Menu

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του 2007 στην Κένυα, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Kenton Lee παρατήρησε μια νεαρή κοπέλα που φορούσε παπούτσια τόσο μικρά ώστε είχε κόψει το μπροστινό μέρος των παπουτσιών για να είναι ανοικτό και να μπορεί να τα φορά έστω και μικρότερα. Αυτή ήταν η μέρα που εμπνεύστηκε για να δημιουργήσει το παπούτσι που μεγαλώνει - ένα παπούτσι που μεγαλώνει πέντε μεγέθη και διαρκεί για χρόνια.

Από τότε, η μη κερδοσκοπική εταιρεία του Lee, Because International, έχει διανείμει 180.000 ζευγάρια παπουτσιών σε παιδιά σε περισσότερες από 95 χώρες. Η οργάνωση άρχισε πρόσφατα να παράγει παπούτσια στην Αιθιοπία και σχεδιάζει να ανοίξει εργοστάσια παραγωγής στην Αϊτή και την Κένυα.

Making It Happen
#makingithappen Η έμπνευση για τον κόσμο μας δημιουργείται μέσα από την συνεργασία. Χτίζουμε το κοινό μας μέλλον. Μαζί. GR-USA

O δόκιμος αξιωματικός της Ναυτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ  Midshipman Thomas Imhoff συμμετείχε μαζί με την ελληνική ΜΚΟ Φάρος  στο πρόγραμμα Service International Summer Leadership program, το οποίο είναι μια Πρωτοβουλία της Ναυτικής Ακαδημίας που ενθαρρύνει τους Ναυτικούς Δόκιμους να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν τα δικά τους δημιουργικά διεθνή προγράμματα προσφοράς. Ο δόκιμος αξιωματικός Thomas Imhoff είναι ένας μηχανολόγος που επικεντρώνεται στις βιώσιμες κατασκευές και την έρευνα και το σχεδιασμό ενός νέο τύπου κατασκευής πλέγματος προστασίας «gridshell» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανθρωπιστική βοήθεια και ανακούφιση από καταστροφές, κυρίως για προσωρινές δομές σε στρατόπεδα προσφύγων.

Η Αμερικανική Πρεσβεία Αθηνών συνεργάστηκε με το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης - Kολλέγιο Ανατόλια, το Deree - το American College of Greece Events και το Κολλέγιο Perrotis - Αμερικανική Αγροτική Σχολή, για την παροχή υποτροφιών ανώτερης εκπαίδευσης σε 141 πρόσφυγες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

 

Τα χειρόγραφα, η προσωπική αλληλογραφία, η μουσική, τα σημειωματάρια και οι φωτογραφίες του εμβληματικού ποιητή και στιχουργού Νίκου Γκάτσου κατέχει πλέον η Βιβλιοθήκη του Χάρβαρντ, στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέττης, σύμφωνα με ανακοίνωση που ανέβασε το ίδρυμα στην ιστοσελίδα του, αναφέροντας: 

«Ο Νίκος Γκάτσος (1911-1992) είχε βαθιά επίδραση στη μεταπολεμική γενιά των Ελλήνων ποιητών. Γράφοντας τόσο για την απώλεια όσο και την ελπίδα, ο μοναδικός συνδυασμός του σουρεαλισμού, του συμβολισμού και του λαϊκού τραγουδιού στο έργο του, δημιούργησε έντονο θαυμασμό και εξασφάλισε τη θέση του Γκάτσου στους μεγάλους ποιητές του 20ου αιώνα, ανάμεσα στους φίλους του, νικητές των Νόμπελ, Οδυσσέα Ελύτη και Γιώργο Σεφέρη».

 

Η μεγαλύτερη εκδήλωση για το πιο δημοφιλές άθλημα του κόσμου θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη. Τρεις χώρες - οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και ο Καναδάς - κέρδισαν την "Κοινή Υποψηφιότητα" για να φιλοξενήσουν την πρώτη διευρυμένη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2026.

Φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δημιούργησαν μία «έξυπνη» εφαρμογή που βρίσκει την αιτία πίσω από την αναστάτωση και το κλάμα των νεογνών, με την οποία και προκρίθηκαν στον Παγκόσμιο Τελικό του διαγωνισμού της Microsoft «Imagine Cup 2018», που θα γίνει στο τέλος Ιουλίου, στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Ο Δρ. Βασίλειος Νάσης γνωρίζει «από μέσα» την επανάσταση του IoT (Internet of Things), καθώς το 2008 ίδρυσε την εταιρεία Netronix η οποία θεωρείται ως μία από τις ηγέτιδες του κλάδου. Η πλατφόρμα που έχει αναπτύξει και οι καινοτόμες λύσεις που βασίζονται σε αυτή, έχουν αξιοποιηθεί σε προϊόντα και υπηρεσίες από 300 εξωτερικούς συνεργάτες, σε τομείς όπως η περιβαλλοντική παρακολούθηση, η παρακολούθηση στόλου και πολλοί ακόμη.

Δεκέμβριος 2018 > <
Σ 1 Κ 2 Δ 3 Τ 4 Τ 5 Π 6 Π 7 Σ 8 Κ 9 Δ 10 Τ 11 Τ 12 Π 13 Π 14 Σ 15 Κ 16 Δ 17 Τ 18 Τ 19 Π 20 Π 21 Σ 22 Κ 23 Δ 24 Τ 25 Τ 26 Π 27 Π 28 Σ 29 Κ 30 Δ 31
OUR VIDEOS
Education Unites: From Camp to Camputs
U.S. Ambassador Pyatt's interview with ERT

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK