Menu

Στις 25 Μαρτίου, 2020 ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt παρουσίασε το λογότυπο #USGreece2021 που θα χρησιμοποιήσει η αμερικανική κυβέρνηση για όλο τον προγραμματισμό της για την εορτασμό της 200ης επετείου της ανεξαρτησίας της Ελλάδας και των ισχυρών δεσμών φιλίας μεταξύ των χωρών μας.

Για πρώτη φορά στην 174χρονη ιστορία του, το Smithsonian Institution - το μεγαλύτερο μουσείο, εκπαιδευτικό και ερευνητικό συγκρότημα στον κόσμο - κυκλοφόρησε 2,8 εκατομμύρια εικόνες υψηλής ανάλυσης από όλες τις συλλογές του σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ανοικτής πρόσβασης για χρήση και λήψη από όλους δωρεάν.

Ο θρυλικός ηθοποιός του Χόλιγουντ Κερκ Ντάγκλας, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα σε ηλικία 103 ετών, υποστήριξε ενεργά τις προσπάθειες βοήθειας των Ηνωμένων Πολιτειών για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια καταστροφικού εμφυλίου πολέμου στα τέλη της δεκαετίας του 1940.

Αν είσαι μαθητής/μαθήτρια ηλικίας 16-18 ετών και κατοικείς στην Πάτρα, το Αγρίνιο, τον Πύργο, τη Ναύπακτο, το Μεσσολόγγι ή στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, μπορείς να κάνεις αίτηση για την υποτροφία τού προγράμματος Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Summer Institute (http://bftf.org/)

H Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα  σε συνεργασία με την Women on Top και  τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων ξεκίνησε το πρόγραμμα WOMEN (Women’s Organizations Meet-up for Education and Networking), ένα πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων και δικτύωσης για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στα θέματα ισότητας των φύλων και της ενδυνάμωσης των γυναικών στην Ελλάδα.

Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα με χαρά ανακοινώνει το πρόγραμμα ανταλλαγής FLEX (Future Leaders Exchange)! Το πρόγραμμα προσφέρει την ευκαιρία σε επιλεγμένους μαθητές να λάβουν υποτροφίες για να ταξιδέψουν στις Η.Π.Α. για ένα χρόνο, να μείνουν σε οικογένεια υποδοχής, και να φοιτήσουν σε αμερικανικό σχολείο. Οι πρώτοι εννιά υπότροφοι του FLEX φοιτούν σε διάφορα σχολεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, έπειτα από την αναχώρησή τους τον Αύγουστο 2019.

Κατά τη σχολική χρονιά 2020 – 2021, θα προσφερθούν δέκα (10) υποτροφίες σε Έλληνες μαθητές.

Η εμπνευσμένη ταινία "Όταν οι τομάτες γνώρισαν Wagner" της Μαριάννα Οικονόμου έχει επιλεγεί από το Υπουργείου Πολιτισμού για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα 92α βραβεία της Ακαδημίας στις 9 Φεβρουαρίου του 2020.

Το ντοκιμαντέρ αναφέρει την ιστορία ενός σχεδόν έρημου ελληνικού χωριού στη Θεσσαλία που επιβιώνει καλλιεργώντας βιολογικές ντομάτες έχοντας σαν κινητήριο δύναμη την  μουσική του Wagner.

Ένα ξύλινο γλυπτό κοσμεί την απέναντι όχθη από το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη. Το έργο αυτό ανήκει στον ‘Ελληνα καλλιτέχνη Κωστή Βελώνη και απεικονίζει ένα αμφιθέατρο συμβολίζοντας τη μορφή που είχε στην Αρχαία Ελλάδα.

Το μεγάλης κλίμακας γλυπτό έργο «Life Without Tragedy» υλοποιήθηκε με την βοήθεια του αρχιτέκτονα Christian Kotzamanis. Δημιουργήθηκε για το Onassis Festival 2019 στη Νέα Υόρκη και ουσιαστικά φέρει δύο βασικές έννοιες όπου κληροδότησε η Ελλάδα στον υπόλοιπο κόσμο, τη Δημοκρατία και το θέατρο.

Το έργο αποτελείται από τρία ξύλινα γλυπτά που θυμίζουν αρχαιοελληνικό αμφιθέατρο, ένα μέρος που αποτελούσε κοινωνικό θεσμό και τόπο δημοσίου πολιτικού διαλόγου πέρα από χώρο τέχνης.

Απρίλιος 2020 > <
Τ 1 Π 2 Π 3 Σ 4 Κ 5 Δ 6 Τ 7 Τ 8 Π 9 Π 10 Σ 11 Κ 12 Δ 13 Τ 14 Τ 15 Π 16 Π 17 Σ 18 Κ 19 Δ 20 Τ 21 Τ 22 Π 23 Π 24 Σ 25 Κ 26 Δ 27 Τ 28 Τ 29 Π 30
OUR VIDEOS
U.S. Ambassador Pyatt to American Citizens on COVID-19

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK