Menu

Ο Αμερικανός φωτογράφος Robert McCabe ερωτεύτηκε την Ελλάδα από την πρώτη φορά που την επισκέφτηκε την δεκαετία του '60. Ο νεαρός φοιτητής του Πανεπιστημίου του Πρίνστον χρησιμοποίησε κάθε δυνατό τρόπο για να θαυμάσει την ομορφιά της χώρας, κυρίως ταξιδεύοντας πολλές φορές τα χρόνια σε πολλές από τις περιοχές της.

Όπως είπε σε πολλούς δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας Τύπου της Αρχαιολογικής Εταιρείας των Αθηνών, όπου οι φωτογραφίες του εκτίθενται, «παραμένει τόσο λαμπερός από τους ανθρώπους, τα μνημεία και το γενικό τοπίο, ότι θεωρεί τον εαυτό του εν μέρει Αμερικανό και μισό ελληνικό. "

Η έκθεση "Χρονογραφία - Έκθεση για τα 180 χρόνια (1837-2017) της Αρχαιολογικής Εταιρείας" εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο και θα λήξει στις 29 Μαρτίου. Είναι δωρεάν και ανοικτή καθημερινά, εκτός από τα Σάββατα και τις Κυριακές, από τις 10:00 έως τις 18:00.

Αρχαιολογική Εταιρεία

Πανεπιστημίου 2

Αθήνα

 

Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα με χαρά ανακοινώνει το πρόγραμμα ανταλλαγής FLEX (Future Leaders Exchange)! Το πρόγραμμα προσφέρει την ευκαιρία σε επιλεγμένους μαθητές να λάβουν υποτροφίες για να ταξιδέψουν στις Η.Π.Α. για ένα χρόνο, να μείνουν σε οικογένεια υποδοχής, και να φοιτήσουν σε αμερικανικό σχολείο.

 Tη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 η διακεκριμένη πρωτευοντολόγος, ηθολόγος και Πρέσβειρα Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών Δρ. Τζέιν Γκούντολ επισκέφθηκε το ACS Athens στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Ελλάδα και μοιράστηκε το ελπιδοφόρο μήνυμά της για την προστασία του πλανήτη με το πιο κατάλληλο ακροατήριο: τους νεαρούς μαθητές και αυριανούς πολίτες.

 Στη διάλεξή της η βραβευμένη επιστήμονας μοιράστηκε την αισιόδοξη προσέγγισή της για το μέλλον του πλανήτη, καλώντας κάθε έναν ξεχωριστά να αναλάβει δράση.

H πήλινη πλάκα της ρωμαϊκής εποχής με 13 χαραγμένους στίχους της Οδύσσειας, η οποία βρέθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην Αρχαία Ολυμπία, συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο με τις δέκα σημαντικότερες ανακαλύψεις του 2018, που δημοσιεύει κάθε χρόνο το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό Archaeology.

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του 2007 στην Κένυα, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Kenton Lee παρατήρησε μια νεαρή κοπέλα που φορούσε παπούτσια τόσο μικρά ώστε είχε κόψει το μπροστινό μέρος των παπουτσιών για να είναι ανοικτό και να μπορεί να τα φορά έστω και μικρότερα. Αυτή ήταν η μέρα που εμπνεύστηκε για να δημιουργήσει το παπούτσι που μεγαλώνει - ένα παπούτσι που μεγαλώνει πέντε μεγέθη και διαρκεί για χρόνια.

Από τότε, η μη κερδοσκοπική εταιρεία του Lee, Because International, έχει διανείμει 180.000 ζευγάρια παπουτσιών σε παιδιά σε περισσότερες από 95 χώρες. Η οργάνωση άρχισε πρόσφατα να παράγει παπούτσια στην Αιθιοπία και σχεδιάζει να ανοίξει εργοστάσια παραγωγής στην Αϊτή και την Κένυα.

Making It Happen
#makingithappen Η έμπνευση για τον κόσμο μας δημιουργείται μέσα από την συνεργασία. Χτίζουμε το κοινό μας μέλλον. Μαζί. GR-USA

O δόκιμος αξιωματικός της Ναυτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ  Midshipman Thomas Imhoff συμμετείχε μαζί με την ελληνική ΜΚΟ Φάρος  στο πρόγραμμα Service International Summer Leadership program, το οποίο είναι μια Πρωτοβουλία της Ναυτικής Ακαδημίας που ενθαρρύνει τους Ναυτικούς Δόκιμους να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν τα δικά τους δημιουργικά διεθνή προγράμματα προσφοράς. Ο δόκιμος αξιωματικός Thomas Imhoff είναι ένας μηχανολόγος που επικεντρώνεται στις βιώσιμες κατασκευές και την έρευνα και το σχεδιασμό ενός νέο τύπου κατασκευής πλέγματος προστασίας «gridshell» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανθρωπιστική βοήθεια και ανακούφιση από καταστροφές, κυρίως για προσωρινές δομές σε στρατόπεδα προσφύγων.

Η Αμερικανική Πρεσβεία Αθηνών συνεργάστηκε με το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης - Kολλέγιο Ανατόλια, το Deree - το American College of Greece Events και το Κολλέγιο Perrotis - Αμερικανική Αγροτική Σχολή, για την παροχή υποτροφιών ανώτερης εκπαίδευσης σε 141 πρόσφυγες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

 

Φεβρουάριος 2019 > <
Π 1 Σ 2 Κ 3 Δ 4 Τ 5 Τ 6 Π 7 Π 8 Σ 9 Κ 10 Δ 11 Τ 12 Τ 13 Π 14 Π 15 Σ 16 Κ 17 Δ 18 Τ 19 Τ 20 Π 21 Π 22 Σ 23 Κ 24 Δ 25 Τ 26 Τ 27 Π 28
OUR VIDEOS
Education Unites: From Camp to Camputs
U.S. Ambassador Pyatt's interview with ERT

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK