Menu

Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα με χαρά ανακοινώνει το πρόγραμμα ανταλλαγής FLEX (Future Leaders Exchange)! Το πρόγραμμα προσφέρει την ευκαιρία σε επιλεγμένους μαθητές να λάβουν υποτροφίες για να ταξιδέψουν στις Η.Π.Α. για ένα χρόνο, να μείνουν σε οικογένεια υποδοχής, και να φοιτήσουν σε αμερικανικό σχολείο. Οι πρώτοι εννιά υπότροφοι του FLEX φοιτούν σε διάφορα σχολεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, έπειτα από την αναχώρησή τους τον Αύγουστο 2019.

Κατά τη σχολική χρονιά 2020 – 2021, θα προσφερθούν δέκα (10) υποτροφίες σε Έλληνες μαθητές.

Η εμπνευσμένη ταινία "Όταν οι τομάτες γνώρισαν Wagner" της Μαριάννα Οικονόμου έχει επιλεγεί από το Υπουργείου Πολιτισμού για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα 92α βραβεία της Ακαδημίας στις 9 Φεβρουαρίου του 2020.

Το ντοκιμαντέρ αναφέρει την ιστορία ενός σχεδόν έρημου ελληνικού χωριού στη Θεσσαλία που επιβιώνει καλλιεργώντας βιολογικές ντομάτες έχοντας σαν κινητήριο δύναμη την  μουσική του Wagner.

Ένα ξύλινο γλυπτό κοσμεί την απέναντι όχθη από το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη. Το έργο αυτό ανήκει στον ‘Ελληνα καλλιτέχνη Κωστή Βελώνη και απεικονίζει ένα αμφιθέατρο συμβολίζοντας τη μορφή που είχε στην Αρχαία Ελλάδα.

Το μεγάλης κλίμακας γλυπτό έργο «Life Without Tragedy» υλοποιήθηκε με την βοήθεια του αρχιτέκτονα Christian Kotzamanis. Δημιουργήθηκε για το Onassis Festival 2019 στη Νέα Υόρκη και ουσιαστικά φέρει δύο βασικές έννοιες όπου κληροδότησε η Ελλάδα στον υπόλοιπο κόσμο, τη Δημοκρατία και το θέατρο.

Το έργο αποτελείται από τρία ξύλινα γλυπτά που θυμίζουν αρχαιοελληνικό αμφιθέατρο, ένα μέρος που αποτελούσε κοινωνικό θεσμό και τόπο δημοσίου πολιτικού διαλόγου πέρα από χώρο τέχνης.

Είναι πάρτι γενεθλίων για όλους, νέους και ηλικιωμένους. Πραγματοποιείται σε εκθεσιακούς χώρους και πάρκα, στις παραλίες και στους δρόμους και στις αυλές των ανθρώπων. Είναι η 4 Ιουλίου - η Ημέρα της Ανεξαρτησίας - τα γενέθλια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

4 Ιουλίου 1776, ήταν το αποκορύφωμα μιας σκληρής μάχης για το δικαίωμα των Αμερικανών στην αυτοδιαχείριση και τη δημοκρατική κυριαρχία. Οι Η.Π.Α. υποστηρίζουν σήμερα ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που αγωνίζονται για αυτές τις ίδιες ελευθερίες.

Η Ημέρα των Πεσόντων τιμά τους Αμερικανούς στρατιώτες άνδρες και γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους στην υπηρεσία της χώρας τους.

Η επέτειος αυτή εορτάζεται πάντα την τελευταία Δευτέρα του Μαΐου, μια εποχή του χρόνου όπου ο καιρός είναι πιο ζεστός και τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κλείνουν για τις καλοκαιρινές διακοπές. 

Στις 16 Μαΐου 2019, ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Αγάλματος με τα εγκαίνια του νέου Μουσείου του Αγάλματος της Ελευθερίας, στο νησί Liberty. Το έργο, στο οποίο το ΙΣΝ προσέφερε σημαντική υποστήριξη, έχει ως πρωταρχικό σκοπό να δώσει στους ανθρώπους σήμερα, και σε μελλοντικές γενιές, περισσότερες ευκαιρίες να διαμορφώσουν τη δική τους προσωπική σχέση με το εμβληματικό μνημείο.

Η νέα αποστολή της NASA στο φεγγάρι - η οποία στοχεύει στην τοποθέτηση της πρώτης γυναίκας στην επιφάνεια της σελήνης μέχρι το 2024 - ονομάστηκε Άρτεμις, παίρνοντας το όνομα της από την αρχαία ελληνίδα θεά που ήταν η κόρη του Δία και της Λητούς.

Η Άρτεμις είναι η θεά του φεγγαριού, καθώς είναι και η δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα - μετά την οποία ονομάστηκαν οι πρωτοποριακές αποστολές της σελήνης της NASA στη δεκαετία του 1960 και του 1970.

Το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας ανακοίνωσε δωρεά 6 εκατομμυρίων δολαρίων για την έναρξη του Προγράμματος Paideia του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για προπτυχιακούς φοιτητές.

Το πρόγραμμα«Paideia»,  θα επαναδιατυπώσει το αρχαίο ελληνικό ιδανικό της «παιδείας» - το οποίο μεταφράζεται σε «εκπαίδευση του συνόλου» και «εκπαιδεύοντας τους πολίτες» - για τον 21ο αιώνα.

Οκτώβριος 2019 > <
Τ 1 Τ 2 Π 3 Π 4 Σ 5 Κ 6 Δ 7 Τ 8 Τ 9 Π 10 Π 11 Σ 12 Κ 13 Δ 14 Τ 15 Τ 16 Π 17 Π 18 Σ 19 Κ 20 Δ 21 Τ 22 Τ 23 Π 24 Π 25 Σ 26 Κ 27 Δ 28 Τ 29 Τ 30 Π 31
OUR VIDEOS
Gilman Scholars’ Regional Career Summit @Thessaloniki Greece
U.S. Ambassador Pyatt's interview with ERT

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK