χρήστες μέσω των ηλεκτρονικών εργαλείων εκμάθησης και γραφικών στην σελίδα του American English at State, μια διαδραστική πλατφόρμα που προωθεί το#EnglishLanguageLearning
Ακολουθεί παράδειγμα από τη σειρά αλληλεπίδρασής, η οποία απεικονίζει συνεγκαταστάσεις χρησιμοποιώντας τη λέξη "BIG". Ελέγξτε το και ενημερώστε μας αν αυτό κάνει BIG διαφορά στη μάθηση σας!

Στις 25 Μαρτίου, 2020 ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt παρουσίασε το λογότυπο #USGreece2021 που θα χρησιμοποιήσει η αμερικανική κυβέρνηση για όλο τον προγραμματισμό της για την εορτασμό της 200ης επετείου της ανεξαρτησίας της Ελλάδας και των ισχυρών δεσμών φιλίας μεταξύ των χωρών μας.

Για πρώτη φορά στην 174χρονη ιστορία του, το Smithsonian Institution - το μεγαλύτερο μουσείο, εκπαιδευτικό και ερευνητικό συγκρότημα στον κόσμο - κυκλοφόρησε 2,8 εκατομμύρια εικόνες υψηλής ανάλυσης από όλες τις συλλογές του σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ανοικτής πρόσβασης για χρήση και λήψη από όλους δωρεάν.

Ο θρυλικός ηθοποιός του Χόλιγουντ Κερκ Ντάγκλας, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα σε ηλικία 103 ετών, υποστήριξε ενεργά τις προσπάθειες βοήθειας των Ηνωμένων Πολιτειών για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια καταστροφικού εμφυλίου πολέμου στα τέλη της δεκαετίας του 1940.

Ιούλιος 2020 > <
Τ 1 Π 2 Π 3 Σ 4 Κ 5 Δ 6 Τ 7 Τ 8 Π 9 Π 10 Σ 11 Κ 12 Δ 13 Τ 14 Τ 15 Π 16 Π 17 Σ 18 Κ 19 Δ 20 Τ 21 Τ 22 Π 23 Π 24 Σ 25 Κ 26 Δ 27 Τ 28 Τ 29 Π 30 Π 31
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK